Üdv mindenkinek.
Az első valamire való távirányítómat a sógoromtól kaptam, aki szintén BALKEZES.....
Szóval a az adó is az volt. Modellezésem kezdetén még egy két alkalommal simán repültem jobbos adóval is. Nos ez már nincs így !!!
Az évek folyamán annyira beidegződtek a mozdulatok, hogy nem kellett gondolkodni hanem automatikusan lereagáltam az adott szituációt... Gondolok itt a váratlan helyzetre mint amikor valaki keresztbe repül vagy éppen leszálláskor megfújja a szél a gépet.
Hogy miért is írom le ezeket!!!???
Párotoknak már elmeséltem, hogy a közelmúltban sajnos elhalt az adó modulom a
Graupner mc-20-asomban . Az adópult sem mai gyerek és az sajnos elkezdett megnyilvánulni is. Mint pl a műanyag alkatrészek mállása a rögzítési pontok repedése stb. Szóval úgy döntöttem, hogy adót cserélek.
Igen jó áron sikerült hozzákutnom egy Spektrum DX7-hez. Gondoltam egyszerűen átépítem balkezesre és kész. Aha....
Aztán elvittem egy műszerész haverhoz, aki azt mondta, hogy jobb nem bele piszkálni mivel minden SMD a belsejében STB BLA-BLA-BLA-BLA...
Szóval úgy döntöttem, hogy átszoktatom magam balkézről jobb kezes irányításra!
Elő is kaptam egy áldozatot, egy Snowbal-t aki már repült ilyennel az tudja hogy ha jól be van állítva kezes bárány. Na ez be volt. Egészen addig amíg a földön rodeóztam vele egy két kört, hogy szokjam a felállást.
Na azóta 4 szer építettem újra. Még jó, hogy ez már nem vesz igénybe csak másfél órát....

Úgyhogy most szimulátor van ezerrel.
Már próbálgattam kétszer fél órát. Egész jól megy. Néha már a stressz helyzeteket is jól reagálom le... Csak a nagyon ugri-bugri gépeket töröm virtuálisan. Nemsokára ha lesz időm meghalni vagy mondjuk egy kicsit szusszanni akkor kiviszek egy gépet és kipróbálom élesben is.
Csak azért írtam le ezen nyomoromat hátha valaki járt más hasonló cipőben.
De ha nem érdekes dolog. Sztem próbáljátok ki!