Szerző Téma: Teremautózás a téli időszakban  (Megtekintve 107717 alkalommal)

Nem elérhető gary

• Jedi mester
  • .:: I.S.D. ::. Factory Drift
    • Miskolci autózás
Re:Teremautózás a téli időszakban
« Válasz #1380 Dátum: 2012. November 27. - 13:02:23 »
Szerintem jó kezdeményezés ezért belevágnék ....

A következő Teremautózáson (2012.12.08) egy kis DRIFT VERSENYt szerveznék ...

Páros versenyről lenne szó ...

A versenyzőket sorsolás útján választjuk ki, minden versenyző 2 kört megy az ellenfelével és ebből kerül ki a győztes.
A verseny egyenes kieséses rendszerben zajlana.

Pontoznánk a kanyaríveket (milyen közel érkezik az autó a pályaelemhez), a látványt (minnél inkább kilincsel előre), a folyamatosságot (megszakítás nélküli drift), illetve a techinkát (minnél közelebb és minnél inkább ugyanazon íven mint az ellenfél).

Az autók a célvonalból 1 autó távolsági hátránnyal indulnának, amennyiben a "hátsó" versenyző a célvonalhoz érkezéskor az első versenyző előtt ér a célba automatikusan nyer (csak és kizárólag driftelve előzheti meg az ellenfelet, amennyiben az előzés a csúsztatás nélküli kanyarvételből adódik akkor az nem érvényes előzés).

Ha egyetértetek én ezt lebonyolítanám 1 segítővel.

Díjazás Érem lenne ... nevezési díj nincs. :)

Mit szóltok ?

Az ötlet jó, tetszik csak 1, bár ha jobban belemegyünk 2 bajom van vele (bár ki vagyok én itt hogy beleszóljak? ::)).
Sőt inkább maradjunk abban, hogy ez csak vélemény... :)

Első, hogy mindenki akar versenyezni azok közül, aki használni akarják a pályát (és csak ezt a pályát)? Mondjuk legyünk őszinték kb 5-7 emberről van csak szó sajnos, de ha nem akkor azokkal jól ki van b*szva, mivel ugye csak nézőként tud részt venni, az idő pedig ketyeg. 4 óránk van, minusz építés, ezt azért szem előtt kell tartani.

Másik a pontozás. Amit leírtál nagyjából jó, de azért még ki lehetne egészíteni egy két ponton. Kik csinálják a pontozás, milyen tapasztalat alapján, mennyire subjektíven (részlehajlás?), vagy hogy gondoltad ezt konkrétan?
A BP-i versenyen vérre menő csaták szoktak lenni a pályán, majd utána a pontozás miatt  ;D

Szerintem elég korai lenne még egy verseny, nem lenne jobb szokni kicsit a felületet? :)
Abszolút nem vagyok ellene, sőt támogatom, de ezeket a kérdéseket érdemes lehet átrágni még mielőtt bármi is lenne. Szóval lehet támadni!  ;D

Tök jó lenne ha mindenki hozzászólna ehhez a témához a szőnyegesek közül.
ELADÓ - Sprint 2 CS 1.50 - 9T BL
TA05 Drift Spec. CS 1.58 - 10,5T BL sensored
Tel.: 20/519-kilencvenegy-46

con_blade

• Vendég
« Válasz #1381 Dátum: 2012. November 27. - 13:57:51 »
Értelek már Attila :)

con_blade

• Vendég
« Válasz #1382 Dátum: 2012. November 27. - 13:59:34 »

A versenyzőket sorsolás útján választjuk ki, minden versenyző 2 kört megy az ellenfelével és ebből kerül ki a győztes.

Pontoznánk a kanyaríveket (milyen közel érkezik az autó a pályaelemhez), a látványt (minnél inkább kilincsel előre), a folyamatosságot (megszakítás nélküli drift), illetve a techinkát (minnél közelebb és minnél inkább ugyanazon íven mint az ellenfél).

Az autók a célvonalból 1 autó távolsági hátránnyal indulnának, amennyiben a "hátsó" versenyző a célvonalhoz érkezéskor az első versenyző előtt ér a célba automatikusan nyer (csak és kizárólag driftelve előzheti meg az ellenfelet, amennyiben az előzés a csúsztatás nélküli kanyarvételből adódik akkor az nem érvényes előzés).

