Szerző Téma: Helikopter beállítás  (Megtekintve 35042 alkalommal)

Nem elérhető smithbandi

• Jedi mester
  • Lakhely:B.A.Z.-Tarcal
Re:Helikopter beállítás
« Válasz #285 Dátum: 2011. Május 17. - 08:08:19 »
Hála Istennek sikerült igen megcsinálni.Már eléggé szomorú voltam miatta,hogy nem működött.És az volt a jó,hogy nem lehetett tudni végülis mi baja.Mert ugye lehetett volna más elektronikai hiba is,és az pénzbe került volna,és még jobban meg hosszabította volna a várakozást.
De sikerült:)Tegnap is kimentem hogy gyakoroljak,de annyira fújt a szél nem lehetett.Most reggel is elég szeles az idő,de remélem később nem lesz ilyen,és végre mehetek helikopterezni ki:)
Spektrum dx6i
TT Mini Titan e325 se

Nem elérhető smithbandi

• Jedi mester
« Válasz #286 Dátum: 2011. Május 17. - 08:18:54 »
közbe utána kerestem,venni kéne szervókat,azokat biztos mert 1000ft-osak vannak a gépen.Gyron is erősen gondolkodok hogy a Telebee GR-302-t eladjam.Ha sikerülne jó áron,azt is lecserélem.Na meg a távot vevőt is eladnám inkább.12000-ér gondoltam eladom,és veszek egy jobbat.Vagy Turnigy 9x,vagy spektrum dx6i,vagy valami futaba-n gondolkodok erősen.Ha tudtok valami eladó jó távot írjátok meg légyszi.Sajnos nem értek ezekhez sem még melyiket érdemes.Csak az árakat látom,és a szerint gondoltam ezeket,mivel ezek drágábbak de nem annyira.Amugy olyan 20-25 között szeretnék valamit.
Jah szervókat amiket néztem:

http://www.rc711.com/shop/3dpro-s410mg-metal-gear-micro-servo-high-torque-ccpm-009-sec25kgcm-p-4746.html    ebből 3 előre.

http://www.rc711.com/shop/springrc-sms3471m-digital-coreless-metal-gear-rubber-servo-006-sec35kgcm-p-4332.html     ezt a farokhoz.

gyrot pedig ezt néztem:

http://cgi.ebay.com/ALIGN-T-REX-250-450-500-600-HEAD-LOCK-GYRO-GP780-NEW-/220784712530?pt=Radio_Control_Parts_Accessories&hash=item3367cb5b52#ht_1948wt_905
Spektrum dx6i
TT Mini Titan e325 se

motyi96

• Vendég
« Válasz #287 Dátum: 2011. Május 17. - 19:34:01 »
A Spektrum és a Futaba állítólag elég jó, A Turnigyre sincs túl sok panasz, én valószínű leváltom a HBK-t, és Spaktrumot vagy Futabat szeretnék, de még utánanézek.
A gyro amit linkeltél azt mondják nagyon jó, ár/rték aránya is jó.
Nem tapasztalatból beszélek, csak azt mondom amit olvasok. ;D

Nem elérhető szarkazdr

• Jedi
« Válasz #288 Dátum: 2011. Május 17. - 21:17:33 »
közbe utána kerestem,venni kéne szervókat,azokat biztos mert 1000ft-osak vannak a gépen.Gyron is erősen gondolkodok hogy a Telebee GR-302-t eladjam.Ha sikerülne jó áron,azt is lecserélem.Na meg a távot vevőt is eladnám inkább.12000-ér gondoltam eladom,és veszek egy jobbat.Vagy Turnigy 9x,vagy spektrum dx6i,vagy valami futaba-n gondolkodok erősen.Ha tudtok valami eladó jó távot írjátok meg légyszi.Sajnos nem értek ezekhez sem még melyiket érdemes.Csak az árakat látom,és a szerint gondoltam ezeket,mivel ezek drágábbak de nem annyira.Amugy olyan 20-25 között szeretnék valamit.
Jah szervókat amiket néztem:

http://www.rc711.com/shop/3dpro-s410mg-metal-gear-micro-servo-high-torque-ccpm-009-sec25kgcm-p-4746.html    ebből 3 előre.

