Szerző Téma: II. Sajóörösi RC Modellező Nap!  (Megtekintve 30443 alkalommal)

Nem elérhető Szitkó

• Jedi
Re:II. Sajóörösi RC Modellező Nap!
« Válasz #285 Dátum: 2011. Május 16. - 21:39:45 »
Hála Attisnak és a jó öreg kaporszakállúnak,nagyon jól éreztük magunkat!!!
Ha előbb ne ,jövőre újra,ugyan itt!!!
Köszönjük ;)

Nem elérhető szarkazdr

• Jedi
« Válasz #286 Dátum: 2011. Május 16. - 21:46:53 »
Sziasztok!

Én is nagyon jól éreztem magam a rendezvényen, s még a versenyen is résztvettem!!! :-)

Igaz még nem vok profi, de ahogy a mondás mondja: Lassan, de biztosan!

Gratulálok SzarkazDr-nak, h bátran kiáltt a közönség elé, (velem együtt) ill. én is kitartást kívánok neki a helizésben!!!

Szerencsés fölszálást és landolást mindenkinek!

Köszönöm szépen a bíztató szavaidat .
Neked is jó helizést , és biztonságos  repülést kívánok !
 :)

Nem elérhető Zephaelina

• Kamikáze
  • **
« Válasz #287 Dátum: 2011. Május 16. - 23:29:07 »
Hali!

Szerintem nagyon király és nagyon korrekt volt az egész rendezvény, úgy mint a helyszín, és a programok is!
Nem tudom mit kell hisztizni, meg szálkát keresni az egészben némelyik embernek. Kezdjük ott hogy senkinek nem volt kötelező eljönni, ha nem tetszett valami haza lehetett menni, vagy el sem kellett volna jönni és kész.

Véleményem szerint tökéletesen meg volt minden szervezve, gondoltak a biztonságra is, mind a modellezők, mind a látogatók igényeire, sőt, a gyerekekre kiemelten is. A körülményekhez képest abból a kis tisztásból nagyon korrekt kis rendezvény-helyet alkottak a rendezvény szervezői!

Én nagyon jól éreztem magam, és az emberek 90% is így van vele, akinek meg nem tetszik, megnyalhatja a kisujjam. :)
Innentől kezdve a többi ne érdekeljen senkit, hogy mit nyávognak.

Pápusz, Zeph
Ha törik, ha szakad: repül.
Ha repül: törik. :D

Tapsi

• Vendég
« Válasz #288 Dátum: 2011. Május 16. - 23:46:26 »
Volt aki repülni akart. Volt aki autózni jött. Volt aki csak nézelődni szeretett volna. Volt akinek egy jó gulyásra fájt a foga. Voltak gyönyörű gépek, és ügyes pilóták.
És voltak néhányan akik csak azért voltak ott, hogy a többség jól érezze magát.
Na nekik köszönöm, hogy ott lehettem. :) :) :)

Nem elérhető tubi

• Jedi Mester Moderátor
  • Jedi mester
    • Miskolci RC Modellező Egyesület
« Válasz #289 Dátum: 2011. Május 17. - 09:39:59 »
Én tisztelem és becsülöm Attilát! Nagyon kevés olyan elhivatott modellezőt ismerek, aki ennyit foglalkozna a borsodi modellező élet felvirágzásával.
Számos rendezvényt köszönhetünk neki a modellezés minden ágában. Igen magas azoknak az embereknek a száma, akik ezen rendezvények hatására kezdtek el modellezni.
Őszintén szólva, gyakran nézzük irigykedve Miskolcról a Sajóörösi eseményeket.
Én minden alkalommal megpróbáltam részt venni ezeken a rendezvényeken, de mint másnál is, a munka, család miatt nem mindig jött össze.
A jövőben is biztosan ott leszek, mert rengeteg baráttal, gyönyörű RC modellekkel, találkozhatok. Ne felejtsük el, hogy a modell bolt is helybe jön a kedvünkért és a családjainkat is lefoglalták kicsit, hogy önfeledt modellezhessünk néhány órát.
Az ebéd is kiváló volt, mert mindenki úgy tolta, mintha sosem evett volna, köztük én is. Rengeteg ember, áldozatos munkája fekszik a modellezőnapban, amit nem lehet elégszer megköszönni. 
Mint rendezvénnyel, szabadidős programmal, teljes mértékben elégedett vagyok, és alig várom a következőt! Hiszen szinte csak ez az egy alkalom van, hogy szélesebb körben találkozhassak a hasonló vírussal fertőzött embertársaimmal.

