Sziasztok!
Készen lettem a Tamiya Super Champ felújításával. Szerencsére nem volt olyan sok dolgom vele,de azért meg kellett csinálni rajta ezt-azt. Szóval a bódé tetején lévő csőváz 3 helyen volt eltörve,amit orvosolnom kellett és természetesen újra lefesteni pirosra. Új festést kapott az oldalán lévő rácsozat,a felnik,a fényszórók és a figura is. Az alváz átesett egy teljes szétszedésen,takarításon és újra zsírozáson. A hátsó lengéscsillapító sajna meg van kopva,így eresztette az új szilikonolajat még álló helyzetben is. Erre a problémára egy egyszerű "O" gyűrű jelentette a megoldást,igaz gyárilag azon a helyen ahová raktam ott nincs ilyen alkatrész,de a lényeg,hogy nem folyik! Valójában az első két teló is kicsit könnyez,de egye fene. Elektronikát tekintve találtam itthon egy régi Robbe vevőt,amibe pont ezek a régi típusú csatlakozókkal ellátott szervók dughatóak bele,amik az alváz részét képezték már a hozzám kerüléskor is. Végülis a kopott gumikat,a törött hátsó futóműtartót,a hiányzó első fényszórókat és az ablakhálót leszámítva hiánytalan ez az 1982-es kiadású Tamiya gyöngyszem.
Még annyit megjegyeznék,hogy nehezen tudtam eldönteni a felnik újrafestését vagy mellőzését. Igazából a manual sem írja,hogy festeni kellene őket,de gyári képeken látszik ezüstön és fehéren is. Mivel ezen az alvázon festve volt,ezért festettem újra őket.
Gyári képek:

Felújítás következtében ilyen lett:
Üdv. kisg325