Szerző Téma: St. Flórián Tûzoltó hajó  (Megtekintve 4447 alkalommal)

Nem elérhető BK_Attis

• Lakhely: Sajóörös
  • Jedi Mesterek Mestere
  • Jedi mester
  • Élni, Élni hagyni és embernek maradni!
    • Flying Angel
Re:St. Flórián Tûzoltó hajó
« Válasz #75 Dátum: 2014. Június 04. - 23:08:52 »
Hmmm, gzax mester!  ;)
Miket nem rejtegetsz te.   :o :o :o
Szép. :)
Végcél a kék ég vagy? 2,4Ghz/2,4Ghz
Üdv: Krajcz Attila
0670/325-6476
borsodircmodell.info@gmail.com

Nem elérhető gzax

• Jedi Mester Moderátor
  • Jedi mester
  • Noszmüller Gábor Madocsa & Paks ;-)
« Válasz #76 Dátum: 2014. Június 05. - 05:39:49 »
Épülget csak lassan...
De remélem a nagy napra kész lesz...  ::)

Üdv:Noszmüller  Gábor  +36 20/345-10-74
Spectrum DX7

Nem elérhető gzax

• Jedi Mester Moderátor
  • Jedi mester
« Válasz #77 Dátum: 2014. Június 13. - 11:50:21 »
Ahoi

Egy kicsit haladt a projekt megint....

Spectrum DX7

Nem elérhető szamiel

• Jedi mester
« Válasz #78 Dátum: 2014. Június 13. - 22:59:52 »

Szia Gzax na már jól állsz lassan úszni fog ,én meg meg repítettem a repülőt                         
             csak a földbe orsózott nem vettem észre hogy már hátal lefelé van már ki
             javítottam csak a motort kell még vissza fogatni csak variálni kell vele hogy
             jó legyen mert a tengelyt a külső köpennyel ki lehet húzni nnincs le fogatás                     
             hogy ne jöjjön ki csinálok egy fel fogató lemezt és csak a másik végén lévő                       
             kisebb tengely rész lesz kint amire fel teszek egy adaptert és arra teszem                           
             a légcsavart holnap Székesfehérvárra megyek versenyre üdv.Szamiel.

Nem elérhető BK_Attis

• Lakhely: Sajóörös
  • Jedi Mesterek Mestere
  • Jedi mester
  • Élni, Élni hagyni és embernek maradni!
    • Flying Angel
« Válasz #79 Dátum: 2014. Június 13. - 23:38:10 »
Kezdek sárgúlni..... ;)
Végcél a kék ég vagy? 2,4Ghz/2,4Ghz
Üdv: Krajcz Attila
0670/325-6476
borsodircmodell.info@gmail.com

Nem elérhető gzax

• Jedi Mester Moderátor
  • Jedi mester
« Válasz #80 Dátum: 2014. Június 14. - 21:40:07 »

....   a motort kell még vissza fogatni csak variálni kell vele hogy
             jó legyen mert a tengelyt a külső köpennyel ki lehet húzni nnincs le fogatás                     
             hogy ne jöjjön ki ....
Üdv Szamiel
A motor tengelyen kell lenni a hátsó oldalon egy vályatnak amibe egy "zégergyûrû megy", ez tartja bent a tekercs felett a forgórészt.

Már ha jól értettem az egyik problémát.

Sajnos tegnap nem haladtam a hajóval mert kirugtunk a srácokkal egy kicsit a hámból.
Lehet láttátok a tv-ben is.....  ;D

Spectrum DX7

Nem elérhető szamiel

• Jedi mester
« Válasz #81 Dátum: 2014. Június 17. - 13:29:03 »

Szia Gzax hát van ez így nekem péntek ballagás szombat verseny vasárnap nem
            tudok be menni a klubba mert ott van itthon a versenyen lévő hibákat kell meg               
            csinálni és készülni a következő hajózásra szerdán délutánra ahol gyerekeknek                   
            kell hajózni és a versenyen két szabályzó és két vevő nem működött most össze
            kell hozni hogy vagy két hajót ki vigyek a tóra ,amúgy a motor tengelyen ami le             
            lefogatja a homlokfalat a bereszelés meg a zeeger gyűrű is egy oldalt van a másik
            végén nincs semmi be vágás.   üdv.Szamiel.

Nem elérhető gzax

• Jedi Mester Moderátor
  • Jedi mester
« Válasz #82 Dátum: 2014. Június 18. - 19:05:06 »
A  másik oldalt a forgórészen van 1 vagy2vagy 3  M3-as csavar hernyó csavar 2-es vagy 2,5-es imbusz fogja.
de ha ez nincs benne akkor többnyire elforog a motortengely a forgórészben és nem nagyon szuperál úgy a motor...

Spectrum DX7

Nem elérhető szamiel

• Jedi mester
« Válasz #83 Dátum: 2014. Június 18. - 20:28:18 »

Szia Gzax hát igen úgy lenne jó de sajnos ahogy nézem egy oldalt van a tengelyen az           
          imbuszos csavar és a zéger gyűrű helye és együtt kijön a külső köpeny a tengellyel
          na de fordítva teszem be csinálok egy tartót aluból és nem lesz gond vele. Üdv.Szamiel.

