Szerző Téma: Hogyan kezdjem, egy kezdő kezdő kérdései!  (Megtekintve 26755 alkalommal)

Nem elérhető Pintyoke

• Jedi moderátor
  • Jedi mester
  • Budapest M5-M0 KÖRNYÉKE
Re:Hogyan kezdjem, egy kezdő kezdő kérdései!
« Válasz #30 Dátum: 2010. Március 11. - 22:57:33 »
na akkor összefoglalnám a kérdéseimet, hátha valaki meg válaszolja

1. A szél irányát meg tudom mondani egy darab szalaggal, de az erejét hogyan? egyáltalán mekkora és milyen szélben lehet még egy ilyen gépel repülni?
2. milyen légcsavar kell a styroman tréneéhez? 9x4,7? 8x6? milyen akksi? 3s1p 1300mAh 20c? milyen festékkel lehet festeni?

1. Az erejét a szalag állásszögéből :-) meri vagy nem meri alapon :-) 20-30 km/h szélben repültem már legalábbis a meteo ezt mondta akkor és oda, mérni nem volt lehetőségem.  / Styro Extra 1m,Ultimate 1m, és a Tréner 1,2m/ Az extra repült erősebben is, de ő erős mocival volt ellátva.
Az  20 km/h feletti szél már nem okoz élményszerű repülést nekem. Rosszabb és fel sem szállok ha lökéses, vagy változó irányú a szél...

2. a légcsavart a motorhoz  és a gép várható súlyához illik választani úgy tudom, de vannak itt tapasztaltabb modellezők is. Ha a tréneren agyalsz szívesen megnézem mi is van benne.. őt 1300-1500 mAh-s 3 cell. 20C aksikkal repülöm. A festés.... vízbázisú oldószer mentes styro festék, vagy trilak szinezőpaszta :-) ez utóbbit én nem próbáltam, de kifogom, mert olcsóbb mint a styro festék.

Nem elérhető

• Jedi mester
« Válasz #31 Dátum: 2010. Március 11. - 23:47:13 »
köszönöm a választ. :)

compcenter

• Vendég
« Válasz #32 Dátum: 2010. Március 12. - 06:41:59 »

A depron az gyakorlatilag az EPS és ebből az anyagból vannak a styroman gépek és azért jó mert merev, nem kell merevítani külön karbonnal és könnyű ragasztani.

[/quote]

Na ezt most nem értem  depron=Styroman?

valami itt nem stimmel

Nem elérhető styroman

• Kamikáze
  • **
« Válasz #33 Dátum: 2010. Március 12. - 08:23:37 »
Sziasztok!

Sok féle anyag létezik.
Amiből én készítem az nem 1 féle ezért van keveredés.
A styrodour avagy xps avagy styrohab az a sztirolok családjéba tartozik.
Ami minket érdekel modellezőket:
Felülete a vágáskor faxa sima lehet fóliázni is .
Viszont sérülékenyebb nehezebb.
Lehet kapni zöld, rózsaszín fehér . sárga kék színben.
A zöld a legjobb.
Depron:Ez is habisított stirol. Azt hiszem ::)
Ez az anyag amit a laprepülőknél szoktunk használni.
6 és 3mm lapok. Igazából fürdőszobák szigeteléséhez szokták használni.
Mi magyarok ezt használjuk.
Ez azért mondom mert ha jár valaki ausztriában modellboltban ott majd vegyetek 1 db ot és
látjátok a külömbséget.
Ők 5mm használnak és sokkal merevebb.

Epp:EPP Expanded PolyPropilen
Ő az epp amit annyira szeretünk mert nem törik
Rugalmas kis golyókból van.
Kis golyókat belerakják a szerszámba meg a kötőanyagot gr/liter és elkezdik gőzölni stb....

Az EPS az a sima hungarocell.
Vannak repülők amit formába dolgoznak sima hungarocellből avagy eps ből.
Sokkal sűrűbben mint a táblákat .
Ettöl olcsóbban tudják adni , de az első esésnél úgy törik , hogy az anyag roncsolódik .

