Szerző Téma: MEGLEPŐ  (Megtekintve 14054 alkalommal)

Nem elérhető BK_Attis

• Lakhely: Sajóörös
  • Jedi Mesterek Mestere
  • Jedi mester
  • Élni, Élni hagyni és embernek maradni!
    • Flying Angel
Re:MEGLEPŐ
« Válasz #75 Dátum: 2011. December 29. - 09:57:09 »
nem ide vág de nem nagyon tudom hol feltenni a kérdést.Létezik olyan újság stb ami a modellezésről szól?szívesen vennék olyat,és olvasgatnám bővebben mit hogyan kell stb

Vedd fel a kapcsolatot Tibcsóval. Kitünö a Cd és Tibcsó több mint korrekt (nekem elküldte a lemezt mielött kifizettem volna, természetesen nem maradtam adós) Tanulságos CD.
úgy nézem itt ;)
Már nem...

Még igen, majd meglátod!  ;)
Végcél a kék ég vagy? 2,4Ghz/2,4Ghz
Üdv: Krajcz Attila
0670/325-6476
borsodircmodell.info@gmail.com

DreamsT

• Vendég
« Válasz #76 Dátum: 2012. Január 01. - 11:03:53 »
Én nagyon örülök az oldalnak.

Tényleg kiválóan fejlődik és minnél több rendezvényt tud a magáénak.

Másrészt.
Van egy hely, ahova felpakolhatom a Leírásommal a modelljeimet ::) :P 8) :o
Együtt van az összes, egy Külön! topicban.
Nem sokan mondhatják el ezt.

Röviden: Csak így tovább ;)

Üdv: DreamsT

Nem elérhető Tibcsó

• Midikloriád
  • *
« Válasz #77 Dátum: 2012. Január 03. - 18:12:46 »
Sziasztok,

Valóban én készítettem ezt az összeállítást a modellező újságokról.
Nagyon-nagyon sok óra szkennelés után lett ez az eredmény.
Akit érdekel küldjön egy e-mailt, a részleteket ott megbeszéljük.
Azért annyi türelmet kérek, hogy legalább jöjjön össze néhány darab írni és nyomtatni való DVD.
Ne kelljen elővenni a tintasugarast.... :-\
A honlapom és rajta az elérhetőség:http://fsr-hungary.hu
De még egy segítség oreg59@t-online.hu
(Ha tetszik, mondjátok el másnak is..... ;) )

Üdv:
Tibcsó
Ha érdekel az FSR kategória, nézd meg a honlapomat.

eduardo

• Vendég
« Válasz #78 Dátum: 2012. Január 03. - 18:17:46 »
nem ide vág de nem nagyon tudom hol feltenni a kérdést.Létezik olyan újság stb ami a modellezésről szól?szívesen vennék olyat,és olvasgatnám bővebben mit hogyan kell stb

Vedd fel a kapcsolatot Tibcsóval. Kitünö a Cd és Tibcsó több mint korrekt (nekem elküldte a lemezt mielött kifizettem volna, természetesen nem maradtam adós) Tanulságos CD.
úgy nézem itt ;)
Már nem...

Még igen, majd meglátod!  ;)
:D
Most már értem, de addig volt ott egy apróbb hivatkozás egy "másik" fórumra :/..... :D

Nem elérhető Péter

• Jedi mester
« Válasz #79 Dátum: 2012. Január 03. - 20:49:31 »

Sok jó ember kis helyen is elfér!
Üdv.: Nyafi
A közmondás ugy hangzik  hogy " a Jó emberek  kis helyen is elférnek"
És tudod hogy miért?
Azért mert kevés van belölük  :D  :'( 

Nem elérhető BK_Attis

• Lakhely: Sajóörös
  • Jedi Mesterek Mestere
  • Jedi mester
  • Élni, Élni hagyni és embernek maradni!
    • Flying Angel
« Válasz #80 Dátum: 2012. Február 15. - 23:19:53 »
Sziasztok!

Mostanáig tudtam magamban tartani, amit most leírok!
Remélem nem haragszik meg senki sem és nem is veszi magára.
Én nem tudom ki mit vagy hogyan képzel a Borsodi RC Modell Fórum létével, jövőjével kapcsolatban?
De, nagyon sajnálom azt, hogy ilyen nagy a közömbösség a Borsodi RC Modell Fórummal kapcsolatban!
Akiket érdekel azok mindent el is követnek azért, hogy a Fórum minél nagyobb tudásbázissal rendelkezzen és népszerűbb, ismertebb legyen.
Azok népszerűsítik az RC Modellezést és megismertetik azokkal akik érdeklődnek iránta.
Azért vagyok elkeseredve mert már ötletem nincs több mivel tudnám a Fórumozókat arra ösztönözni hogy
írjanak és publikáljanak a Fórumon bátran!
Amit itt leírsz abból nagyon sokat megtanul majd a következő generáció, úgy ahogy te is megtanultad az elődöktől.
Nem kell eget verő dolgokra gondolni, nem kell a világot sem megváltani, csak napi 5 percet szánj a Fórumra és akkor te már megtetted amit kell!

