Szia track!
Egy "picikét" értek a giróhoz, mivel helizek egy ideje.
Amiket leírtam, tények, nem kitaláció.
Egyértelmű, hogy nem 0 gain-nel hajtottam, mivel írtam, hogy teszteltem HH és Rate módban is, valamint ténylegesen 0 gain-nel is.
Amiről te írsz a repcsi kapcsán, hogy átesne, az HH mód esetén lehetne kizárólag, de az is csak akkor, ha pozitív állásszögben hagytad a repcsit. Ez is tény, mivel ezt is próbáltam már! Rate módban semmilyen "káros" hatása nincs, csupán a széllökéseket, turbulenciát kompenzálja, egyébként ugyanúgy szépen siklik a gép.
Ugyanez vonatkozik a "mocsárjáróra" is. Tévedés az, hogy a giró gátolja a kanyarodást. A giró a nem vezérlésből adódó elfordulást hivatott ellensúlyozni. Érdekes is lenne, ha a helivel nem tudnék piruettezni, mert a giró nem engedné!
Amint írtam, a mocsárjárónál a Rate mód vált be jobban a drifteléshez, de HH módban is jókat lehet vele bohóckodni -csak más a "fílingje".
Újra szeretném leszögezni: a fent leírtak tények, számtalanszor próbáltam már girót pl. repcsiben (csűrőn és magasságin is), most pedig a "mocsárjáróban".
Videó egyébként van a próbáról, de nem akartam belinkelni, mivel csak egy régi kamerás mobil volt kéznél, így a vidi minősége igen gyatra.
De most akkor belinkelem:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=lGad8jsSSXQ[/youtube]
Mivel az első próbálkozásunk volt ilyen jellegű járművel, ezért van egy kis bénázás, de azért sikerült pár igen baró driftelés is.
Ha sikerül valami rendes kamerát szerezni -és lesz még jég-, akkor megpróbálunk valami normálisabb videót csinálni.