Szerző Téma: Vaskacsa project  (Megtekintve 7119 alkalommal)

Nem elérhető Péter

• Jedi mester
Re:Vaskacsa project
« Válasz #45 Dátum: 2011. November 04. - 18:03:35 »
Én arra gondoltam, hogy a karboncső adni fog neki egy profilt. Az alja közel egyenes lesz s a cső a szárny elejéhez lesz közel így aztán még lehet jó is. S csiszolni is tudom egy keveset.

Na és ennek a profilnak milyen lessz a Reynods száma?
Valóban találó lessz ehhez a géphez?
http://hu.wikipedia.org/wiki/Reynolds-sz%C3%A1m

Nem elérhető pittyu2

• Jedi mester
« Válasz #46 Dátum: 2011. November 04. - 18:03:52 »
Hagyni kell építeni, hisz manapság csak kevés ember veszi a fáradtságot - hisz ott az olcsó kínai.(amivel olyan büszkén döngetik a mellüket )
 Nekünk " csak "annyi a dolgunk , hogy okos tanácsokkal nem hagyjuk zátonyra futni. Okos kérdésre könnyű felelni , egy kezdő kérdéseinél kell türelmesen, okosan válaszolni.  ;)

Nem elérhető Péter

• Jedi mester
« Válasz #47 Dátum: 2011. November 04. - 18:19:05 »
Hagyni kell építeni, hisz manapság csak kevés ember veszi a fáradtságot - hisz ott az olcsó kínai.(amivel olyan büszkén döngetik a mellüket )
 Nekünk " csak "annyi a dolgunk , hogy okos tanácsokkal nem hagyjuk zátonyra futni. Okos kérdésre könnyű felelni , egy kezdő kérdéseinél kell türelmesen, okosan válaszolni.  ;)
És az épitönek az lenne jó ha meg is halgatná a tanácsokat. A repülö nem totemoszlop hogy kifaragjuk és kész, ha már munkát ölünk bele akkor legyen értelme is és alkalmazzuk a több mint 1 évszázad alatt felgyült repülési elméleteket. Megértem hogy ambiciós és magabiztos  de azért nem ártana okosan gondolkodni sem.
Tehát belevágok egy tervbe, anyagot és munkát fektetek bele de a minimális repülési elméletekre fittyet hányok, Pontositva. Sok munkával épitek agy modellt ami nagy szerencsével ugy ahogy repülhet is pedig azonos munkával és anyagi befektetéssel ha kissé okosan gondolkodok ( egy normális szárny épitése, mert az a lelke a repülésnek) akkor sikerélmény is lehet.

Nem elérhető Péter

• Jedi mester
« Válasz #48 Dátum: 2011. November 04. - 18:26:09 »
Na még hozzátenném hogy minden segiteni akaró kolléga kellet volna reagáljon erre az egyéni szárnyprofil vállasztásra, nem lebasz...ként hanem segitö készségböl.
Lehet hogy most és itt rondának tünök de nem kizárt hogy a megjegyzéseimmel többet segitek egy kezdönek mintha azt irnám: Tetszik, csodálatos, csak igy tovább, fantasztikusan jól fog repülni Stb.
A kritika nem mindig rosszindulatú és több haszna van mint a bólogatásnak.

Nem elérhető Bence89

• Kamikáze
  • **
« Válasz #49 Dátum: 2011. November 04. - 18:50:22 »
Én arra gondoltam, hogy a karboncső adni fog neki egy profilt. Az alja közel egyenes lesz s a cső a szárny elejéhez lesz közel így aztán még lehet jó is. S csiszolni is tudom egy keveset.

Na és ennek a profilnak milyen lessz a Reynods száma?
Valóban találó lessz ehhez a géphez?
http://hu.wikipedia.org/wiki/Reynolds-sz%C3%A1m

A szárny ez alapján lett megépítve..
http://www.youtube.com/watch?v=-z_mBiPw6z0&feature=related

Nem elérhető pittyu2

• Jedi mester
« Válasz #50 Dátum: 2011. November 04. - 19:49:54 »
Igazad van Péter. A válasz az , Hogy én így csináltam. >:( Pl : most a szárny.)

