Nagyon profi!
Nagyon amatőr, de köszönöm

Orrburkolat...
A hab forma elkészítéséről nem készületek képek, de kb. így nézett ki a folyamat:
- rétegeltből vágtam egy bordát, amit aztán a tűzfalra ragasztottam kétoldalú ragasztóval
- itt még gondoskodtam arról, hogy ennek az "ideiglenes" bordának a formája, tökéletessen a tűzfalhoz illeszkedjen (hozzácsiszoltam)
- erre a bordára ragasztottam fel 2*60mm EPS-t emlékem szerint
- majd addig csiszoltam amíg a kívánt formát el nem érte
Majd a forma kapott egy offset-et a tűzfal felől (~10mm, 2x5mm zöld hab), hogy majd át tudjon fedni a törzsre az elékszült orrburkolat.
Illetve kapott egy 1mm-es balsa palánkolást (és ezzel további offset-et a külső felületen). Erre azért volt szükség, mert a hab forma külső vonalai a törzs tényleges külső vonalait követik le és egy negatív szerszámmal szerettem volna megoldani az orrburkolat laminálást.

Palánkosán után következett a kittelés, 2-3 rétegben, rétegenként visszacsiszolva, hogy egy egyenletes felületet kapjak.

Kittelés után fóliázás... erre azért volt szükség, hogy lezárjam a pólusokat. Több módszer is létezik rá, ez esett most leginkább kézre, bár a végeredmény nem sikerült jól.
Egyszerűen nem tudtam úgy ráfeszíteni a fóliát, h "tükörsima" felületet kapjak, ami azért baj, mert a szerszám "gyönörűen" felveszi ezeket a tökéletlenségeket.

És akkor szerszámkészítés, ettől féltem a legjobban.
Kapott 2 réteg epoxy gel coat-t (foggalmam sincs mi a magyar neve, a zöld színű cucc). Ez fogja a szerszám belső, laminálási felületét adni.
Majd erre kapott egy ilyen filler-üvegszál-epoxy trutymót, ami a szerszám merevségét, tartását adja. Hozzáteszem, bár nem valami bizalomgerjesztő, ezt így árulják szettben.

Miután megkötött, kiszedtem a hab magot... ezt csak pusztítással lehetett megoldani, pedig kentem rá formaelválasztót... nem sok maradt szegényből

Na mindegy, remélhetőleg már nem lesz rá szükség...

Nyers képek a szerszámról. Tökéletesen létszanak a fólia vonalai.
Még ez sem vészesen nagy gond, mivel negatív szerszámról van szó, ezek a hibák, az laminált orrburkolaton pozitív hiba ként fognak megjelenni, amit elképzelésem szerint könnyen ki lehet majd csiszolni és nyoma se lesz.

Némi csiszálás, utómunka után... Itt már éppen a formaelválasztó wax szárad, ebből kapott 5 réteget.

Megkapta az elős réteg üvegszövetet.
Egyelőre úgy néz ki, óriási hiba volt ilyen vékony (50g-os) szövetet választani. El sem tudom képzelni milyen tartása/merevsége lesz ha kikerül a szerszámból.
De mindegy igazából, tanulópénz...

Csak nem hagyott nyugodni a dolog, úgyhogy a 2. réteg szövet után kapott egy kis karbont is.

Összességében úgy gondolom, hogyha kijön a szerszámból (ami miatt eléggé parázok még

), akkor már nagy gond nem lehet. Reggel kiderül...
Iszonyatosan elfáradtam, ma is, a projekttel is. Nagyon fájna elölről kezdeni