Üdv.: BK_Attis
Végcél a kék ég vagy? 2,4Ghz/2,4Ghz
Üdv: Krajcz Attila
0670/325-6476
borsodircmodell.info@gmail.com

Nem elérhető gzax

• Jedi Mester Moderátor
  • Jedi mester
  • Noszmüller Gábor Madocsa & Paks ;-)
« Válasz #81 Dátum: 2012. Február 16. - 07:36:42 »
Sajnos én is így látom.
Jelentősen csökken azoknak a publikációknak a száma ami értékesebbé teszi a fórumot.
Inkább a hirdetési és a mikor és hol találkozzunk topikok aktívabbak.

Nyáron ezt annak tudtam be, hogy jó idővan és senki nem épít.(tisztelet a kivételnek.)
De sajnos most sincs az a nagy építkezési láz.
No igen  sajnos az egyre dráguló életünk elsőként a luxusnak számító hobbynktól vonja el a forrásokat.
És aki megteheti, hogy áldoz rá az is az időhiányra hivatkozva kész képet vesz(vagy félkészet).
És hát ezekről a gépekről valljuk be nem is lehet annyi építő bejegyzést írni mivel ezek Szinte tökéletesek.
És ha mégsem akkor meg azt hiszük, hogy mi rontottunk el valamit és nem kerül az eset a topikjába...

Sajnos az időhiány ellen nincs orvosság. Vagyis hát van. Az olcsó és gyorsan megépíthető "Diegós" gépek.
Persze ez nem nyújt mindenkinek akkora élvezetet, vagy jön a lustaság...

Az F-22 es pl. három és fél óra alatt repül! Igaz a rajzzal való bíbelődést nem számoltam. De az legyen még egy óra. Persze más gépeket is meg lehet ennyi idő alatt csinálni.

Ez azt jelenti ha csak napi 1 órácskát foglalkozunk vele akkor is meg van egy hét alatt...
És hát erről lehet is írni... mivel az össze ragacsolt, kivágott rajzok sosem stimmelnek így minden gép más lesz ami más más hibákat hoz előtérbe.
És a hibákból lehet tanulni.

A fa építés jóval idő, munkaigényesebb és drágább is. Viszont ha javítani kell azt sem nagyon írja le senki...
Pedig abból is sokat lehetne tanulni. Főleg az ilyenkor el nem mondott apró trükkökre gondolok.

Szóval ha van otthon egy éppen nem használt elektronika és egyéb szetted építs köré valamit és írjál róla. DE ne csak a sikerről hanem az építés közben keletkező bosszúságokról is amik megoldásért kiáltanak!
Mert ebből lehet tanulni.

TÉL VAN ITT AZ ÉPÍTÉS IDEJE!

Üdv:Noszmüller  Gábor  +36 20/345-10-74
Spectrum DX7

Nem elérhető Péter

• Jedi mester
« Válasz #82 Dátum: 2012. Február 16. - 10:41:33 »
Sajnos én is így látom.
Jelentősen csökken azoknak a publikációknak a száma ami értékesebbé teszi a fórumot.
Inkább a hirdetési és a mikor és hol találkozzunk topikok aktívabbak.

Nyáron ezt annak tudtam be, hogy jó idővan és senki nem épít.(tisztelet a kivételnek.)
De sajnos most sincs az a nagy építkezési láz.
No igen  sajnos az egyre dráguló életünk elsőként a luxusnak számító hobbynktól vonja el a forrásokat.
És aki megteheti, hogy áldoz rá az is az időhiányra hivatkozva kész képet vesz(vagy félkészet).
És hát ezekről a gépekről valljuk be nem is lehet annyi építő bejegyzést írni mivel ezek Szinte tökéletesek.
És ha mégsem akkor meg azt hiszük, hogy mi rontottunk el valamit és nem kerül az eset a topikjába...

Sajnos az időhiány ellen nincs orvosság. Vagyis hát van. Az olcsó és gyorsan megépíthető "Diegós" gépek.
Persze ez nem nyújt mindenkinek akkora élvezetet, vagy jön a lustaság...

Az F-22 es pl. három és fél óra alatt repül! Igaz a rajzzal való bíbelődést nem számoltam. De az legyen még egy óra. Persze más gépeket is meg lehet ennyi idő alatt csinálni.

Ez azt jelenti ha csak napi 1 órácskát foglalkozunk vele akkor is meg van egy hét alatt...
És hát erről lehet is írni... mivel az össze ragacsolt, kivágott rajzok sosem stimmelnek így minden gép más lesz ami más más hibákat hoz előtérbe.
És a hibákból lehet tanulni.

