Hát én sem vagyok túl járatos, de ami itt és másutt rám ragadt, leírom

Szóval ahogy én gondolom:
A kiegyensúlyozás ... oldalirányba nem kell sokat mondanom gondolom...ha azt szeretnénk, hogy egyenesen repüljön a gép, lehetőleg úgy beállítani, hogy a géptest, vagy éppen a szárny keresztirányú középpontját megkeressük, és erre a pontra azonos mértékű forgatónyomaték lépjen fel mind 2 irányba.
A nagyobb ügy, ami gondolom téged is érdekel jelen esetben... az a hosszirányú kiegyensúlyozás.
A legtöbb esetben(ez azt vonja maga után, hogy akármelyik gépet nézzük nem igaz

) a belépőéltől számítva kb 2-3 cm.
mitől függ?!
Szárny szélesség,profil, géphossz....
Vannak kirívó esetek.. ilyenkor , és legtöbbször a többi alkalommal is van egy jól bevált pont, ami közszájon forog

ilyen pl a snowball, ahol szárnymérete, alakja miatt elég nehézkes konkrét értéket megadni, de egy hozzávetőleges érték , a bevált érték kikalkulálható..
Függ még a géptípustól, mire akarjuk használni..
Én pl a hype1000-t úgy állítottam be, tekintve, hogy kezdő vagyok, és függeszkedni akartam, hogy mihelyt alacsonyabb gázon magassági nélkül repülök, ejtse be a farát, jobban, mint azt egy átlag gép kívánná, ezt ugye úgy értem el, hogy hátrébb tettem a súlypontot(ez ugye triviális

)
Szóval elég sokrétű a dolog, de a lényeg, hogy neked megfeleljen, és mihelyt kezedbe fogod a gépet, rájössz, hogy hol az igazi
Nem érdemes a szárny középtől hátrább tenni azt, mert akkor folyton emeli az orrát,a szárny belépőélétől sem, hiszen akkor a felhajtó erő nagy része a pont mögött jön létre, és elébb vagy utóbb a földbe áll a gép:D(legalább is az én kezemben

)
Remélem lesz aki konkrétabb értékekkel dobál meg minket

Üdv: eduardo