Szerző Téma: TRAXXAS Slash 4x4  (Megtekintve 52954 alkalommal)

Nem elérhető ToTo1981

• Kamikáze
  • **
Re:TRAXXAS Slash 4x4
« Válasz #300 Dátum: 2010. November 30. - 22:35:39 »
épp ma álltam neki egy coca-cola-s dobozból felső borítást csinálni, de agyfaszt kaptam és abbahagytam :) Annyira pöndörödk az anyag, hogy nem tudtam vele mit kezdeni, viszont eszembe jutott egy olyan kasztni gondolata, aminek vannak kerékjárati ívei, mint a rendes autóknál, így a sár nem jutna be sehova, hanem megragadna az íveken.
Traxxas Slash 4x4 VXL - Jerry Whelchel edition

Nem elérhető gzax

• Jedi Mester Moderátor
  • Jedi mester
  • Noszmüller Gábor Madocsa & Paks ;-)
« Válasz #301 Dátum: 2010. December 01. - 06:40:39 »
Hy ToTo1981

Gondolom a vágás miatt pöndörödik a doboz.... Ollóval vágod? Ha igen próbáld meg dermellel vágni...
Vagy akár az olcsó tescós változata is kíváló.
Olyan mint a kiflex.
Amikor a sörösdobozos repcsit csináltam én azzal vágtam... Vitte mint kés a vajat és nem pöndörödött...

Üdv:Noszmüller  Gábor  +36 20/345-10-74
Spectrum DX7

Nem elérhető Pintyoke

• Jedi moderátor
  • Jedi mester
  • Budapest M5-M0 KÖRNYÉKE
« Válasz #302 Dátum: 2010. December 01. - 10:11:47 »
nem vettem,mert nem volt mikor akartam, de ha működik,akkor IGEN, hasznos, szinte nekem minden autózáskor felszed ott egy kaicsot,és emiatt szerelni ill. baszk*dni kell...... én a felső borításon gondolkodom,csak az 12péz

Lecsúsztam én is erről... pedig most ismét szedhetem szét mert beszorult alá egy kavics és megnyomta a csapágyat.. Igazából a teljes borításért én is sokallom az árát. Viszont le tudnám formázni..  és lehet, h sikerülne megcsinálnom utána.. -ha 4-5 kollega megvásárolná a handmade cuccomat legalább ingyóba lehetne nekem.. vagy kis pénzbe.. :-)

Igazából volt már jólsikerült orrkúpom petpalackból... sufnituninggal.. de ez kicsit nagyobb..

Nem elérhető ToTo1981

• Kamikáze
  • **
« Válasz #303 Dátum: 2010. December 01. - 10:12:39 »
Hali!

Az ollóval nem volt baj, hanem ugye a PET palack henger alakú és miután levágtam a tetejét és az alját, majd a hengert hosszában felnyitottam, hogy legyen egy sima PVC lemezem, minden esetben felveszi az eredeti henger alakot, sőt sokkal jobban "összehengeredik", szóval nem igazán használható, max. talán ha melegítem közben és alakítom, de ahhoz nem volt sem eszközöm sem energiám :)

Nem elérhető ToTo1981

• Kamikáze
  • **
« Válasz #304 Dátum: 2010. December 01. - 10:16:49 »
Ha tudnám, hogy használható és tényleg véd, akkor megéri az árát, mert hosszútávon visszajön, bár én nem használom az autót kavicsos helyen, csak épített pályán vagy aszfalton, így még soha nem ment bele szerencsémre kavics, csak por meg sár, de az nem tett eddig nagy kárt.

Anno csináltam oda egy házi védőcuccot, úgy, hogy papírból hajtogattam hasonló ívet a kardán borításra és ráragasztottam, ami egyébként jól is működött, csak minden tisztításnál újra kell csinálni mert elázik, így azóta nem szórakoztam vele, de pl pet palackból simán lehetne oda vágni valami kis hengert, és rögzíteni a kardán járatba este ki is próbálom! :)

Nem elérhető Pintyoke

• Jedi moderátor
  • Jedi mester
« Válasz #305 Dátum: 2010. December 01. - 10:19:28 »
Hali!

Az ollóval nem volt baj, hanem ugye a PET palack henger alakú és miután levágtam a tetejét és az alját, majd a hengert hosszában felnyitottam, hogy legyen egy sima PVC lemezem, minden esetben felveszi az eredeti henger alakot, sőt sokkal jobban "összehengeredik", szóval nem igazán használható, max. talán ha melegítem közben és alakítom, de ahhoz nem volt sem eszközöm sem energiám :)

Nem olvastam az elejét.. de ha a belső borításon gondolkodsz...  szal ha lenne minta... kiönteném gipsszel..  majd a petbalack palástját / nem baj ..sőt jó is ha pöndödödik/ a kész mintára fektetném.. alul amennyire lehet összehúznám... / a melegítés során zsugorodik a cucc  rá kell feszíteni kicsit a mintára...

szóval minta kéne..