http://www.rc711.com/shop/springrc-sms3471m-digital-coreless-metal-gear-rubber-servo-006-sec35kgcm-p-4332.html     ezt a farokhoz.

gyrot pedig ezt néztem:

http://cgi.ebay.com/ALIGN-T-REX-250-450-500-600-HEAD-LOCK-GYRO-GP780-NEW-/220784712530?pt=Radio_Control_Parts_Accessories&hash=item3367cb5b52#ht_1948wt_905
[/quote

Szerintem jól választottál az alkatrészeket illetően .
Azt azért meg kellene tudakolnod a 3 ciklikus szervóval kapcsolatban , hogy más mennyire
használta ezt a típust , és mennyire megbízható és kapsz- e hozzá jávító kittet,
vagy ha becsődől dobhatod ki őket egyszerre . Ezt azért irom mert úgy mondta nekem egy tapasztaltabb helis, hogy a 3 szervónak nem csak típusban de a korát illetően is azonosnak kell lennie , mert egyébként könnyen előfordulhat, hogy nem azonos erővel és mértékben emelnek, és akkor rögtön probléma támadhat !
Én személy szerint az eredeti  taiwani hxt-90-s kék , szervót is jónak találom - nem beszélve az áráról - , valamint a  kds - 9 grammosait is(kb 1400ft/db) . Ezekről tapasztalatból mondom, hogy elég jól bírják az eséseket !- pénztárca kímélők
A gyro amit belinkeltél sokak által használt típus és jókat mondanak róla !
Én a futaba G401-t használom és nagyon meg vagyok vele elégedve !!!
Annyit még, hogy azt nem tudom, hogy a futabához képest mennyire rezgés érzékenyebb - vagy nem a te általad linkelt gyro . A futaba gyrom a másik Ltg-2100-s gyrómhoz képest pl. sokkal elnézőbb , már ami a fellépő rezgések eltűrését  illeti , és  a beállítása is egyszerűbb.
Csak hát az áraik ...:(
De külföldről biztosan olcsóbb mint itthon.

Nem elérhető smithbandi

• Jedi mester
« Válasz #289 Dátum: 2011. Május 17. - 22:03:46 »
iagazad van a kittel kapcsolatban erre nem is gondoltam.Bár durván 2k-s áruk miatt nem olyan nagy gond ha komplettet kell venni utána ha elromlik az egyik.Természetesen újonnan akarom venni a szervókat,szóval elvileg egyforma lesz az erejük stb.A rezgést a mostani gyrom is elég jól bírja,nem tudom amit néztem az mennyire.Most először majd szervókat akarok venni gyrot majd pár hét múlva ha több pénzem lesz.
Spektrum dx6i
TT Mini Titan e325 se

Nem elérhető szarkazdr

• Jedi
« Válasz #290 Dátum: 2011. Május 17. - 22:14:28 »
iagazad van a kittel kapcsolatban erre nem is gondoltam.Bár durván 2k-s áruk miatt nem olyan nagy gond ha komplettet kell venni utána ha elromlik az egyik.Természetesen újonnan akarom venni a szervókat,szóval elvileg egyforma lesz az erejük stb.A rezgést a mostani gyrom is elég jól bírja,nem tudom amit néztem az mennyire.Most először majd szervókat akarok venni gyrot majd pár hét múlva ha több pénzem lesz.

Igen az az ár amit írtál tényleg jó értük !
Azért a minőségnek  nézz utána .
 A gyro az új ?
Ha nem új érdemes ismert forrásból venni !!!
Egy külföldinél nem tudom hogyan reklamálsz ha magánszemély és
használt a cucc és valami nem stimmel ...(?)

Nem elérhető szarkazdr

• Jedi
« Válasz #291 Dátum: 2011. Május 17. - 22:18:26 »
...én a futaba gyromat attol vettem akit mondtam, használtan,
de nem csalódtam benne ! Dícséret Neki érte !

