Szerintem nagyon kis sebességgel száltál fel és repültél repültél, ezért hajlandó a hirtelen átesésre.
Véleményem szerint (csupán egyéni vélemény és nem kell feltétlenül követni) vidd elébb a sulypontot attól eltekintve hogy OK a rajz szerint, (a videó szerint egy gyors átesés történt ami kimondottan órrkönyü kissebességel repülö modellre vall), ezáltal többek közt megnö a repülösebesség és stabilabbá válik a modell. Csökkensd a csürök kitérését (a megnövekedett sebességgel érzékenyebb lessz )
Ha a csürö nem eléggé érzékeny, ne felejsd hogy oldalkormányod is van és használdHa van szimulatorod, egy duplaszárnyu modellnek (más is jó) az "Edit plan" alatt told hátra az egyensulyközpontot és megismétlödik a repülésed szimulálva. Nagyon hasonló esetem volt (szerncsére túlélte a modell) a szimulátor mint egy videó ugy ismételte meg. Más,

Az AN2 modellt berepüléskor többször odevertem kis csüröhatás és hibás trimmelés miatt(szinte nem reagált a csüröre) és a végén eszembe jutott hogy az oldalkormány szervó nem csupán disznek van.