Nem elérhető Pintyoke

• Jedi moderátor
  • Jedi mester
« Válasz #306 Dátum: 2010. December 01. - 10:21:20 »
A kerékjárati ív szerintem csak akkor hasznos.. ha a kasztnit feljebb emeled..  nekem így is belerugózik néha a kesztniba a kerék...

Nem elérhető gzax

• Jedi Mester Moderátor
  • Jedi mester
  • Noszmüller Gábor Madocsa & Paks ;-)
« Válasz #307 Dátum: 2010. December 01. - 11:02:32 »
Jó ötlet a sablon.
Én a kabintetőket csinálom így....
Habból csinálok egy elnagyolt öntőformát a gipsznek és tele öntöm aztán ha már megtartja magát kiveszem belőle és egy késsel vagy valami kaparó eszörrez szépen meg lehet munkálni. Ha igazán szép felületet akarsz akkor száradás után valami nagyon finom csiszpapirrarl még egyszer átdörzsöröd és már mehet is a pet palackba.
Én villany tűzhely fölött szoktam zsugorítani de a hőlégfuvó jobb...  ;)
CSak arra kell vigyárni, hogy nehogy túlhevítsd mert akkor kifehéredik.(olyan mint ha habozodna) mint a krumbliszirom olyan lesz.

Üdv:Noszmüller  Gábor  +36 20/345-10-74
Spectrum DX7

track

• Vendég
« Válasz #308 Dátum: 2010. December 01. - 11:29:33 »
Idézet
CSak arra kell vigyárni, hogy nehogy túlhevítsd mert akkor kifehéredik.(olyan mint ha habozodna) mint a krumbliszirom olyan lesz.

no meg nemkicsit Bűűűűdös :D

Nem elérhető ToTo1981

• Kamikáze
  • **
« Válasz #309 Dátum: 2010. December 01. - 14:06:10 »
A kerékjárati ív teteje természetesen a kasztni motorháztetejénnek belsejéhez csatlakozna, így ma az anyag (1-2mm)vastagságával csökkenne a rendelkezésre álló hely.

A lényege az lenne, hogy a többi irányba a a lehető legtöbb szutykot felfogja.

Adjatok tippet milyen anyagból érdemes lemodelleznem, ami könnyen alakítható és beszerezhető. Akkor csinálok valami sablont, aztán lefotózom.

Nem elérhető ToTo1981

• Kamikáze
  • **
« Válasz #310 Dátum: 2010. December 01. - 14:20:51 »

track

• Vendég
« Válasz #311 Dátum: 2010. December 01. - 14:26:29 »
ez valami álomszép
http://store.rc4wd.com/Outlaw-2230-Racing-Wheels-for-Slash-2WD_p_175.html

hát az ára se piti...

Szerintem ami a legkönnyebben beszerezhető az a műanyag irattartó mappa.
vagy a pet palack.

Nemtaláltam meg a szabásmintát, itt a topicban de ha estig vártok, nekem megvan otthon, felrakhatom újra.
egyszerű és szinte teljes védelmet nyújt... habár én még nem fogtam neki :( sajna... de itt az ideje!

Nem elérhető ToTo1981

• Kamikáze
  • **
« Válasz #312 Dátum: 2010. December 02. - 20:37:54 »
kell valakinek ilyen?
http://cgi.ebay.com/Traxxas-TRA6877A-Gear-Cover-Clear-Slash-4x4-/220632912713?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item335ebf1349#ht_3637wt_803

1 óra múlva lejár a licit.
ha 1 db-ot rendelek, akkor 1850Ft/db
2db nál 1627Ft/db
2db -nál 1555Ft/db?

Közben néztem M.o.-on 1190/db úgyhoy tárgytalan, csak nem tudok törölni hozzászólást :)

track

• Vendég
« Válasz #313 Dátum: 2010. December 02. - 20:42:50 »
Nekem nem, ilyen van rajta gyárilag is,csak feketébe!

Nem elérhető Pintyoke

• Jedi moderátor
  • Jedi mester
« Válasz #314 Dátum: 2010. December 03. - 14:26:25 »
 :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'(

A havas csapatás után kiráztam a havat a gépből... hagytam száradni pár napot.... ma szerettem volna kicsit havazni vele... meg is tettem... csak sajnos már a bekapcsolásnál konstatáltam, hogy elfogyott a hátramenetem.

Valakinek ötlet? a kerekek minden irányba szabadon forognak, a moci megy ezerrel.. fék van lassan és kontrázik is .. :-) hátramenetnél a szabi.. vagy moci felől enyhe zizegés amperszag nélkül.. kerekek nem mozdulnak...

:'( :'( :'( :'( :'(