Szerző Téma: Házilag occsón  (Megtekintve 20783 alkalommal)

Nem elérhető Péter

• Jedi mester
Re:Házilag occsón
« Válasz #75 Dátum: 2010. November 14. - 12:50:17 »
Üzemanyag tartályra azt a tippet kaptam, hogy a fodrászok álltal használt oxigentás flakon(1-2dl méret Kis csővel a végén) klasszul ki lehet alakítani tartálynak. A kupakon keresztül beviszem a csövet a végére valamilyen súly kerül. A kupakba ragasztásnál viszont meg kell válogatni a ragasztót, hogy kibírja majd az üzemanyag rágását...  ;)

Gyogyszeres dobozok kitünöen megfelelnek, birják az üzemanyagot, hermetikuan zár a födö.
3 nippelt kell becsavarni a födöbe és felcsövezni.
Jóbb lessz mint sok gyári tank.

Uploaded with ImageShack.us

Nem elérhető HC

• Jedi mester
  • Magi István
« Válasz #76 Dátum: 2010. November 14. - 12:53:01 »
Üzemanyag tartályra azt a tippet kaptam, hogy a fodrászok álltal használt oxigentás flakon(1-2dl méret Kis csővel a végén) klasszul ki lehet alakítani tartálynak. A kupakon keresztül beviszem a csövet a végére valamilyen súly kerül. A kupakba ragasztásnál viszont meg kell válogatni a ragasztót, hogy kibírja majd az üzemanyag rágását...  ;)

Gyogyszeres dobozok kitünöen megfelelnek, birják az üzemanyagot, hermetikuan zár a födö.
3 nippelt kell becsavarni a födöbe és felcsövezni.
Jóbb lessz mint sok gyári tank.

Esetleg 1, 2 képet róla (az elejéről) nem tudnál feltenni?

Nem elérhető Péter

• Jedi mester
« Válasz #77 Dátum: 2010. November 14. - 12:56:32 »
Nincs gépböl kivéve de csinálok egy rajzot.

Nem elérhető gzax

• Jedi Mester Moderátor
  • Jedi mester
  • Noszmüller Gábor Madocsa & Paks ;-)
« Válasz #78 Dátum: 2010. November 14. - 15:46:08 »
Ez sem rossz.
Ha egyszer felnövök és robbanós gépekkel repkedhetek akkor szerelek egy két ilyen tankot én is...  ;D

Üdv:Noszmüller  Gábor  +36 20/345-10-74
Spectrum DX7

Nem elérhető BK_Attis

• Lakhely: Sajóörös
  • Jedi Mesterek Mestere
  • Jedi mester
  • Élni, Élni hagyni és embernek maradni!
    • Flying Angel
« Válasz #79 Dátum: 2010. November 14. - 18:09:17 »
Nagyon okos és természetesen házilag!  >:(
Csak én lehet kicsit le vagyok maradva!  :-[
A harmadik cső az a tankoló cső lenne?  ??? ??? ???

A nippelt sem ismerem.  :-[ :-[ :-[
Végcél a kék ég vagy? 2,4Ghz/2,4Ghz
Üdv: Krajcz Attila
0670/325-6476
borsodircmodell.info@gmail.com

Nem elérhető HC

• Jedi mester
  • Magi István
« Válasz #80 Dátum: 2010. November 14. - 18:32:43 »
Nagyon okos és természetesen házilag!  >:(
Csak én lehet kicsit le vagyok maradva!  :-[
A harmadik cső az a tankoló cső lenne?  ??? ??? ???

A nippelt sem ismerem.  :-[ :-[ :-[

Igen az a tankoló és jó ha leér az aljára (kiszíváskor is innét ürítjük a tankot)!

A nippelt-re én is kíváncsi lennék!

Nem elérhető Péter

• Jedi mester
« Válasz #81 Dátum: 2010. November 14. - 20:54:01 »

Házilag gyártva a kép szerint de lehet készen is kapni.