Mit szóltok ?

Az ötlet jó, tetszik csak 1, bár ha jobban belemegyünk 2 bajom van vele (bár ki vagyok én itt hogy beleszóljak? ::)).

Első, hogy mindenki akar versenyezni azok közül, aki használni akarják a pályát (és csak ezt a pályát)? Mondjuk legyünk őszinték kb 5-7 emberről van csak szó sajnos, de ha nem akkor azokkal jól ki van b*szva, mivel ugye csak nézőként tud részt venni, az idő pedig ketyeg. 4 óránk van, minusz építés, ezt azért szem előtt kell tartani.

Másik a pontozás. Amit leírtál nagyjából jó, de azért még ki lehetne egészíteni egy két ponton. Kik csinálják a pontozás, milyen tapasztalat alapján, mennyire subjektíven (részlehajlás?), vagy hogy gondoltad ezt konkrétan?
A BP-i versenyen vérre menő csaták szoktak lenni a pályán, majd utána a pontozás miatt  ;D

Szerintem elég korai lenne még egy verseny, nem lenne jobb szokni kicsit a felületet? :)
Abszolút nem vagyok ellene, sőt támogatom, de ezeket a kérdéseket érdemes lehet átrágni még mielőtt bármi is lenne. Szóval lehet támadni!  ;D

Ez a részedről felesleges billentyűzetkoptatás volt. Írj akkor javaslatot, oldj meg problémákat, és ne csak többet vess fel. :D

Nem elérhető BK_Attis

• Lakhely: Sajóörös
  • Jedi Mesterek Mestere
  • Jedi mester
  • Élni, Élni hagyni és embernek maradni!
    • Flying Angel
« Válasz #1383 Dátum: 2012. November 27. - 15:23:07 »
Sziasztok!

Kérhetném mindenkitől, kis higgadtságot és józan gondolkodást!  ::)
Természetesen a probléma megoldásához való korrekt hozzá állást.  ;)
Ha nem megy kulturáltan a megldás és a töbség nem akarja akkor nem lessz verseny!  >:(

A lényeg!

Nem az számít kinem jön el, hanem az , ki van itt! ;) ;) ;)
Végcél a kék ég vagy? 2,4Ghz/2,4Ghz
Üdv: Krajcz Attila
0670/325-6476
borsodircmodell.info@gmail.com

Nem elérhető BLaci

• Kamikáze
  • **
  • ~«.I.S.D.»ŸŸˆ~
« Válasz #1384 Dátum: 2012. November 27. - 15:38:02 »

Mit szóltok ?

Ez a részedről felesleges billentyűzetkoptatás volt. Írj akkor javaslatot, oldj meg problémákat, és ne csak többet vess fel. :D

Én szőnyeges lennék, amennyiben 3alkalom*3órát, (de még ennyi sem
mert ebbe a szerelés benne sincs) annak lehet nevezni.
Norbi nagyon tetszene, ha :
- kicsit tudnék úgy driftelni, ami versenyképes
- lenne mivel, mert egyenlőre csak kinlódok a szabályzóval, miegymással
- lenne heti 2 alkalmam legalább szőnyegen driftelgetni, vagy egy, ami
 egész nap arról szól
 Nagyon jó lenne egyébként kis versenyhangulat, én mint néző, szivesen
elnézegetném.
Nem érzem még a csapatot megérve arra, hogy a szigorú szabályokba zárva
versenyzésre képes. Vannak akik szinkronba még nem is autóztak! (NAGYON NEHÉZ)

Norbi valami jó kis driftelni való helyet keress már, amit fent tudunk tartani
és állandó, kb. 10*10 méter. Én is ezen vagyok inkább, aztán versenyezgethetünk.

Tapsi

• Vendég
« Válasz #1385 Dátum: 2012. November 27. - 20:22:24 »
A háziverseny ötlete nem rossz. De a driftversenyek bírálása nagyon szubjektív, hacsak nem egyértelmű hibáról van szó (pl. egyenesítés). Ráadásul szerintem legalább két bíró figyeli a két autót, vagy egy nagyon tapasztalt, akinek a döntése megkérdőjelezhetetlen. És ilyen köztünk nincs. Ebből veszekedés lesz.
Jó ötlet egy kis verseny, csak nem kell véresen komolyan venni.
Egy félszőnyeges.

