Az építés során a modellezők által széles körben ismert technológiát alkalmaztam, szerintem az újdonság az alapanyagok párosításában van. Az ötletet az adta, hogy meg akartam kerülni a bordák készítésének időigényes voltát. Másrészt alakhű, nagyobb teljesítményű szárny készítés igénye is közrejátszott. Itt utalnék vissza az Ultronok építése során szerzett tapasztalatokra a Diégos hab alkalmazásával.
A hungarocellt hődrótos vágóval készítettem (azt hiszem nem kell részleteznem ennek módját), a törzs esetében előbb befoglaló méretre szabtam, majd a vízsz.- és függ. vezérsík irányába sablon mellett elvékonyítottam, csak ezután vágtam formára. A kétoldali Diégós borítást zöld technokollal ragasztottam föl törzsmagra. Külön merevítést csak a motorágyhoz tettem.
A szárny esetében a kiválasztott profilt a borítás vastagságával csökkentett méretre vágtam ki hungarocellből( piros jelzésű EPS ezt egy ismerőstől kaptam a házának szigeteléséből maradt), és fenyőléc főtartó segítségével merevítettem, illetve fogattam össze a két félszárny magot. A félszárny borítást egy darabból, hajlítással készítettem UHUpor ragasztással (nem az egész felületen-takarékosság- csak foltokban).
Röviden ennyi az építésről. Megjegyzem meglepett a szendvics szerkezet merevsége, amit a fedélzeti kamera felvételei is bizonyítottak.
A témával kapcsolatos kérdésekre a továbbiakban is szívesen válaszolok!
Ui.: köszönöm az elismerő hozzászólásokat, de gondolom minden modellező társam így van ezzel ha belebotlik egy problémába és arra megoldást keres.
Üdv. Jimmi.