Szerző Téma: Fedélzeti mini kamerák kezelése, rögzítése!  (Megtekintve 6987 alkalommal)

Nem elérhető BK_Attis

• Lakhely: Sajóörös
  • Jedi Mesterek Mestere
  • Jedi mester
  • Élni, Élni hagyni és embernek maradni!
    • Flying Angel
Re:Fedélzeti mini kamerák kezelése, rögzítése!
« Válasz #15 Dátum: 2010. Február 23. - 13:04:29 »
Ez már így jó! Korrekt!  ;D ;D ;D
Végcél a kék ég vagy? 2,4Ghz/2,4Ghz
Üdv: Krajcz Attila
0670/325-6476
borsodircmodell.info@gmail.com

Nem elérhető BK_Attis

• Jedi Mesterek Mestere
  • Jedi mester
    • Flying Angel
« Válasz #16 Dátum: 2010. Február 23. - 17:42:25 »
maci kolléga el bukta a sört!  ;D ;D ;D

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=sCog7xx_VxM[/youtube]
0670/325-6476

Nem elérhető BK_Attis

• Jedi Mesterek Mestere
  • Jedi mester
    • Flying Angel
« Válasz #17 Dátum: 2010. Február 24. - 14:47:21 »
Nekem van már egy légi felvételem!  ;D
A kamera felfogatást nem bonyolítottam nagyon.  :-[ Én kivehetőre csinálta a kamera felfogatást.  ::)
A felfogatásról készítek képeket.  :o

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=VbvSTgWoFlw[/youtube]
0670/325-6476

Nem elérhető tubi

• Jedi Mester Moderátor
  • Jedi mester
    • Miskolci RC Modellező Egyesület
« Válasz #18 Dátum: 2010. Február 26. - 18:06:23 »
Üdv!

Három kamerát rögzítettem a gépre, három különböző irányban. Holnap teszt!
Pár kép a megoldásokról (a lap alján)  http://www.rcpilot.hu/gall/rc_video/873/20100222162748/rc_pelikan_focus_fedelzeti_kamera.html
Ez még csak 1.1  ;D Hamarosan 2.0  ;D
L. Krisztián telefon:+36304568681 
E-mail: posta@miskolcrc.hu mrcmegyesulet@citromail.hu

Nem elérhető BK_Attis

• Jedi Mesterek Mestere
  • Jedi mester
    • Flying Angel
« Válasz #19 Dátum: 2010. Február 27. - 09:11:34 »
Kíváncsian várom a videót!  ;)
0670/325-6476

Nem elérhető BK_Attis

• Jedi Mesterek Mestere
  • Jedi mester
    • Flying Angel
« Válasz #20 Dátum: 2010. Február 28. - 18:29:36 »
Kíváncsian várom a videót!  ;)

Van már videó?  ???
0670/325-6476

Nem elérhető tubi

• Jedi Mester Moderátor
  • Jedi mester
« Válasz #21 Dátum: 2010. Február 28. - 18:39:00 »
Most vágom, de 1 órás anyag!  Eddig ez lesz a legjobb  ;D Ma biztosan felkerül, csak kérdés, hogy mikor!

Nem elérhető BK_Attis

• Jedi Mesterek Mestere
  • Jedi mester
    • Flying Angel
« Válasz #22 Dátum: 2010. Március 01. - 20:33:07 »
A kamerák rögzítéséről eshetne még több szó!   ::)
Én majd holnap csinálok az enyémről.  :-[
0670/325-6476

Nem elérhető Pintyoke

• Jedi moderátor
  • Jedi mester
  • Budapest M5-M0 KÖRNYÉKE
« Válasz #23 Dátum: 2010. Április 07. - 11:33:28 »
A kamerák közül legnépszerűbb /ár-érték aránya, súlya stb.. miatt/ a kis kulcstartós kettősfelhasználású termék. A jelenlegi hatályos jogszabályok szerint és a hatóságok által kirendelt szakértői vélemény alapján tiltott haditechnikai eszköznek minősül. Ma már én is tudom.. addíg addíg hitetlenkedtem, míg utána jártam.

Minden infó megtalálható ezekről a /nevezzük Flycam nek/ holmikról itt:  http://chucklohr.com/808/

A rögzítés... valaki kitalálta, hogy rakd be egy tictac-os dobozba és tépőzárral ragacsold fel a repcsire. Nem az én ötletem.. :-) kipróbáltam és bejött! A nagy előnye, hogy nagyobb felületű tépőzárral tudod felerősíteni a repülőre. Amire oda kell figyelni / amúgy is :-) / az a légcsavar kiegyensúlyozása.. ha üt a sróf, vagy a moci tengely.. nem lesz jó a felvétel.. legalábbis én ezt tapasztaltam.