Nem elérhető gary

• Jedi mester
    • Miskolci autózás
« Válasz #1386 Dátum: 2012. November 27. - 21:30:48 »
Értelek már Attila :)

Én nem mindig :)

Kérhetném mindenkitől, kis higgadtságot és józan gondolkodást!  ::)
Természetesen a probléma megoldásához való korrekt hozzá állást.  ;)
Ha nem megy kulturáltan a megldás és a töbség nem akarja akkor nem lessz verseny!  >:(

Szerintem higgadtak vagyunk...én legalább is annak érzem maga. ;)
Ezért mondtam, hogy szóljon hozzá mindenki akit érint és döntük el közösen.

A lényeg!
Nem az számít kinem jön el, hanem az , ki van itt! ;) ;) ;)

Hát igen, mi is ezt mondogattuk egész nyáron, minden alkalommal mikor kiírtuk, hogy mikor hol vagyunk...meg akkor is mikor nem  8) :P

Te kérdezted mit szólunk, én ezt. Felvetettem a felvethető problémákat, de amúgy te találtad ki, gondoltam van rá koncepció és csípőből jön a megoldási javaslat is :P

Na kopogok még egy kicsit feleslegesen :)
Tegye fel a kezét aki az eddigi pályákon végig tudott menni egyhuzamban 5x úgy, hogy minden érintési pontot (csak 3 volt eddig) érintett csúszva és nem ment neki sehol pályaelválaszónak...szóval...nem látom a kezeket?
Legyünk őszinték, korai ez még.

Ettől függetlenül lehet gyakorolni a páros csatát bármikor, a Paradicsomban is rengeteg ilyen van edzéseken. Valaki beszól, hogy csata?
És akkor:
- 1 kör minden tét és egyéb nélkül a rajtvonaltól
- mondjuk random indulnak egymás után a résztvevők kb. 1 autónyira
- aki neki megy a másiknak kiesett
- aki "falnak" megy kiesett
- mondjuk az elős befutó hiba nélküli ember nyert

De a cél bármi lehet, pontozni nem kell, így nyilván pontozó sem. Nem megy vérre, nincs semmi ha nem te győzöl, a következő körben megint ott vagy, nem kell várni. A köv kör indulási sorrendje lehet pl. előző befutó sorrend visszafelé vagy ami ad-hoc jön. A látvány és az érzés a lényeg...nem erős így a szabály, kevesebb a vita, mindenki játszik és sokja az autót maga előtt és mögött.

Ha ez már megy jól, mindenkinek tetszik, akkor jöhet majd valamikor a verseny...szerintem.
Szóval nagyjából én is Tapsi és Laci véleményét osztom. ;)

Ha van rá érdeklődés szívesen részt veszek a szabályzat kitalálásában vagy csak elmondom a véleményem, ha bárkit is érdekel :P
De annak akkor legyen egy külön topik. Itt csak azt beszéljük meg hogy következő alkalommal mi legyen. Bár ismét hozzáteszem, hogy szerintem :)

Nem elérhető BK_Attis

• Jedi Mesterek Mestere
  • Jedi mester
    • Flying Angel
« Válasz #1387 Dátum: 2012. November 27. - 22:54:49 »
Sziasztok!

Nem tudom ki mit gondol de, most értem el arra szintre nem is érdekel!
Én megoldom az RC modellezéshez kapcsolodó problémákat és nem gyártom!

Csak annyit kérek mindenkitől akit érint vagy akit érdekel,
most már próbáljon mindenki valamit letenni ehhez a közös asztalhoz!

Amint már egyszer leírtam, próbáljuk már meg azt a bizonyos szekeret egy felé huzni és közösen!
0670/325-6476

Nem elérhető BK_Attis

• Jedi Mesterek Mestere
  • Jedi mester
    • Flying Angel
« Válasz #1388 Dátum: 2012. November 27. - 22:59:09 »
Sziasztok!

Srácok, ez a lényeg a többi meg ......  ;)

Aki a szőnyeget használni szeretné annak szinte kötelező megjeleni pályaépítésre 13.30-ra!