Szeretném viszont, ha építő jelegű kritikámat senki nem venné sértésnek, mert legkisebb mértékben sem szánom annak!
A biztonság relatív! Már törtem 5Kg-nál nehezebb gépet. Egy gép, aminek a motorját 20cm mélyről ásod ki egy balesetnél, korántsem veszélytelen. Ennek tényét elbagatellizálni nem szabad.
Eszemben sincs bárkit bírálni, hiszen sem én, sem egyesületünk nem rendezet még modellező napot. Ha majd ezen gondolkodunk, én leszek az első, aki Attilához fordul tanácsért.

Egy biztos! A biztonság és a reptér fogalmát, már megalkották, nálunk tapasztaltabb modellezők. Ez nem szent írás, de mindenképen ajánlott és követendő.
Ezt mindenki olvassa el és vonja le a tanulságot: http://www.modellsport.hu/szabalyzatok/biztonsagi.pdf

Biztos vagyok benne, hogy a következő repnapon ezen a téren erőteljes javulás lesz! Attilát olyan embernek ismertem meg, akit nem lehet letéríteni az ösvényről!

Szép napot.
L. Krisztián telefon:+36304568681 
E-mail: posta@miskolcrc.hu mrcmegyesulet@citromail.hu

Nem elérhető smithbandi

• Jedi mester
  • Lakhely:B.A.Z.-Tarcal
« Válasz #290 Dátum: 2011. Május 17. - 11:27:23 »
Spektrum dx6i
TT Mini Titan e325 se

Nem elérhető BK_Attis

• Lakhely: Sajóörös
  • Jedi Mesterek Mestere
  • Jedi mester
  • Élni, Élni hagyni és embernek maradni!
    • Flying Angel
« Válasz #291 Dátum: 2011. Május 17. - 17:45:45 »
Sziasztok!

Nagyon köszönjük a dicsérő szavakat mind azoknak a nevében is akik támogatták és segítették a rendezvény
megrendezését!

Üdv.: BK

Végcél a kék ég vagy? 2,4Ghz/2,4Ghz
Üdv: Krajcz Attila
0670/325-6476
borsodircmodell.info@gmail.com

Nem elérhető Pintyoke

• Jedi moderátor
  • Jedi mester
  • Budapest M5-M0 KÖRNYÉKE

efendi

• Vendég
« Válasz #293 Dátum: 2011. Május 18. - 07:40:45 »
Nagyon sajnálom hogy nem mentem el végig néztem a képeket videokat igy egy kicsit részse voltam,igaz egyetlen öreget nem láttam csupa fiatal társaság,hát ezért nem mentem el.Talán majd legközelebb .

Nem elérhető gzax

• Jedi Mester Moderátor
  • Jedi mester
  • Noszmüller Gábor Madocsa & Paks ;-)
« Válasz #294 Dátum: 2011. Május 18. - 07:57:47 »
Misibátyám tévedsz!

Melletünk is egy kis öreg volt....  ;) Ö is minden rendezvényen ott van a gépeivel.
Úgyhogy legközelebb összecsomagollak és viszlek !  ;D ;D ;D

Üdv:Noszmüller  Gábor  +36 20/345-10-74
Spectrum DX7

Nem elérhető smithbandi

• Jedi mester
  • Lakhely:B.A.Z.-Tarcal
« Válasz #295 Dátum: 2011. Május 18. - 08:16:03 »
voltak idősek igen,én is sokkal beszélgettem,csak lehet a meleget nem bírták,és délutánra már haza mentek.
Spektrum dx6i
TT Mini Titan e325 se

Nem elérhető Pintyoke

• Jedi moderátor
  • Jedi mester
« Válasz #296 Dátum: 2011. Május 18. - 09:17:03 »
Nagyon sajnálom hogy nem mentem el végig néztem a képeket videokat igy egy kicsit részse voltam,igaz egyetlen öreget nem láttam csupa fiatal társaság,hát ezért nem mentem el.Talán majd legközelebb .

Üdv!

