Azt hittem ennél nagyobb izgalmat fog kiváltani a féltve örzött kincsem 
Nekem örömet okoz és ez a lényeg!

Nekem tetszenek! 
De, ehhez még több türelem kell mint az Rc modellekhez.
Szerintem. 
Na azért nem, mert ha nagyon precizen és lassan dolgozol akkor is meg lehet épiteni 5-10-20 nap alatt (természetesen a
müanyagpuding elöfröccsenetett modellekre gondolok) és egy valamire való RC modell elkészítése sok 100 munkaórát igényel (nem egy depron akármire gondolok)
Persze a modellezés nonpluszultrája a repülöképes RC makett, azaz az eredeti gép bizonyos mértékben kicsinyitett repülöképes de élethü másolata ami szintén makett (az sem baj ha a nitszegek száma megegyezik az eredetiével.

Ez az igazi makettezés amire soha sem volt türelmem viszont hihetetlen csodálattal néztem fel a türelmes preciz modellezökre akik valódi maketteket épitettek.
Egyszerüen nem tudom ép ésszel felfogni a mai skála modell versenyszabályzatot ahol a gyári félkész modell diszitését, esztétikáját pontozzák (még szerencse hogy a repülést is pontozzák).
Hajómodellezésben ez egy még kegyetlenebb munka (az utolsó árbóclámpát is házilag kellet elöállitani nem beszélve a sok korlát oszlopról, a kabinok ablaktámáiról ,Stb., Stb.
Volt egy idös modellezö ismerösöm (Delinski Antalnak hivták) aki egyébként motorokat is gyártott, nos az öregur amikor egy nagyon karcsú órú repülö maketett épitett az elsö dolga az volt hogy legyártson egy különosen hosszú tengelyü motort ami elfér az élethü motorburkolat alatt.