Köszönjük előre!

Az következő terem autózás dátuma: 2012.12.08-án 14.00 - 18.00-ig      Tiszaújvárosban az Eötvös gimnázium tornacsarnokában!
Bejárat a víztorony felől

Ne felejtse el senki, tiszta váltó vagy torna cipő használata kötelező!

;D ;D ;D

Lehetőséget biztosítunk arra, hogy kipróbálj egy igazi RC autót!   :o :o :o
Minden érdeklődőt szívesen látunk.
  ;) ;) ;)

0670/325-6476

Nem elérhető BK_Attis

• Jedi Mesterek Mestere
  • Jedi mester
    • Flying Angel
« Válasz #1389 Dátum: 2012. November 27. - 23:08:06 »

Akik már jelezték részvételi szándékukat a terem autózásra:

- Tapsi +1fő 2,4 GHz, 27,195 MHz
- Tptoma  2.4 GHz
- BK_Attis  2.4 GHz
- JohnnyT  2.4 GHz
- con_blade  27.255
0670/325-6476

Nem elérhető altima

• Jedi
« Válasz #1390 Dátum: 2012. November 28. - 10:24:51 »
Sziasztok!

Nem vagyok "szőnyeges" de had dumáljak bele én is! lécci lécci:)

Con_blade!
A felvetésed szerintem király! Nekem tetszik! Ha lesz bár tényleg nem vagyok "szőnyeges", de benevezek!

Gray!

A verseny lássuk be ezekkel a feltételekkel azért nem tartana órákig, 15 perc az egész!
Ha véresen komolyan akarja venni bárki is, akkor szerintem ne is nevezzen!
Nem poénból írtam. Ezeknek a szombati napoknak részemről a szórakozás a lényege.
Ez pedig jó móka lehetne!

Valóban nem érett meg a csapat egy "komoly" versenyre. Ezért nem is szabad komolyan venni.

A pontozásról annyit bár soha nem láttam ilyen versenyt, szerintem azért nem kellene átvenni a "komoly" verseny szabályokat.
Pl: ha tetszik valakinek egy felvetés akkor építő jellegű javaslatokkal illik válaszolni.
A javaslatokat nem feltétlenül az ötlet felvetőjétől kell várni hanem, hozzátenni!

Egyszerűsítési javaslat:

- Érintési pontok driftelve történő abszolválása plusz pont (itt még lehetne árnyalni, hogy a ahány szívószálat érintettél annyi pont)
- aki neki megy a másiknak minusz 2 pont
- aki "falnak" megy minusz 1 pont

Ehhez nem kell szakember hogy ez alapján pontozni lehessen.
Igaz nem hasonlít gondolom a komoly versenyek pontozási szabályaihoz, de a kérdés az hogy kinek van hozzá kedve!

Nem elérhető gary

• Jedi mester
    • Miskolci autózás
« Válasz #1391 Dátum: 2012. November 28. - 13:47:56 »
Pl: ha tetszik valakinek egy felvetés akkor építő jellegű javaslatokkal illik válaszolni.

És ha nem? :P :)

A javaslatokat nem feltétlenül az ötlet felvetőjétől kell várni hanem, hozzátenni!

Ez így is van, csak ugye felvetettem 1-2 kérdést/problémát, erre vártam választ, javaslatot ötletet, bármit. Szóval nem engem kéne...

De egyébként az általad leírt, még inkább leegyszerűsített szabályrendszerrel valóban játékosabb lehetne ez a megmérettetés.
A kérdésem még az, hogy miből lesz alapból pont amiből lejönnek a hibák és hozzáadódnak az érintési pontok teljesítéséből származó pluszok?
Mondjuk a másikkal történő ütközést én sokkal intenzívebben büntetném!

Döntetlen esetén még egy kör visszafelé? ;)
Na akkor kik lesznek a bírók? :)

Ja és még valami....nem vagyok Gray!!!  >:(  ;D

Tapsika

• Vendég
« Válasz #1392 Dátum: 2012. November 28. - 19:18:19 »
HY .
Utána néztem a google-on és ezt találtam az RC drift-ről :
http://www.driftzone.hu/az-rc-driftrol/

itt minden le van írva töviről-hegyire  a pontozástól kezdve a kvalifikáción át a döntőig minden .