Nem elérhető smithbandi

• Jedi mester
« Válasz #292 Dátum: 2011. Május 17. - 23:35:06 »
hát gyro van külföldön is meg magyarban is körülbelül ugyanabban az árban.
Spektrum dx6i
TT Mini Titan e325 se

Nem elérhető szarkazdr

• Jedi
« Válasz #293 Dátum: 2011. Május 17. - 23:50:47 »
hát gyro van külföldön is meg magyarban is körülbelül ugyanabban az árban.

Ez pech ! Kint azért illene , hogy olcsóbb
legyen  mivel sokkal több a modellező , meg
a fizetésük is ...

Nem elérhető smithbandi

• Jedi mester
« Válasz #294 Dátum: 2011. Május 18. - 08:20:02 »
hát én is csodálkoztam rajta,ez a fajta gyro kint is ugyanannyi mint itthon,legalábbis ahogy néztem.más fajtát nem is kerestem
Spektrum dx6i
TT Mini Titan e325 se

Nem elérhető Garai József

• Jedi Moderátor
  • Jedi
« Válasz #295 Dátum: 2011. Május 19. - 19:17:37 »
srácok elvesztek a részletekbe nyomás repülni ahelyett hogy a netet bujátok
garaijozsef@gmail.com 
Tel:+3620 549 3152

Nem elérhető smithbandi

• Jedi mester
« Válasz #296 Dátum: 2011. Május 19. - 20:56:48 »
hehe:)na igen.
Épp ma szántottam fel a füvet a helivel:)Az egyik új fő fogasnak annyi:)egyébként a 75%-a megjött az új alkatrészeknek ki is cseréltem.Csak hát ma eltört a két maradék fő rotorlapátom is és az meg nincs úgy hogy most pihi:)Remélem holnap megjön Kínából.Ha minden megjön egész komoly heli lesz,majd rakok fel képet:)Sárga fehér piros a kabin,sárga a fő fogas,sárga fekete lesz a fő rotor ha jól emlékszem,hátsó lapátok is sárgák:)Komoly lesz:)mellette mindenhol új csapágyak mind kicseréltem,új hátsó rotor hajtás komplett,motor fogas stb....
Spektrum dx6i
TT Mini Titan e325 se

Nem elérhető smithbandi

• Jedi mester
« Válasz #297 Dátum: 2011. Május 19. - 20:58:09 »
már csak egy 500-as sárga talp kéne valahonnan:)
Spektrum dx6i
TT Mini Titan e325 se

Nem elérhető szarkazdr

• Jedi
« Válasz #298 Dátum: 2011. Május 20. - 02:11:07 »
már csak egy 500-as sárga talp kéne valahonnan:)

Én is reptettem ma - le is száltam sikerrel !!! Hál'Istennek !!!
Az 500-s talpat már olvastam , hogy tenni szokták  450-re, kiemeli, nem ér le a farokrotor a földre !
Persze jól ki kell egyensúlyozni a gépet . Én is gondolkodom ezen .
Nem akarok reklámot de esetleg a modellhungarianál nézz utána a talpnak .
Mellesleg egy privit küldhetnél, hogy "mibe fáj" ez az alkatrész csomag
neked és hogy honnan rendelted ! Köszi !!!

Nem elérhető szarkazdr

• Jedi
« Válasz #299 Dátum: 2011. Május 20. - 02:19:32 »
Egy kicsit off :

A turnigy távom backlight-ja elkészült / zöld/, li-po akksit is szereztem bele,
A háttervilágításhoz bekötöttem egy rejtett kapcsolot -ki-be kapcsolom ha akarom- energia  megtakarítás ( no nem mindha a led sokat enne ).
Szóval szerintem nagyon jó kis táv ez !!!!
Már csak a helivel kell összismertetnem, meg a szim. Programmal.
Mivel rengeteg bállitás van rajta - ami eddigi távjaimon nem volt- jól át kell olvasni a leírast .
Üdvözlettel : szarkazdr