Megérkezett az Align DS 520 farokszervó...
De a riszálás még mindig nem szűnt meg. 
Videó róla: http://www.youtube.com/watch?v=fziMbdI0z8A
5let valakinek?
Köszi!
Nekem is volt hasonló bajom.Egy Békéscsabai helis segített belőni.
Próbáld meg úgy,hogy a Delay 0,a Limit 60 fölé egy picit.
Utána repülés közben addíg állítsd visszafele a gyro érzékenységet,amíg meg nem szűnik a riszálás.
Nekem így megszünt.
Közel azonos paraméterei vannak a cuccainknak,csak az enyémek clonok.
Talán a tiednél is működni fog
Ez a probléma már megoldódott, de köszi az ötletet 
Szorulása volt szegénynek, és túl puha szivacs volt a gyro alatt.
Ma voltam kint repülni, kipróbálni élesben is.
Átraktam a farokszervót a másik oldalra, hogy védettebb helyen legyen a rotorlapátok elől egy esetleges törésnél.
Működik is, szépen teszi a dolgát. Voltam kipróbálni, és a farokszervó + giró működött is szépen...
De!
Úgy látszik, hamar örültem, hogy végre lehet repkedni kedvemre a helivel...
http://www.rcpilot.hu/gall/toresek_crashek/877/20110731221940/copterx_farokhaz_tores.html
A ház eltört csúnyán, lehet nézegetni másik után.
Az első felszállásnál már megtekeredett az egész farokmechanika a farokcsövön, de akkor meglazítottam a csavart ami rászorítja, visszafordítottam, és utána ment egy darabig.
Aztán egyszer leszálltam vele, kis "pihenésre", és (szerencsére ekkor és nem a levegőben) lefordult a cucc a csőről.
Előtte már ha kézzel megpörgettem volt egy kis halk csörgős hang a farokmechanika felől, de azt hittem, hogy lassan a csapágyakat kell majd cserélni, és az csinálja. Úgy látszik ez volt az, gondolom már volt rajta egy kis repedés, csak nem vettem észre.
Szóval most megint pihi, remélem hamar találok hozzá másikat.
Jó repkedést nektek!
Szervusz Motyi !
Nekem is van egy CopterX 450 SE V2-m
Az első reptetésemen én pl. a bokorban kötöttem ki vele,
mert a faroktengelyen a csúszó mechanika beakadt, így eszeveszett piruettezés közben látogatta meg
a csipkebokrot

.
Szóval jól nézz át rajta mindent !
Jó tanács : végy hozzá imbusz fejű csavarokat - rc pandatól a GL-450- hez való csavarszettben találsz hozzavalókat , nem drága kb 800ft , és ezekkel cseréld le amelyik csavart csak tudod !
Én a gyári csavarjaival sokat küzdöttem- letört a fejük , beragadtak - szóval az imbuszos jobb, tapasztaltam !!!
Az Align farok szervo az egyenesen bivaly erre a gépre !!! Egy kicsit sok, szerintem. Nem mondom, hogy nem jó, de ha bárhol egy kicsit szorul a farok mechanika , akkor akár az egész farkok részt képes leszakítani !!!
Gyanusan ilyen "szaga" van a te balesetednek is , noha az anyag hiba nem kizárható, mivel azért a copter az copter mégsem egy T-rex , vagy Align !!!! Ezt ne feledd el.
Mindazonáltal az árához képest igen jó minőségű és jól repülhető modell !
Szitkohoz csatlakozom ami a klon farok szervot illeti .
És ez itt a reklám helye

- én is a békéscsabai modellező kollegátol vett futaba9257- s klon fekete színű felirat nélküli mini szervót használom egy eredeti Futaba GY 401- hez !!! Ha azt mondom , hogy tökéletes párosítás akkor higgyétek el egyáltalán nem tulzok !!!!!
A legutóbb igen erős szélben próbáltam ki és igen stabilan tartotta a heli farkát .
A szervó NEM DIgitalis !!!! Nagyon szépen teljesít és az ára igen baráti !!!!
A HK- nál - ha jól láttam - XYK-9257- jelzéssel árulják !
Ami a rezgés elnyelő szivacsot illeti én egyszer erre már felhívtam a figyelmedet ...