Hy Péter
Az előzmény Pintyokéről szólt. És igazadvan!
ui.: az ha valaki nyitott szemmel jár és vannak egészséges igényei az nem jelenti azt, hogy rasszista.
Sziasztok! Megérkeztem Bp-re. pont most.. :-) péntek reggel óta sikerült összesen kb két órát aludni.
A falu ahol voltunk Felsődobsza
http://www.iranymagyarorszag.hu/terkep/felsodobsza !
a helyiek szerint a lakosság 70% roma származású,akik mivel késett az "árvípénz" kifizetése nem segítettek az elhárításban. Az érkezésünkig a kocsmában tengették az idejüket, majd enyhe ráhatásra elvonultak a vigvamjaikba... tegnap délutánra 2-3 család már az etnikumhoz tartozók közül beállt a mentésbe.
Én ezt nem láttam :-) de a egy kollegám mesélte.. mondjuk én nem hittem el...
Hogy pozítív dolgokról is megemlékezzek!
A helyiek és itt gondolok a többi falura is,ahol a kollegáim dolgoztak.. és a -helyiek alatt kizárólag a Magyarokra gondolok- Minden udvaron terülj terülj asztalkámat csináltak a mentésben résztvevőknek.. főztek nekünk stb stb..
Ez ugye azért is nagy dolog nekem mert, van szegénység azon a vidéken... és az utolsó morzsát is megosztották velünk. Behívtak a házaikba aludni, bár erre nem volt lehetőségünk.. de látták, hogy oda vagyunk és mégis kint dolgozunk és rakjuk a homokzsákokat...
Szal a lényeg, hogy megható és kellemes érzés volt.... Köszönet nekik a fogadtatást és a hozzánk való jóságukat..
Most mentem aludni... a mostani hírek szerint a "mi falunkon" még tart a gát!!!!
Sziasztok, mentem aludni.
P