Nem elérhető Tettike

• Jedi mester
« Válasz #82 Dátum: 2010. November 14. - 21:32:14 »
Jé, az majdnem úgy néz ki mint egy pneumatikai cső összekötő!  :o
Vagy tévedek?  ???
Amúgy az is jó lenne hozzá?  :-[

T
Az ég a bátraké!

Nem elérhető Péter

• Jedi mester
« Válasz #83 Dátum: 2010. November 16. - 17:14:39 »
Az érhetöség kedvéért eszregáltam egy nippelt és megmutatom a szerelést, talán többet mond mint a gyorsan összedobott rajzok.

Ha nincs esztergálási lehetöség akkor egy Kb. 3-4 centiméter hosszú 3mm sárgaréz csöre rea kell huzni (középre) és reaforrasztani egy Kb. 15mm hosszú 4mm külsö átméröjü sárgaréz csövet (egyébként lehet bármilyen forrasztható fém) és M4x0,7 menetet vágni rea és 2 anyával (kivül-belül) rögziteni a doboz födelére.

Nem elérhető Péter

• Jedi mester
« Válasz #84 Dátum: 2010. November 16. - 17:58:21 »
Na és a majdnem kész kank( azért majdnem kész mert nem akartam több nippelt esztergálni hisz amugy sem fogom használni a jövöben) de remélem hogy  érthetövé tettem a gyógyszeres dobozból készitett tank alapjait. Ha még valami érthetetlen, szivesen leirom.
Egyébként a nippel (csap, csö, kivezetés vagy mittudom minek nevezzem ) Kb. 4 centiméter hosszú , a furat 1,5mm , a menetes rész 4mm, a végei amelyre a szilikon csö tevödik 3,x töl 2,x miliméter konuszos(izlés szerint) de persze nehet simma  párhuzamos Kb. 3mm is (durvitott felülettel hogy a csö ne csusszon le.
[

Egyébként a dobozban amelyet tanknek akartam bemutatni jelenleg paradicsommag van, tehát ki a nippelt, betömni a furatukat és várni a tavaszt. ;D

Nem elérhető gzax

• Jedi Mester Moderátor
  • Jedi mester
« Válasz #85 Dátum: 2010. November 16. - 18:36:33 »
Nagyon ügyes...
Jó hogy van a sufniban egy eszterga....  ;) ;D

Spectrum DX7

Nem elérhető Péter

• Jedi mester
« Válasz #86 Dátum: 2010. November 16. - 20:03:35 »
Nagyon ügyes...
Jó hogy van a sufniban egy eszterga....  ;) ;D
Az tányleg jó de ha nincs akkor érvényes:
Ha nincs esztergálási lehetöség akkor egy Kb. 3-4 centiméter hosszú 3mm sárgaréz csöre rea kell huzni (középre) és reaforrasztani egy Kb. 15mm hosszú 4mm külsö átméröjü sárgaréz csövet (egyébként lehet bármilyen forrasztható fém) és M4x0,7 menetet vágni rea és 2 anyával (kivül-belül) rögziteni a doboz födelére.
Egyébként nem szakmám de mint modellezö esztergáltam egy szar asztalra rögzitett furógéppel és kézben tartott késsel, reszelövel, fürészlappal , és minden elképzelhetö vagy elképzelhetetlen szerszámmal.
Mond meg mivel ohajtod? Holnap- holnapután legyártok egy nippelt(hasonlót mint a képen) kézifurógéppel, álványos furógéppel, faesztergával (saját gyártmány) vagy éppen egy villanymotorral amelynek a tengelyére reaütök egy elöfurt fadarabot.
Agy ilyen vacak legyártásához nem kell szpéci szerszám, a lényeg az hogy az anyag kottymentesen forogjon akár egy közönséges villanymotoron. Ha nem tudok esztergálni ,vagy talán egy rögzitett furógépet használok akkor a forgó anyagot külömbözö finomságu reszelövel méretre csiszolom.
A menetmetszés nem lehet gond mert egy modellezönek feltétlenül kell legyen menetmetszö/menetfuró kittje (nehogy valaki az anyagiakat vesse fel mert ha jól megkeresitek a forrást  apropénzért is beszerezhetö)
2-3 éve kaptam kölcsön egy kis fémesztergát(örvendek is neki) de ezelött 5-10-15-20-25 évvel is esztergáltam egyszerü idomokat fúrógéppel vagy kissé házilag esztergának megpreparált villanymotorral.

