Szerző Téma: Carolanne tolóhajó 1:50  (Megtekintve 6170 alkalommal)

Nem elérhető Mec

• Jedi
    • Modellezős fotóim
Carolanne tolóhajó 1:50
« Dátum: 2012. November 05. - 22:38:25 »
Találtam egy kis önjáró rajzot, megtetszett a formája. Sajnos a rajzokon szélességi méretek ugyan voltak, de a tényleges kialakítás, pl. létra, kémény szám, ablakok nincsenek meg. Nekiálltam egy használhatóbb tervet készíteni belőle.

Az eredeti rajz:

https://docs.google.com/folder/d/0B37Haa-Rk8lHc0ttUFJnazFTY1E/edit?pli=1&docId=0B37Haa-Rk8lHYWdwOVVPa1Z2ejA

Itt tartok vele (folyamatosan frissítem majd):

https://docs.google.com/folder/d/0B37Haa-Rk8lHc0ttUFJnazFTY1E/edit

Nem elérhető Mec

• Jedi
    • Modellezős fotóim
Re:Carolanne tolóhajó 1:50
« Válasz #1 Dátum: 2012. November 05. - 22:40:25 »

Az illesztéseket észterben oldott sztirollal megerősítem és levágom a felesleget.

Nem elérhető Mec

• Jedi
    • Modellezős fotóim
« Válasz #2 Dátum: 2012. November 05. - 22:50:32 »
Többi képet is töltöm de majd számítógépről.

Motorból 500as Robbe Power lesz benne, Mpjet tönkcsővel. Sztirolból 1.5mm vastagot vettem, 1m2 táblából kijött a T141 felépítmény és ez kompletten. Ha elkészül, akkor kelleni fog még egy tábla a bárkának is amit tolhat.

Nem elérhető Mec

• Jedi
    • Modellezős fotóim
« Válasz #3 Dátum: 2012. November 08. - 23:12:20 »
A felépítmény is ugyanaz a sztirol. A vágáshoz sniccert használtam, fém vonalzóval. A kormánylapát a tervtől eltér, kort gyűrű lesz beépítve így kicsit előrébb is jöhet a kormány tönkcső, a rajz szerinti helyen nem fért volna el a tolórudazat és a kar.

Nem elérhető Mec

• Jedi
    • Modellezős fotóim
« Válasz #4 Dátum: 2012. November 09. - 21:35:21 »
A rajz hiányosságait és kiismerhetetlen dolgait az American Beauty tolóhajó alapján készítem, elég nagy a hasonlóság.

A tolóbak fele lépcsős lesz mint az American Beauty-n. 5x8mm lépcsőfokok, élmény volt ragasztani :)

Közben nézegetem a mentőcsónak daruzatát, ebben a formában ahogy a rajzon van, sehogy se tudná vízretenni a csónakot úgyhogy az a része is átalakul "használhatóra".

Az American Beauty-ról amit eddig találtam ide töltöttem fel: https://docs.google.com/folder/d/0B37Haa-Rk8lHSDdfQkk2M2RONEk/edit

Nem elérhető Mec

• Jedi
    • Modellezős fotóim
« Válasz #5 Dátum: 2012. November 09. - 21:35:53 »
Motorhűtő nem volt raktáron, de az eladó javaslatára vettem 4es alucsövet és feltekertem. A második már szebb lenne :-)

[/img]

Nem elérhető Mec

• Jedi
    • Modellezős fotóim
« Válasz #6 Dátum: 2012. November 09. - 21:36:27 »

A motorhűtő vizének kivezetését ti hova tennétek?

Nem elérhető Mec

• Jedi
    • Modellezős fotóim
« Válasz #7 Dátum: 2012. November 09. - 21:38:25 »

Pár kép a jelen állapotról:
Tönkcső beállítva, ha kész a kortgyűrű forrasztás akkor véglegesen beragasztom. A tönkcsövet szétszedtem, először a motorra fogattam és a 4-es tengelynek fúrtam lyukat, mikor látszólag már jól állt, akkor reszeltem fel a 8-as csőre a lyukat. Egész passzentos lett.