Nem elérhető szamiel

• Jedi mester
« Válasz #84 Dátum: 2014. Július 04. - 23:54:18 »

Szia Gzax ( Gábor ) hát meg volt másik motorral repítettük a repülőt tegnap                           
            előtt aránylag jól ment nagyobb vezérsík mozgással de ma már nem ment                           
            olyan jól kisebb mozgással és el is ment a kedve a Józsi barátomnak a                         
            repítéssel sajnos az egyenes szárny miatt  nem lehet csűrő nélkül vezetni.
            Hát muszály más repülővel játszani üdv. Szamiel.

Nem elérhető gzax

• Jedi Mester Moderátor
  • Jedi mester
« Válasz #85 Dátum: 2014. Július 05. - 09:43:30 »
Szia Szamiel

Csürôzzétek be a szárnyt, vagy vágjátok félbe és tegyetek bele 5° v állást.
Haladtam a flórival. Gyakorlatilag szerkezet kész. Ma kap egy réteg poliEsztert a fedélzet is és egy kis csiszolás után megy a fényezés.
Még a kuplunggal van egy kis nehézségem de ha minden igaz ma megrajzolom cad-ben és megy az esztergályoshoz. Aztán ha végre beköltözünk a házba építek egy kis esztergát vagy ha kapok jó áron veszek egyet.
Nekem ez menne fejbôl is de a helyi szakik csak a szabásmintát ismerik....

Spectrum DX7

Nem elérhető szamiel

• Jedi mester
« Válasz #86 Dátum: 2014. Július 05. - 14:26:26 »

Szia Gzax ( Gábor ) hát van csűrő csak nagyobb mint a magassági éppen ezt                         
           mondtam hogy kisebbre kéne venni mind kettőt hogy hát ha úgy stabilabb                         
           lenne de a 2 köbös motorral meg jól ment neki nem tudom nem e orr könnyű                           
           mert kis gázzal lógatta a farát sajna nekem, a csűrős gépek nem nagyon                             
           mennek egy Arcus vitorlázóval meg egy német rajzról készített vitorlázóval                       
           valahogy el mentem na de edzeni kell és lehet hogy jobban megyen .
           Nekem van egy kis esztergám de azzal csak olyan dolgot lehet csinálni
           aminek nem baj ha nem százszázalék pontos a hajókra apróságok ebből
           abból az anyagból arra még jó ha pontos kell akkor mással csináltatom.
           Üdv.Szamiel.

Nem elérhető gzax

• Jedi Mester Moderátor
  • Jedi mester
« Válasz #87 Dátum: 2014. Július 05. - 16:28:36 »

Szia Gzax ( Gábor ) hát van csűrő csak nagyobb mint a magassági éppen ezt                         
           mondtam hogy kisebbre kéne venni mind kettőt hogy hát ha úgy stabilabb                         
           lenne de a 2 köbös motorral meg jól ment neki nem tudom nem e orr könnyű                           
           mert kis gázzal lógatta a farát . . .

A csűrőt le kell expózni vagy a végkitéréseket levenni akkor finomabban irányítható. Az hogy lógatta a farát kisgáznál az lehet trimmelési probléma és motor elhúzatás is. Ha leveszed a gázt teljesen és siklik rendesen  akkor jó a trimm. Ha gázadásra kitör a gép valamelyik irányba akkor a motor el-le húzatással van a baj. Szóval ha motor nélkül siklásban bukdácsolva jön lefelé akkor orrkönnyű ha meredeken siklik akkor orr nehéz, a kettő között jó. Ha ezt sikerült belőni akkor érdemes a motor elhúzatásra a figyelmet fordítani.

Spectrum DX7

Nem elérhető Mec

• Jedi
    • Modellezős fotóim
« Válasz #88 Dátum: 2014. Július 06. - 23:32:43 »
feltöltöttem Pistabának a videót ide
http://youtu.be/FnPae1mta_c

Nem elérhető gzax

• Jedi Mester Moderátor
  • Jedi mester
« Válasz #89 Dátum: 2014. Július 07. - 08:58:35 »
Köszi a videót.

Valóban van egy kis zri a géppel.... De nekem csak most esett le, hogy ez toló motoros...
De a lényeg az hasonló mint a fent leírtak. Fel kell küzdeni a gépet és megnézni a siklását. A vízszintes vezérsík kormánylapja egyenesbe legyen trimmelve. Ha így motor nélkül jól siklik nem buckázik akkor jó. Ezután lehet nézni a motor elhúzatást. Mivel toló motorról van szó így nem le és jobbra hanem hanem Balra és fel kell elhúzatni. A gép háta mögül nézve értendő az irány.

Ez azért van mert a súlypont felett és mögött ébred a motor keltette nyomaték és így kompenzálódik a forgató nyomaték toló nyomatékká. Le egyszerűsítve a dolgot.

Spectrum DX7