A fa építés jóval idő, munkaigényesebb és drágább is. Viszont ha javítani kell azt sem nagyon írja le senki...
Pedig abból is sokat lehetne tanulni. Főleg az ilyenkor el nem mondott apró trükkökre gondolok.

Szóval ha van otthon egy éppen nem használt elektronika és egyéb szetted építs köré valamit és írjál róla. DE ne csak a sikerről hanem az építés közben keletkező bosszúságokról is amik megoldásért kiáltanak!
Mert ebből lehet tanulni.

TÉL VAN ITT AZ ÉPÍTÉS IDEJE!

Például egy ilyen "enyhén sérült" gép javitására gondoltál?

Uploaded with ImageShack.us

Nem elérhető gzax

• Jedi Mester Moderátor
  • Jedi mester
« Válasz #83 Dátum: 2012. Február 16. - 12:47:25 »
Ha neki áll valaki akkor akár erre is!
De szerintem az már inkább építésnek min
ősül mintsem javításnak....   :)
Szerencsére neme sok balza gépet törtem össze eddig de a javításnál mindíg dilemma volt, hogy mi az ami marad és mi megy.. Mivel nem nagyon mutatja be senki a javításokat így segítséget is nehéz így online kapni...
Viszont ha lenne egy két de inkább jó sok javítás leközölve azért az támpontot tudna adni...

Spectrum DX7

Nem elérhető gzax

• Jedi Mester Moderátor
  • Jedi mester
« Válasz #84 Dátum: 2012. Február 16. - 12:49:27 »
De be kell valljam én sem vittem túlzásba a javításról szóló történetek közlését.

De ünnepélyesen megígérem, hogy mától kezdve minden javítást dokumentálok és közzé teszek magam és mások okulására is.  ;D

Spectrum DX7

Nem elérhető Péter

• Jedi mester
« Válasz #85 Dátum: 2012. Február 16. - 15:58:54 »
Ha neki áll valaki akkor akár erre is!
De szerintem az már inkább építésnek min
ősül mintsem javításnak....
   :)
Szerencsére neme sok balza gépet törtem össze eddig de a javításnál mindíg dilemma volt, hogy mi az ami marad és mi megy.. Mivel nem nagyon mutatja be senki a javításokat így segítséget is nehéz így online kapni...
Viszont ha lenne egy két de inkább jó sok javítás leközölve azért az támpontot tudna adni...
JAVITÀS , akármenyire valószinütlennek tünik.
3 nap mulva igy nézett ki:

És egy hét mulva visszaült a családi fészekbe (az ezüstszunü robbanós piros orkuppal)

Talán tényleg érdemes lenne egy" javitás" topikot nyitani

Nem elérhető szarkazdr

• Jedi
« Válasz #86 Dátum: 2012. Február 16. - 16:13:19 »
Péter !

Igaz , hogy én nem repülőzőm / még/ , de meg nem
mondtam volna így látva a gépcsaládot , hogy közülik  törve
lett volna korábba bármelyik is .
Kiváló munkát végeztél !
Ha lehetne javaslatom , szerintem te adj infókat , képeket az
általad kitalált és kipróbált javítási modozatokról , mert az látva
az eredményt kézzelfoghatóan tökéletes !!!
Valóban más forumokon sem igazán láttam én ilyen jellegű
leírásokat ; nem tudom miért , talán épp a javítás esetleges bonyolultsága , vagy idő hiány miatt vesznek inkább pótalkatrészeket / olcsó kínait ??? / , vagy csak egyszerűen az idő hiány az oka
Nem tudom  :(

Neked mindenesetre gratulálok a kitartáshoz és a szép eredményhez !!!

Nem elérhető szarkazdr

• Jedi
« Válasz #87 Dátum: 2012. Február 16. - 16:16:01 »
Az elírásokért elnézést kérek ! Kissé sietve kellett írjam.

Nem elérhető Péter

• Jedi mester
« Válasz #88 Dátum: 2012. Február 16. - 17:05:21 »
A nagy piros 1,8m is volt javitva. Az elsö repüléskor megszakadt a rádió áramellátása (szerncse vizszintes repüléskor 0 kormányállásokkal) vezethetetlenül repült 100-150 métert majd a balszárnyal telibe talált egy csürt (más épület nem volt amedigg a szem elláto ???t), a szárny robbanásszerüen szétmorzsolodott, a gép fél szárnyal repült még 20-30 métert majd méltoságosan balradölve landolt a baloldalán. Rea 5-6 napra megint repült.

Nem elérhető gzax

• Jedi Mester Moderátor
  • Jedi mester
« Válasz #89 Dátum: 2012. Február 16. - 17:11:32 »
telibe talált egy csürt (más épület nem volt amedigg a szem ellátott ???)

Hát ingen ez akár egy Mörfi törvény is lehetne....
Egy alkalommal dettó így jártam én is a különbség mindössze annyi, hogy csűr helyett egy karó éktelenkedett közel s távol egymagában...

Spectrum DX7