Ez teljesen újj gép.
Az elődjét vagyis a maradékár kb egy hónapja dobtam ki.
Azzal olyan problémák voltak mit egyszerűbb volt kidobással orvosolni.
Ha elkezdenéd építeni akkor kérdezz! A rajz az eredeti. Elég sok változtatást eszközöltem rajta.
Az terven a tető erősen negatív állásszögű. eggek az a egyik következménye, hogy amikor odakokszolsz a motornak a tetőt olyan szívóhatás éri, hogy nekem egész a propig behúzta és elkezdte darálni.
A többszárnyú gépeknél az alsó 0°-ban áll a felső 1-1.5°állásszöggel rendelkezik álltalában. Ha 3 szárnyú(Fokker DR1) felső kettő így áll az alsó pedig -0.5°. Persze ez nem biztos, hogy minden gépnél igaz.
Vissza a kamionhoz. Ha össze ragasszátok a rajzot láthatjátok, hogy a tető erősen negatívba lóg.
Ahhoz, hogy a eredeti vetületet tartani lehessen az alaplap állásszögét csökkentettem a tetőét növeltem annyira, hogy az alaphoz képest 1-1.5°közé essen.
És az egész szélességét is megnöveltem kb 50 mm-rel.
Azt, hogy milyen motort válassz azt a gép határozza meg. A 3D-s gépekhez valóban az 1000 kv körüli mocik jók nagy proppal.
Egy jobb motor a súlyának a 15-20 szorosát képesek emelni vagy tolni...
Sztem nézz ki egy gépet építsd meg mérd meg számold hozzá az elektronikát és így próbálj motort választani.
Ha nagyon túlmotorozod a gépet az sem biztos, hogy jó lesz. Repülni fog csak nem úgy ahogy kellene.
Az erősebb motor nagyobb súly. A szárny felület adott!
Szóval válasszd inkább az arany középutat. Akkor a géped is úgy fog repülni ahogy megálmodta a kitalálója.