Üdvözletem!
A modellezők azon csoportjába tartozom akiket a modellezés minden műfaja érdekel. Így igyekszem egy kicsit mindenbe belekóstolni.
Idén nyáron sikerült hozzájutnom egy nagy tábla 4mm-es rétegelt lemezhez. Nem kellett sokat gondolkoznom rajta hogy építek egy Mono versenyhajót. A testet a neten fellelt videó segítségével saját tervek alapján terveztem:
https://www.youtube.com/watch?v=2rfVkK4FvQsA hossza 68mm lett, szélessége pedig 21mm (ha jól emlékszem

). A meghajtásról egy 10T-s autós brushless motor és egy 60A autós szabályzó gondoskodott. A motorra 5mm fékcsőből csináltam hűtést a szabályzóról pedig száműztem a hűtőbordát és szintén rézcsőből készült hűtés került rá. A tönkcső a "nyersanyagos" dobozomban talált alucső lett benne flexibilis tengellyel, ami ebből készült:
http://www.ebay.com/itm/Extension-Cord-Flexible-Shaft-for-Rotary-Grinder-Tool-Dremel-Polishing-Chuck-FS-/221856984546?hash=item33a7b4ede2:g:-CgAAOSwgQ9V0zJUA tengely végére kezdetnek egy 36-os kéttollú hajócsavar került. A kormánylapát, tengely-konzol és egyéb szerelvények, mind saját gyártásúak. A kormánylapátot pl. egyetlen alu tömbből "reszeltem" ki. A hajótest teljes egészében fa, beleértve a pilótafülkét is. Kívülről kapott egy réteg gittet, 3 réteg festéket és 2 réteg lakkot. Ez elég is ahhoz hogy ne eressze át a vízet.
A hajó kb 1 hónap alatt készült el és minimális költséggel járt mivel a hajócsavarokon, a flexi tengelyen és a festékeken kívül mást nem vettem.
Az első tesztek alatt a hajótest beázott. Sajnos a fedél vízszigetelése nem sikerült valami jól ezért hajózás előtt duct tape-pel ragasztom le a réseket.
Nagyon jó móka menni vele, fürge, fordulékony és nagyon stabil hajó lett.
DE!!!! A motor-szabi kombó gyengének bizonyult. A motor melegedett az akksi felpuffadt és a T csati összeolvadt. Szerencsére a szabi és a motor is megúszta. Kisebb hajócsavart nem akarok rátenni mert akkor lelassulna és nem lenne élvezetes vezetni. Inkább kisebb KV-s motorban, nagyobb szabályzóban, nagyobb hajócsavarban és 3 vagy 4 cellában gondolkozok. Na úgy fog majd csak igazán hasítani.

Képek:
(sajnos csak ennyi képpel szolgálhatok mivel elfelejtettem fotózgatni az építés menetét