Tapsika

• Vendég
« Válasz #1393 Dátum: 2012. November 28. - 19:30:13 »
HY .
Utána néztem a google-on és ezt találtam az RC drift-ről :
http://www.driftzone.hu/az-rc-driftrol/

itt minden le van írva töviről-hegyire a kvalifikációtól át a döntőig minden .

HY.
ezt a wikipédián találtam :
A PONTOZÁSRÓL:
A drift bírálása hasonló a freestyle snowboardéhoz. Csakúgy, mint minden sportban, itt is vannak kritériumai a látványnak. A drift verseny kvalifikációból, és ennek eredménye alapján a legjobb 32/16 ( persze esetünkben nincs ennyi ) pilóta egyenes kieséses rendszerben történő küzdelméből áll. Bójákkal és más jól látható tárgyakkal jelölik a pálya (a pontozott szakasz) kezdetét és végét, a kanyarok külső és belső érintési pontjait, és a gyorsító szakaszt.
A pontozás szempontjai
A pontozás kritériumai a következők: 1. Ív 2. Sebesség 3. Szög 4. Összkép
ÍV: A versenyzőknek az ideális íven kell haladniuk a pályán. A versenyző pontszámát jelentősen rontja, ha nem követi az ideális ívet. Az ideális ív belső érintési, külső érintési, valamint terhelésváltási zónákból áll. A belső ívhez minél közelebb kell tenni az autó orrát, a külső ívet az autó hátsó lökhárítójával kell közelíteni, az átfordításnál pedig az autó irányváltását kell tökéletesen kivitelezni. A pontozásnál az számít, hogy a pilóta az érintési pontokhoz milyen közel tudja terelni az autó orrát, illetve hátsó lökhárítóját, illetve, hogy hogyan kivitelezi a terhelésváltást.
Nagyon fontos az ív támadásának módja, hogy milyen agresszíven indítja el a pilóta a kanyart. Ha nem elég jó a bemenetel, akkor a versenyző a drift során sűrűn korrigál.
SEBESSÉG: A sebességet az egész pontozott szakasz alatt meg kell tartani. A pontozás nagy százalékban a beérkezési sebességen múlik.
SZÖG: Az autó keresztben haladásának szöge, amit a pontozott szakasz alatt végig meg kell tartani. Különösen fontos az első kanyar során bemutatott szög.
ÖSZKÉP: Az energia és a felfokozottság, amit a versenyző a futama alatt sugároz. Egy pilóta beérkezése és a produkciójának kezdete kihat az egész futamára.

Nem elérhető altima

• Jedi
« Válasz #1394 Dátum: 2012. November 28. - 20:58:39 »

És ha nem? :P :)

Ez így is van, csak ugye felvetettem 1-2 kérdést/problémát, erre vártam választ, javaslatot ötletet, bármit. Szóval nem engem kéne...

De egyébként az általad leírt, még inkább leegyszerűsített szabályrendszerrel valóban játékosabb lehetne ez a megmérettetés.
A kérdésem még az, hogy miből lesz alapból pont amiből lejönnek a hibák és hozzáadódnak az érintési pontok teljesítéséből származó pluszok?
Mondjuk a másikkal történő ütközést én sokkal intenzívebben büntetném!

Döntetlen esetén még egy kör visszafelé? ;)
Na akkor kik lesznek a bírók? :)

Ja és még valami....nem vagyok Gray!!!  >:(  ;D
Opp Bocsi elírtam a neved, Gary.....

A pontok amiből lefele  hmm

- Érintési pontok driftelve történő abszolválása plusz pont (itt még lehetne árnyalni, hogy a ahány szívószálat érintettél annyi pont)
- aki neki megy a másiknak minusz 2 pont
- aki "falnak" megy minusz 1 pont

Az első tétel...

De ami fontosabb. Ez csak javaslat!
Amit igazán érzékeltetni szerettem volna, az pont az, hogy nem a válaszokat kell várni, hanem javaslatokkal segíteni a felvetést. Persze ha tetszik. Ha meg nem, hát akkor mindenki a vérmérséklete szerint teszi szóvá.
A vélemény nyilvánítás szabad.....