Nem elérhető Mec

• Jedi
    • Modellezős fotóim
« Válasz #8 Dátum: 2012. November 09. - 21:38:37 »

Szélesedik a tolóbak is, azóta már le is csiszoltam:

Nem elérhető Mec

• Jedi
    • Modellezős fotóim
« Válasz #9 Dátum: 2012. November 09. - 21:39:02 »

A fedélzet kivágása miatt kicsit aggódtam, hogy összedől a sztirol borda, ezért ragasztottam két merevítőt, illetve az oldallemezekre is raktam párat. Lassan kellene valami világítás a faházba...

Nem elérhető Mec

• Jedi
    • Modellezős fotóim
« Válasz #10 Dátum: 2012. November 09. - 21:40:49 »
Feltöltöttem a digitálisan feljavított és pár részlettel kiegészített rajzot:

https://docs.google.com/file/d/0B37Haa-Rk8lHOTFwZHFybUZZa2c/edit

Firefox alatt nem nyílik meg valami miatt de a fájl menüjében letölteni le lehet.

Ahogyan már írtam, a hajóról eredeti fotókat nem találtam, így a nagyon hasonló American Beauty szerint lett pár részlete kidolgozva, pl. a csőrlő.

A rajz még nem 100%-os, de ha valakit érdekel a hajó, akkor neki tud állni. Sőt, még hamarabb is elkészülhet vele mint én, lassan egy hónapja nem jutok levegőhöz annyi a munka.

Nem elérhető BK_Attis

• Lakhely: Sajóörös
  • Jedi Mesterek Mestere
  • Jedi mester
  • Élni, Élni hagyni és embernek maradni!
    • Flying Angel
« Válasz #11 Dátum: 2012. November 09. - 21:47:19 »
Gratulálok, nagyon tetszik!  :o :o :o
Azért arra kiváncsi vagyok milyen határai vannak ennek a sztyrolnak, milyen stilusu hajót lehetne még megépíteni belőle?  ???
Végcél a kék ég vagy? 2,4Ghz/2,4Ghz
Üdv: Krajcz Attila
0670/325-6476
borsodircmodell.info@gmail.com

Nem elérhető Mec

• Jedi
    • Modellezős fotóim
« Válasz #12 Dátum: 2012. November 09. - 22:00:10 »
Gratulálok, nagyon tetszik!  :o :o :o
Azért arra kiváncsi vagyok milyen határai vannak ennek a sztyrolnak, milyen stilusu hajót lehetne még megépíteni belőle?  ???

Köszi.

Nagyon jól kezelhető, melegítve vákumozni is szokták. Ha újra kezdeném, akkor a bordákhoz vastagabbat használnék, mert így sok merevítő kell bele. Az a baj, hogy a Paralel-nél csak 1m2-es a legkisebb mennyiség, ehhez meg annyi sem kellett. Kisebb "hulladék" darab meg náluk nincs is.
Amire figyelni kell, hogy ha túl vastagon van a sarkokba folyatva az oldott sztirol akkor elhúzhatja az egészet. Úgy csinálom, hogy fecskendővel benyomok egy kicsit és az ujjammal elhúzom, hogy ne sok maradjon. Az illesztések glettelésére is jó. Fához eddig nem sikerült jól ragasztani. Pillanatragasztóval is jól ragasztható a sztirol, de az észteres oldat rugalmasabb lesz.

Olyan hajóhoz jó, ami sík lapokból összeállítható, pl a Renáta.

Nem elérhető csancsi

• Jedi
    • Best-Autórent
« Válasz #13 Dátum: 2012. November 10. - 08:19:38 »
Idézet

Én kívülre tenném  ;D

Nagyon jól haladsz, én még ki sem találtam, hogy mit építsek. De az biztos, hogy nem 2 hét alatt fogom megépíteni, mint tavaly.
20/943-6455

Nem elérhető Mec

• Jedi
    • Modellezős fotóim
« Válasz #14 Dátum: 2012. November 10. - 08:59:57 »
Idézet

Én kívülre tenném  ;D

Nagyon jól haladsz, én még ki sem találtam, hogy mit építsek. De az biztos, hogy nem 2 hét alatt fogom megépíteni, mint tavaly.

Köszi, az jó ötlet :D

Ezt már nyáron elkezdtem, azért áll így. Talán ünnepekkor lesz majd időm dolgozni rajta, de a festések már tavaszra maradnak szerintem.