Szerző Téma: Axial scx 10 tr rtr  (Megtekintve 29360 alkalommal)

Farki07

• Vendég
Re:Axial scx 10 tr rtr
« Válasz #135 Dátum: 2011. Február 07. - 16:48:22 »
Csak én szívok a kardánokkal vagy más is?  ;D

Revízió miatt szétszedtem a hidakat és az osztóművet. A hidakban kicseréltem a golyóscsapágyakat Tamiya teflon siklókra,de sajna a diffiken lévők nem egyeznek meg a Tamiyával és,hogy bonyolódjon a történet még kereskedelmi forgalomban sem lehet kapni ilyen méretű csapágyakat,ergo csak gyári Axial! Esetleg esztergályossal gyártatni siklókat,hogy ezek is immunisak legyenek a vízre.  ;D Sajnos ez a lehetetlen méret nem csak a diffiknél van,hanem elől a kerékagyakban is van 1-1 db. Ezután következett az osztómű,amiben a változatosság kedvéért megint más méretű csapágyak vannak.  ;D Különben patika tiszta volt az osztómű belseje és a hidak sem voltak nyakig dzsuvával. Az utóbbikon a felül található 4 lyukat letömítettem 4-4 hernyócsavarral,elvileg így megoldott nagyjából a vízállóság. Viszont a kardánoknál jött a szívás. Az egyik kardán végénél,ahol a stift van el volt repedve. A csere idejéig ideiglenes megjavítottam némi ragasztó és vékony acéldrót segítségével,különben legalább olyan tartós lenne,mintha nem is lett volna elrepedve.  ;D Ugyanezen kardán egyik hernyócsavarja pedig belerozsdált úgy,hogy ki kellett fúrnom és itt jött még egy meglepetés. Maga a hernyócsavar brutál jó minőségű acél! Tördeltek,illetve koptak a fúrószárak,de végül kijött,igaz eme menetes furat már a múlté...  ;D ,de szerencsére vele szemben van még egy menetes furat,ami használható. A végén levezetésképpen a másik kardánból pedig kikandikált az egyik stift. Meglepődtem,hogy kettő darabból van... hát igen,mert kettétört,csak azt nem értem,hogy miért. Szerintem szimpla anyaghiba. Szóval némi balszerencse és a víz hatása megtette a hatását.
Az én autómnál nincsenek ilyen gondok hálistennek. ;D (lehet azért mert nem axial? :P :P :P)

Black Devil

• Vendég
« Válasz #136 Dátum: 2011. Február 07. - 17:49:51 »
Ti milyen aksit és töltőt ajánlotok ehhez a kocsihoz mert nincs aksim és töltőm se:(

Én ilyen aksit: http://modellfutar.hu/modell/elektronika/akkumulator/lrp-4000mah-7-2v.html
és ilyen töltőt használok: http://modellfutar.hu/modell/elektronika/akkumulatortolto/carson-2a-energy.html
Így 3 órát megy az autó 55t motorral.

Nem elérhető kisg325

• Jedi mester
« Válasz #137 Dátum: 2011. Február 07. - 17:58:36 »

Az én autómnál nincsenek ilyen gondok hálistennek. ;D (lehet azért mert nem axial? :P :P :P)

Lehet,hogy én meg tavaly egész évben használtam dzsuvában is,te meg nem?  :P

rc

• Vendég
« Válasz #138 Dátum: 2011. Február 07. - 18:03:09 »
És azt szeretném megkérdezni mert még elég kezdő vagyok, hogy milyen motor van a gyáriban? És kb mennyibe kerül a 55t?

Nem elérhető kisg325

• Jedi mester
« Válasz #139 Dátum: 2011. Február 07. - 18:16:17 »

rc

• Vendég
« Válasz #140 Dátum: 2011. Február 07. - 18:26:27 »
Hogyan lehet beszerelni a világítást és hogyan lehet úgy megcsinálni a szabiról mennyen?

Nem elérhető kisg325

• Jedi mester
« Válasz #141 Dátum: 2011. Február 07. - 18:46:17 »
Y kábelekkel kell bekötni a vevőbe a világítás vezérlődobozát és kész is. Adják hozzá az útmutatót,ha veszel egy szettet.

Farki07

• Vendég
« Válasz #142 Dátum: 2011. Február 07. - 20:41:56 »

Lehet,hogy én meg tavaly egész évben használtam dzsuvában is,te meg nem?  :P
Én már, mióta kész van a kocsim napi 1 órákat megy! :o ;D
Nagy lemaradásban nem vagyok.

Nem elérhető kisg325

• Jedi mester
« Válasz #143 Dátum: 2011. Február 07. - 20:45:05 »
Dzsuvában is? Mutasd csak a belsejét? Kardáncsukló van benne? Ez most melyik alváz?

Farki07

• Vendég
« Válasz #144 Dátum: 2011. Február 07. - 21:02:26 »
Dzsuvában is? Mutasd csak a belsejét? Kardáncsukló van benne? Ez most melyik alváz?
Még patakban is. Még jó hogy van benne csukló. Hát a home made alvázam.
http://www.rcpilot.hu/gall/auto/643/20101225142859/110_rc_trial_car_home_made_v3_epul.html
 ;) Am sgs jól eljátszott vele vasárnap. Balu rúgó tesztet csinált, vele padlógáz le a patkán... ;D
És bírja. 8) 8) 8)

Nem elérhető kisg325

• Jedi mester
« Válasz #145 Dátum: 2011. Február 07. - 21:10:35 »
Nekem még a másik homemade alvázad jutott eszembe! Ebben az "EVOII"-ben lecserélted már az pandolit szalagot?  ;D
Hát ha vízben is használod,akkor előbb-utóbb úgy is megrozsdál rajta valami... a rozsda nem csak az Axialt fogja,hanem a homemade-et is!  ;D

Farki07

• Vendég
« Válasz #146 Dátum: 2011. Február 07. - 21:25:08 »
Nekem még a másik homemade alvázad jutott eszembe! Ebben az "EVOII"-ben lecserélted már az pandolit szalagot?  ;D
Hát ha vízben is használod,akkor előbb-utóbb úgy is megrozsdál rajta valami... a rozsda nem csak az Axialt fogja,hanem a homemade-et is!  ;D
WD 40, mert már volt rá példa. Az osztóművet már 4 csavar fogja és aksifelfogatás is tépőzáras.

Nem elérhető kisg325

• Jedi mester
« Válasz #147 Dátum: 2011. Február 07. - 21:29:20 »
Azért a WD40 nem fog mindentől megóvni plusz a retek is beletapad.

Farki07

• Vendég
« Válasz #148 Dátum: 2011. Február 08. - 14:48:44 »
Azért a WD40 nem fog mindentől megóvni plusz a retek is beletapad.
Tudom. De most miért is akarsz belekötni mindenbe?????? ::) Félsz hogy jobb lesz a pályán mint az axi? :P ;D ;D ;D ;D ;D

Nem elérhető kisg325

• Jedi mester
« Válasz #149 Dátum: 2011. Február 08. - 16:15:53 »
Belekötni? Én csak reagáltam arra,amit te kezdtél!  ;D :P
"Az én autómnál nincsenek ilyen gondok hálistennek. Vigyorog (lehet azért mert nem axial? Bibííí Bibííí Bibííí)"