Nem elérhető Péter

• Jedi mester
« Válasz #51 Dátum: 2011. November 04. - 20:00:44 »

A szárny ez alapján lett megépítve..
http://www.youtube.com/watch?v=-z_mBiPw6z0&feature=related
[/quote]
Ettöl sem estem hasra, még akkor sem ha angolul beszél.
Egy pontosan kinyomtatot profil alapján megépitett balza szárnyban sem bizok (amit én épitek) mert a balza bevonat csiszolása közben deformálodik a szárny profilja tehát nem azt az eredményt hozza amire vártam.
A videón egy hasraütös ismeretlen nevü profillal épül egy szárny ami lehet elfogadható vagy türhetö minöség de jó semmi esetre sem. Egy profilt mérnöki számitásokkal terveznek és légcsatornában kisérleteznek és finomitanak hónapokon-éveken keresztül amig nyilvánosan megjelennek az adatai.
Azonkivül amit irtam, célszerüen tervezik, tehát sebesség, méret, felhajtóerö, frontális ellenállás, Stb. függvényében.
Tessék megnézni például egy Eppler profil sorozatot (megtalálható a Profili2 programban), nagyon sok, szemre majdnem azonos de más és más karakterisztikákkal rendelkeznek.
Akkor meg hogy lehet egyszerüen hasra ütni és kijelenteni: márpedig ez megfelel az én modellemnek?
http://theknowledgeworld.com/world-of-aerospace/RC-Airplane-4.htm
Airfoil shape is the key to the wings ability to provide lift and is airfoil selection and design is an important criterion in the design of RC Airplanes.

Ezzel bucsuzok.

Nem elérhető gzax

• Jedi Mester Moderátor
  • Jedi mester
  • Noszmüller Gábor Madocsa & Paks ;-)
« Válasz #52 Dátum: 2011. November 04. - 20:59:27 »
Péter  Igazad van.

Mindazon által a lapszárnyú gépek is repülnek. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy ha nem is a legtökéletesebb a szárny profil választás attól még repül ha valami nincs nagyon eltolva. És egy kezdőnek nagyon nem fog feltűnni.
Jó néhány gépet építettem különböző szárnyakkal és repült mind. Eleinte fel sem tűnt a hibája. Igazából csak most kezdek rájövögetni, hogy mekkora különbség van szárny és szárny között. Persze nem a lapszárnyakra gondolok.
A videón látható technikával is építettem már(nem pontosan így) és egész jó lett. Egyszerű gyors és elég masszív is. Köszönhetően a fóliázásnak, az sokat merevít rajra.

Üdv:Noszmüller  Gábor  +36 20/345-10-74
Spectrum DX7

Nem elérhető Bence89

• Kamikáze
  • **
« Válasz #53 Dátum: 2011. November 05. - 10:02:47 »
Kedves Péter!

A szárny kiválasztásánál ez segített: http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1117276
Ezért választottam azt amit.
Sajnos a koleszban nincs CNC gép amit átalakítva precíz szárnyat tudnék építeni, de azért remélem ez is megfelel majd számomra.

Persze értem én a te gondodat. De most az elsődleges cél, hogy vaskacsa legyen és repüljön.

Nem elérhető Péter

• Jedi mester
« Válasz #54 Dátum: 2011. November 05. - 18:41:45 »
Remélem én is hogy repülni fog.Sok sikert.

Nem elérhető Bence89

• Kamikáze
  • **
« Válasz #55 Dátum: 2011. November 08. - 00:13:54 »
Készülget...

Nem elérhető gzax

• Jedi Mester Moderátor
  • Jedi mester
  • Noszmüller Gábor Madocsa & Paks ;-)
« Válasz #56 Dátum: 2011. November 08. - 07:33:25 »
Valóban alakul jól néz ki.....   :D

Egy kis segítség a képek beillesztéséhet, hogy ne kelljen görgetni a képeket az oldalban...  ;)

KATT IDE !

Még egy kis segítség. Ha ezzel a felbontással fényképezel a helyes érték 650 lesz. Így teljes kép jelenik meg beillesztés után.

Üdv:Noszmüller  Gábor  +36 20/345-10-74
Spectrum DX7

Nem elérhető tocsahifi

• Kamikáze
  • **
    • pioneermiskolc
« Válasz #57 Dátum: 2011. November 08. - 08:17:23 »
Egy oldalsó képet is készíts légyszi.

Nem elérhető Bence89

• Kamikáze
  • **
« Válasz #58 Dátum: 2011. November 09. - 00:59:27 »
Igen bocsi az előzőért nem figyeltem...

Nem elérhető BK_Attis

• Lakhely: Sajóörös
  • Jedi Mesterek Mestere
  • Jedi mester
  • Élni, Élni hagyni és embernek maradni!
    • Flying Angel
« Válasz #59 Dátum: 2011. November 09. - 08:39:58 »
Jól néz ki.  ;) ;) ;)   
Végcél a kék ég vagy? 2,4Ghz/2,4Ghz
Üdv: Krajcz Attila
0670/325-6476
borsodircmodell.info@gmail.com