Hogy őszinte legyek hiányzik is, ha nincs "ős" modellező. Kitől tanulhatnánk, ki csapna nyakon, ha éppen nem biztonságosan repülök? Kitől hallgathatnám a fortélyokat?
A légi felvételeimet visszanézve, azért sikerült berepülnöm a kollegák fölé, legalábbis a felvételen úgy látszik és mindezt egyszer vettem észre a 4x 16-18 perc repülésem alatt. Azért örültem volna, ha rámpirít valaki :-) ha veszélyesnek ítéli meg, amit csinálok... ez persze nem korhoz kötött :-D
Sokszor repölök egyedül, vagy Árpi barátommal nézők nélkül, nekem még új ez a helyzet. Magunkra ugyebár nem vigyázunk annyira és lehet, hogy nem ítéltem meg jól a heléyzeteket. Nekem is szükségem lenne a kontrollra :-)

Mindössze 1.kg a habrepülőm, de ha m x g-vel gyorsul :-) gondolom hiába a 15 cm hab orr. Bizonyosan ez is veszélyes lehet.

Egyébiránt megcsodáltam az öregek repülőit és jókat beszélgettünk. Beszereztünk egy Papiruszt is nosztalgiázni :-D

Nagyon jó volt.

Lehet, hogy most nem leszek szimpi :-) de érdemes elgondolkodnunk a jövőre nézve azon, amit a "csalódott" modellező kollega írt a nagyplénumon. Nyilván az ő repülőihez és képességeihez a nagyobb felelősséghez mérten ítélte meg a rendezvény szervezettségét, biztonságát, de ha mindenkit szívesen látunk a rendezvényen, akkor az ő véleménye is fontos lehet a jövőre nézve. Azért szerettem volna látni a levegőben az ő repűlő csodáit is. Összességében Tubi véleménye az amivel jómagam azonosulni tudok, talán mert nem annyira negatív fényben tünteti fel a rendezvényt mint a " csalódott " kollega és az ő szavaiból jobban kiolvasható a szándék. A vélemény olyan mint a se..lyuk mindenkinek van egy :-) és mindenki a saját szavaival osztja ezt meg... de meggyőződésem, hogy a csalódott véleményét leíró kollegát is a jobbító szándék vezérelte.
Igaz, hogy negatív fényben láttatja a külső szemlélő számára a rendezvényt, de szerintem akik ott voltak többségben jól tudták érezni magukat és nem rendezvény "hibáit" látták.
Olvasgatom én is az írott szabályokat, de nehéz számomra leképezni a repülésemre, ha nincs valaki a kontrollálja és elmondja a hibáimat. Nem vagyunk egyformák  ;D
Ne legyen háború, oldjuk meg tárgyalással :-D Adjunk esélyt az álláspontok közeledésének  ;) tegyük jobbá amit lehet..

Az elsőn is ott voltam...  ez még jobb lett :-) és a következőn is ott leszek, ha tehetem,  meggyőződésem, hogy Attila és lelkes csapata mindent meg fog tenni hogy űberelje a mostanit :-)

A nap végére bátorságot merítettem és felszálltam a Phoenix Rainbow - val :-D igaz megfűszerezték a repülésemet két légi tankolással, de királyi volt a nap zárása számomra.

Köszi még egyszer..soxor..

Nem elérhető gzax

• Jedi Mester Moderátor
  • Jedi mester
  • Noszmüller Gábor Madocsa & Paks ;-)

Üdv:Noszmüller  Gábor  +36 20/345-10-74
Spectrum DX7

Nem elérhető Pintyoke

• Jedi moderátor
  • Jedi mester
« Válasz #298 Dátum: 2011. Május 18. - 19:55:28 »
Itt találtok egy kis videót

https://picasaweb.google.com/lh/photo/L9L20oqwmmk6S1ZDF--i-gfixs05XFMkzUpx3Tk2GrY?feat=directlink

Jó lett a vidi Pintyöke!

Gratula!

Az ancsádról kb 8 percem van :-) ha kéred az egészet :-) küldöm.. a versenyzőkről is meg van az egész műsor, kivéve az utolsó helis kollegáé...arra már csak a telcsim aksijában maradt energia.. kb 40 másodperc volt ami kimaradt a versenyszámából...

Nem elérhető BK_Attis

• Lakhely: Sajóörös
  • Jedi Mesterek Mestere
  • Jedi mester
  • Élni, Élni hagyni és embernek maradni!
    • Flying Angel
Végcél a kék ég vagy? 2,4Ghz/2,4Ghz
Üdv: Krajcz Attila
0670/325-6476
borsodircmodell.info@gmail.com