Nem elérhető

• Jedi mester
« Válasz #34 Dátum: 2010. Március 12. - 09:40:03 »
Köszönjük, így már sokkal világosabb.

Nem elérhető

• Jedi mester
« Válasz #35 Dátum: 2010. Március 18. - 14:20:00 »
A styroman tréner összeralkásával kapcsolatosan lenne néhány kérdésem.

A szárny törzsre szereléséről nem sok infó van az összerakási útmutatóban. a "jelöljem ki a fabetétek helyét" meg a szárnyon ugyan így ez elég saccometrikus. vagy tényleg csak úgy saccra megy? a szárny helyét a törzsön nem tudom nagyon elb***ni?

Nem elérhető

• Jedi mester
« Válasz #36 Dátum: 2010. Március 18. - 14:26:46 »
ja, mégvalami. A motor tengelyét miért kell megfordítani?

Nem elérhető Pintyoke

• Jedi moderátor
  • Jedi mester
« Válasz #37 Dátum: 2010. Március 18. - 21:03:20 »
A styroman tréner összeralkásával kapcsolatosan lenne néhány kérdésem.

A szárny törzsre szereléséről nem sok infó van az összerakási útmutatóban. a "jelöljem ki a fabetétek helyét" meg a szárnyon ugyan így ez elég saccometrikus. vagy tényleg csak úgy saccra megy? a szárny helyét a törzsön nem tudom nagyon elb***ni?

A törzs középvonala a szárny közepe /felező :-) /! Eddíg meg volt gondolom :-) A szárny helye pedig szerintem elb.-hatatlan.. bár nyersen még nem láttam,de szerintem adja magát.. ha érdekel holnap megmérem a dolgokat neked ..

Nem elérhető Tettike

• Jedi mester
« Válasz #38 Dátum: 2010. Március 19. - 11:44:47 »
Én csak szimulátorozást ajánlanék vagy 2-3 hónapig mindenkinek!  ::)

Pénztárca kímélő!  ;D ;D ;D

Tettike
Az ég a bátraké!

Nem elérhető

• Jedi mester
« Válasz #39 Dátum: 2010. Március 19. - 19:58:39 »
- Tudja valaki, hogy miért kell megfordítani a tréner motorjának a tengelyét???
- hogy kell felrakni erre a motorra a propellert??

- a tréner belseje üreges és alul szét van vágva végig. Ez ilyen formában nem szerepel az összerakási útmutatóban. Hogy van ez most?
- Hasnált már valaki ilyen EPP pillanatragasztó + aktivátor megoldást? nem ragaaaaad. illetve ragad, de nem fogja meg. mit baszok le? túl véknyan kentem be?

- nincs valakinek tartalék kormányemelője? nem volt benne a csomagomba.

Nem elérhető tubi

• Jedi Mester Moderátor
  • Jedi mester
    • Miskolci RC Modellező Egyesület
« Válasz #40 Dátum: 2010. Március 19. - 22:01:55 »
- Tudja valaki, hogy miért kell megfordítani a tréner motorjának a tengelyét???
- hogy kell felrakni erre a motorra a propellert??

- a tréner belseje üreges és alul szét van vágva végig. Ez ilyen formában nem szerepel az összerakási útmutatóban. Hogy van ez most?
- Hasnált már valaki ilyen EPP pillanatragasztó + aktivátor megoldást? nem ragaaaaad. illetve ragad, de nem fogja meg. mit baszok le? túl véknyan kentem be?

- nincs valakinek tartalék kormányemelője? nem volt benne a csomagomba.

Egy kép jó lenne a motorról, vagy egy link, mert nem érthető a kérdésed.
Ha nincs szükség a vágásra, ragaszd össze  ;D Ezekhez a gépekhez kell némi kreativitás  ;)
A pillanatragasztó csak szükségmegoldás! Használj UHUport OBI, praktiker stb. Könnyen beszerezhető és könnyű vele ragasztani.