A heliknél és az autónál nincs tapasztalatom.. illetve helire feltépőztük, de élvezhetetlen lett a felvétel. Oda komolyabb rögzítést kell kitalálni. Ha valakinek sikerült már, akor szívesen venném az ötleteket.

Nem elérhető BK_Attis

• Jedi Mesterek Mestere
  • Jedi mester
    • Flying Angel
« Válasz #24 Dátum: 2010. Április 07. - 11:37:47 »
A jelenlegi hatályos jogszabályok szerint és a hatóságok által kirendelt szakértői vélemény alapján tiltott haditechnikai eszköznek minősül. Ma már én is tudom.. addíg addíg hitetlenkedtem, míg utána jártam.

Mi van akkor, ha ezzel megfognak vagy feljelentenek?  ???
0670/325-6476

Nem elérhető Pintyoke

• Jedi moderátor
  • Jedi mester
« Válasz #25 Dátum: 2010. Április 07. - 11:54:37 »
A jelenlegi hatályos jogszabályok szerint és a hatóságok által kirendelt szakértői vélemény alapján tiltott haditechnikai eszköznek minősül. Ma már én is tudom.. addíg addíg hitetlenkedtem, míg utána jártam.

Mi van akkor, ha ezzel megfognak vagy feljelentenek?  ???

Több variáció létezik...

Kihallgatnak az eljárás indításától függő minőségben.. / light meghallgatás, tanúkihallgatás és a szakértői vélemény után gyanúsított/
2-8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.
A helyzet az, hogy a törvények alkalmazása,értelmezése minden területen másképpen működik.. ami helytelen és rossz dolog.

A leges leg rosszabb, hogy mire kimászol az ügyből /márha eljárás alá vontak/ a kamera árának sokszorosát kifizeted / ügyvéd egy abszolut elfogulatlan szakértő :-) /

nem hallottam még ítéletről ilyen ügyben.. szerintem necces hogy  nem is lesz / vagy felmentés,vagy himihumi../ ,de senkinek nem kívánok egy büntetőeljárást..

Az egyik "gyanúsított" ügyvédje az AB-hoz fordult.. kíváncsian várom a fejleményeket... szerintem szar a törvény.. de ugye azt kell alkalmazni,ami van.

Röviden ennyi... Flycamnek látszó flycam-et kell használni,akkor senkit nem ér kellemetlenség!  Bővebben pü-ben szívesen segítek, ha ilyesmi előfordulna, bár inkább ne forduljon elő!

Addíg is a legbiztosabb,ha kamerának látszó kamerát használsz!

Nem elérhető

• Jedi mester
« Válasz #26 Dátum: 2010. Április 07. - 12:42:54 »
Flycamnek látszó flycam-et kell használni,akkor senkit nem ér kellemetlenség!  

Magyarul kapd le a burkolatot és papírból ragassz rú egy kamera alaku borítást és írd rá az oldalára, hogy "KAMERA VAZZE!"  :D
Vagy álcázd mobiltelefonnak.

"Tiltott haditechnikai cucc", kész röhej. Ez is olyan mint az éjjellátó. Lehet hogy mégis inkább megyek és sikkasztok pár milliárdot, az a kutyát se érdekli.

Nem elérhető tubi

• Jedi Mester Moderátor
  • Jedi mester
« Válasz #27 Dátum: 2010. Április 07. - 13:18:54 »
Minek bármit is csinálni  ???  ;D
Túl van már ez is reagálva! Túl sokat rágódtok a semmin!  ;D
Már rákérdeztem az illetékes szerveknél magas pozíciót betöltő ismerősömre és azt mondta, hogy Senkit nem fog érdekelni ez a kis kamera és nem fognak meg bilincselni és feljelenteni senkit! Csak szájtépés az egész!
Ne dugd a rendőr arcába és ne rendeld illegálisa külföldről! Ennyi!
Ha modellen használod senkit nem fog izgatni!  ;)

Nem elérhető Pintyoke

• Jedi moderátor
  • Jedi mester
« Válasz #28 Dátum: 2010. Április 07. - 13:30:59 »
Minek bármit is csinálni  ???  ;D
Túl van már ez is reagálva! Túl sokat rágódtok a semmin!  ;D
Már rákérdeztem az illetékes szerveknél magas pozíciót betöltő ismerősömre és azt mondta, hogy Senkit nem fog érdekelni ez a kis kamera és nem fognak meg bilincselni és feljelenteni senkit! Csak szájtépés az egész!
Ne dugd a rendőr arcába és ne rendeld illegálisa külföldről! Ennyi!
Ha modellen használod senkit nem fog izgatni!  ;)

Sajnálom, hogy ezt kell mondjam .. :  Téved az ismerősöd :-)  Nem fog érdekelni senkit.. ha majd egyszer módosul a törvény...  Az "eljárás alá vontak" és a "rendelők, vevők, eladók" százalékos aránya nyilvánvalóan azt mutatja, hogy nem foglalkoznak vele a hatóságok... DE ne Te legyél a 100ból az egy akit meg akarnak fingatni... mert nekik szükségük van a pozitív statisztikára.. és ez bizony nagyon egyszerű mód erre..

