Köszi Attila!

Orrburkolat + a törzs záró dugó bigyót festettem a hétvégén.
A felhasznált anyagok:
- műanyag alapozó
- szórógitt (filler)
- szín (egyedi keverés, sekirült megtalálni egy nagyon közeli RAL színt, ami szinte tökéletesen megegyzik a fólia színével)
- fényes lakk (nem volt rá szükség végülis, mert olyan fényes volt már a szín is)
- 800-1000-1200-1500-2000-es vizes csiszoló papírok

A záró dugóval kezdtem, ez volt az egyszerűbb, itt már szárad a szórógitt (ebből kapott 2-3 réteget).
A középen lévő nyomtatási hibából származó tökéletlenséget sikerült teljesen kicsiszolni belőle ebben a fázisban.

Fényezés, száradás után:

Na és aztán jött a szívás... az orrburkolattal megszenvedtem... csak a szokásos

Kezdtem ezt is néhány réteg fillerrel, és rétegek közötti visszacsiszolással.

Itt már sejtettem, hogy gond lesz, pólusosra száradt a filler (bár a képeken nem látszik), nem értettem, hogy miért, de úgy voltam vele, hogy majd a szín elfedi... nem fedte.

Ez már a második réteg szín, minnél több réteget fújtam a felületre, annál nagyobbra "híztak" a pólusok és beborították az egészet.
Továbbra sem értettem, hogy mi okozza ezeket, ezúton is köszi Atti a helpdesket!

Vagy így, vagy úgy, nem maradhatott ahogy volt, le kellett szedni mindent amit ráfújtam és kezdeni elölről.
Ekkor jöttem rá, hogy a pólusok, az műgyanta felületén lévő mikro-buborékok amik ott maradtak a lanimálás során. Valószínűleg az a gond, hogy a gyantát nem sikerült buborékmentesre keverni (bár nagyon nem is törekedtem rá). Most megbosszulta magát a szemét.

Mivel az "új" filler rétegben is ott voltak a pólusok, jobb ötlet híján egy ecsettel és egy kis kifújt fillerrel feltöttem ezeket.
Majd visszacsiszoltam a kitüremkedéseket.

Ezután megködöltem az egészet színnel. Nagyon óvatosan bántam minden egyes réteggel, ugyanis nem akartam, hogy a friss rétegben lévő oldószer feloldja az alsóbb rétegeket és a pólusok újra megjelenjenek.

Néhány rétegnyi ködölés után visszacsiszoltam az egészet 2000-es vizes papírral.

És kapott egy "vastagabb" réteg színt, hogy összefoljon a felület amennyira csak lehet. Nem lett tükörfelületű, ahhoz egy picivel még vastagabbra kellett volna fújni, de nem akartam megkockázatni, hogy ismét kijöjjenek a pólusok. De szerintem pofás lett.