Húzzál bele, mert a hétvégén nem lesz berepülve  ;D pedig kíváncsi vagyok a gépedre.
L. Krisztián telefon:+36304568681 
E-mail: posta@miskolcrc.hu mrcmegyesulet@citromail.hu

Nem elérhető

• Jedi mester
« Válasz #41 Dátum: 2010. Március 20. - 20:17:00 »
Nem tudjátok hol vehetnék makett festékszórót miskolcon? nincs kedvem rendelni.

Nem elérhető gzax

• Jedi Mester Moderátor
  • Jedi mester
  • Noszmüller Gábor Madocsa & Paks ;-)
« Válasz #42 Dátum: 2010. Március 22. - 11:49:36 »
A legtöbb játékboltban Lehet kapni ahol maketteket árulnak.
Felénk ezt az airbus-t árulják 5000ft körüli áron van.

Üdv:Noszmüller  Gábor  +36 20/345-10-74
Spectrum DX7

Nem elérhető

• Jedi mester
« Válasz #43 Dátum: 2010. Március 23. - 18:21:25 »
Wáááááá! Ez a Styro tréner übermegahokibrutálkirálycsúcs. imáádom. köszönüm, a tippet, jó hogy halgattam rátok. van sikerélmény és ez jóóó.
Szóval már kitaláltátok, megvolt az első repülési élmény. mielőtt besötétedett volna kirepkedtem gyosan 1 akksit. eddig megúszta törés, bukfenc, a legapróbb kocc nélkül. Bár leszálni még csak kicsit pattogósan sikerül, de ezt rá merem fogni a szük helyre (az utcánk végén reptettem, felszállás leszállás murvás utról, repkedés a villanypóznák családi házak és a szántóföld felett) Szóval nagyon nagyon szuper volt. Köszönöm az eddigi jótanácsokat. Styroman! fasza a géped.

Azt azért mondjátok el nekem, hogy az, hogy tőgézra, emelkedik, mint a rakéta, az a profilnak, gépnek az eredménye, vagy nem tökéletes a huzatás? Styroman az öszerakási utmutatóban azt írta, hogy a lefele huzatás bele van vágva (látszik is), a jobbra hzatásnak meg beleraktam 1 alátétet a moci alá.

Nem elérhető Pintyoke

• Jedi moderátor
  • Jedi mester
« Válasz #44 Dátum: 2010. Március 23. - 20:17:26 »
Wáááááá! Ez a Styro tréner übermegahokibrutálkirálycsúcs. imáádom. köszönüm, a tippet, jó hogy halgattam rátok. van sikerélmény és ez jóóó.
Szóval már kitaláltátok, megvolt az első repülési élmény. mielőtt besötétedett volna kirepkedtem gyosan 1 akksit. eddig megúszta törés, bukfenc, a legapróbb kocc nélkül. Bár leszálni még csak kicsit pattogósan sikerül, de ezt rá merem fogni a szük helyre (az utcánk végén reptettem, felszállás leszállás murvás utról, repkedés a villanypóznák családi házak és a szántóföld felett) Szóval nagyon nagyon szuper volt. Köszönöm az eddigi jótanácsokat. Styroman! fasza a géped.

Azt azért mondjátok el nekem, hogy az, hogy tőgézra, emelkedik, mint a rakéta, az a profilnak, gépnek az eredménye, vagy nem tökéletes a huzatás? Styroman az öszerakási utmutatóban azt írta, hogy a lefele huzatás bele van vágva (látszik is), a jobbra hzatásnak meg beleraktam 1 alátétet a moci alá.

lehet hogy kicsit több lehuzatást kér.  Gratula a sikereidhez. Nekem ma meg volt az első balsa reptetésem :-) 1m Hyperion Edge 540-- 4 felszállás 3 landolás :-( annyira jól ment és élveztem, hogy benne felejtettem egy dugóban.. :-( utána 3 akksit kitrénereztem :-) és boldogan jöttem haza..