Btk. 263/B. §
(1) Aki
a) engedély nélkül vagy az engedély kereteit túllépve haditechnikai terméket előállít, vagy haditechnikai szolgáltatást nyújt,
b) olyan haditechnikai terméket, amelynek forgalmát jogszabály tiltja, előállít, megszerez, felhasznál, tart vagy átad, illetve az ország területére behoz, onnan kivisz, vagy azon átszállít,
c) engedély vagy Nemzetközi Importigazolás, vagy ezeket helyettesítő okmányok nélkül, illetve az engedély vagy a Nemzetközi Importigazolás kereteit túllépve haditechnikai terméket vagy kettős felhasználású terméket külkereskedelmi forgalomba hoz, ideértve annak az Európai Közösség vámterületén belüli átadását, illetőleg külföldre haditechnikai szolgáltatást nyújt, bűntettet követ el, és két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(2) Az (1) bekezdés szerint büntetendő az is, aki
a) vegyi, biológiai vagy nukleáris fegyver vagy más nukleáris robbanóanyag, valamint ezeket célba juttatni képes rakétatechnikai eszköz kifejlesztésével, gyártásával, kereskedelmével, karbantartásával, észlelésével, azonosításával vagy elterjesztésével kapcsolatban műszaki segítséget nyújt, valamint
b) az a) pontban foglaltaktól eltérő, más katonai felhasználással kapcsolatban nyújt műszaki segítséget olyan országra vonatkozóan, amely a nemzetközi kötelezettségvállalás alapján a Magyar Köztársaságra nézve kötelező fegyverkiviteli korlátozás alá tartozik.
(3) A büntetés öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztés, ha az (1) bekezdésben meghatározott bűncselekményt
a) üzletszerűen,
b) bűnszövetségben követik el.
(4) Aki az (1) bekezdésben meghatározott bűncselekményre irányuló előkészületet követ el, bűntett miatt öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(5) E § alkalmazásában
a) az Európai Közösség vámterületén a Közösségi Vámkódex létrehozásáról szóló, 1992. október 12-i 2913/92/EGK tanácsi rendelet 3. cikkében meghatározott területet,
b) kettős felhasználású terméken a kettős felhasználású termékek és technológia kivitelére vonatkozó közösségi ellenőrzési rendszer kialakításáról szóló, 2000. június 22-i 1334/2000/EK tanácsi rendelet 2. cikk a) pontjában meghatározott terméket kell érteni.
Elkövetési magatartás [szerkesztés]
A bűncselekmény elkövetési magatartásai az engedély nélküli vagy engedély kereteit túllépő haditechnikai termék előállítása, vagy ilyen szolgáltatás nyújtása. Jogszabály által tiltott haditechnikai termék előállítása, megszerzése, felhasználása, tartása vagy átadása, ország területére behozatala, kivitele, átszállítása. Engedély nélkül, illetve az engedély kereteit túllépve haditechnikai termék külkereskedelmi forgalomba hozása. Vegyi, biológiai vagy nukleáris fegyvert, más nukleáris robbanóanyagot célba juttatni képes rakétatechnikai eszköz kifejlesztéséhez, gyártásához, kereskedelméhez, karbantartásához, észleléséhez, azonosításához vagy elterjesztéséhez műszaki segítség nyújtása, illetve haditechnikai-műszaki segítség nyújtása olyan országnak, amely nemzetközi kötelezettségvállalás alapján kötelező fegyverkiviteli korlátozás alá tartozik.

Nem elérhető tubi

• Jedi Mester Moderátor
  • Jedi mester
« Válasz #29 Dátum: 2010. Április 07. - 13:57:03 »
Szerintem, meg te tévedsz!  ;)
Akkor is csak szájtépés ez az egész!  ;D
Nincs rá precedens, hogy egy modellezőt zaklattak volna bármilyen szinten is! És nem is fognak!
Minden esetre nem vitatkozni akarok, csak nem hiszem, hogy az jobb, ha ijesztgetitek a népet!

A jogszabályok meg egy kalap sza..... nem érnek!  ;D

Bocsi! Ami a szívemen a számon…