Nem elérhető Péter

• Jedi mester
« Válasz #87 Dátum: 2010. November 16. - 20:27:35 »
Talán megérdemelne egy külön topikot az alternativ fémmegmunkálás( marógép vagy esztergapad nélkül)
Alcimek: Faeszterga házilag, Puhafámek megmunkálása faeszterge padon, maró munkák eszertga paddal, azaz hogy marunk (Nem egymást mert ahhoz leirás nélkül is értünk) fémet esztergepaddal. Nem vagyok szaki de eltanultam egy pár fogást egy csodálatos szakembertöl aki sajnos már nincs köztünk. Tehát jöhetnek a kérdések az alternativ fémforgácsolásról. Természetesen sok kérdésre nem tudok válaszolni de némi dunsztom van a fémmegmunkálásról hisz nagyapámnak mekanikai mühelye volt és én 5-6 éves koromban már kalapáltam, hol ólomlemezt(olmot mert puha volt és akkor még nem volt ismert a káros hatása)- hol a körmeimet.
Összefoglalva: Nem kell misztifikálni a fémfeldolgozást. nem annyira  fekete az ördög mint ahogy festik. Kérdésem? Mivel esztergálták az elsö esztergepad tengelyeit?

Nem elérhető BK_Attis

• Lakhely: Sajóörös
  • Jedi Mesterek Mestere
  • Jedi mester
  • Élni, Élni hagyni és embernek maradni!
    • Flying Angel
« Válasz #88 Dátum: 2010. November 16. - 21:58:19 »
Talán megérdemelne egy külön topikot az alternativ fémmegmunkálás( marógép vagy esztergapad nélkül)
Alcimek: Faeszterga házilag, Puhafámek megmunkálása faeszterge padon, maró munkák eszertga paddal, azaz hogy marunk (Nem egymást mert ahhoz leirás nélkül is értünk) fémet esztergepaddal. Nem vagyok szaki de eltanultam egy pár fogást egy csodálatos szakembertöl aki sajnos már nincs köztünk. Tehát jöhetnek a kérdések az alternativ fémforgácsolásról. Természetesen sok kérdésre nem tudok válaszolni de némi dunsztom van a fémmegmunkálásról hisz nagyapámnak mekanikai mühelye volt és én 5-6 éves koromban már kalapáltam, hol ólomlemezt(olmot mert puha volt és akkor még nem volt ismert a káros hatása)- hol a körmeimet.
Összefoglalva: Nem kell misztifikálni a fémfeldolgozást. nem annyira  fekete az ördög mint ahogy festik. Kérdésem? Mivel esztergálták az elsö esztergepad tengelyeit?

Szia Péter!

Nagyon hasznosak az itt leírt dolgok!  ;)
Ha a topikot megcsinálod azt meg külön köszönjük!  ;D
Végcél a kék ég vagy? 2,4Ghz/2,4Ghz
Üdv: Krajcz Attila
0670/325-6476
borsodircmodell.info@gmail.com

Nem elérhető gzax

• Jedi Mester Moderátor
  • Jedi mester
« Válasz #89 Dátum: 2010. November 16. - 22:02:54 »
Puff neki
Attis beelőztél...
Én is nagy buhera manus vagyok. Mindenféle dolgot ráveszek, hogy olyan legyen ami nekem tetszik.
Szal Péter a Te ötleted volt, nyiss neki egy topikot  ;)

Spectrum DX7