Szerző Téma: ELEKTROMOS HAJÓK: ECO, MONO, HYDRO építésse, vele kapcsolodó kérdések  (Megtekintve 32834 alkalommal)

Nem elérhető BK_Attis

• Lakhely: Sajóörös
  • Jedi Mesterek Mestere
  • Jedi mester
  • Élni, Élni hagyni és embernek maradni!
    • Flying Angel
Re:ELEKTROMOS HAJÓK: ECO, MONO, HYDRO építésse, vele kapcsolodó kérdések
« Válasz #30 Dátum: 2014. Augusztus 02. - 17:17:25 »
Szia Jano53!

A hajóról is tegyél már fel pár képet.
Végcél a kék ég vagy? 2,4Ghz/2,4Ghz
Üdv: Krajcz Attila
0670/325-6476
borsodircmodell.info@gmail.com

Nem elérhető jano53

• Midikloriád
  • *
Piper Cub
Genesis 3000v
Easy Glider
Fox
Travel-Air
Extra 330
Omei epp 2000

Nem elérhető BK_Attis

• Jedi Mesterek Mestere
  • Jedi mester
    • Flying Angel
« Válasz #32 Dátum: 2014. Augusztus 02. - 20:48:23 »
Szia!

Szerintem jó lesz...  ;) ;) ;)
0670/325-6476

Nem elérhető jano53

• Midikloriád
  • *
« Válasz #33 Dátum: 2014. Augusztus 18. - 21:55:08 »
Szia!

Szerintem jó lesz...  ;) ;) ;)
Szia.
Megpróbáltam 5s-val félgáznál feladta a kardán.Teljesen ujjá építem a hajtást.A kérdésem az hogy mekkora hajócsavart tegyek ehhez a konfighoz?Ami rajta volt az egy házi gyártmányú nem tudom számilag mekkora meg hogy mekkora lenne jó hozzá.Köszi.

jano
Piper Cub
Genesis 3000v
Easy Glider
Fox
Travel-Air
Extra 330
Omei epp 2000

Nem elérhető BK_Attis

• Jedi Mesterek Mestere
  • Jedi mester
    • Flying Angel
« Válasz #34 Dátum: 2014. Augusztus 18. - 22:10:40 »
Szia!

Mekkora volt rajta?  ???
0670/325-6476

Nem elérhető titanik98

• Midikloriád
  • *
« Válasz #35 Dátum: 2015. November 09. - 00:45:40 »
Sziasztok.Egy kissé bajban vagyok,aki tud kérem segitsen.Sehol nem tudok hozzájutni 40,42 MM-es fém Driver Dog hajtásu hajócsavarhoz,aki esetleg tudna hogy hol lehetne megvásárolni az irjon,előre is köszönöm a segitséget.Minden modell boltot végig néztem és ehez a mérethez egyszerüen nem tudok hozzá jutni.A méret ami kellene-az átmérője 40,42 mm kellene    4 mm-es furattal,előre is köszönöm.

Nem elérhető titanik98

• Midikloriád
  • *
« Válasz #36 Dátum: 2015. November 09. - 00:58:24 »
Mekkora a hajó,hosszúság ,szélesség satöbbi.

Nem elérhető BK_Attis

• Jedi Mesterek Mestere
  • Jedi mester
    • Flying Angel
« Válasz #37 Dátum: 2015. November 10. - 12:28:29 »
Mekkora a hajó,hosszúság ,szélesség satöbbi.

Szia.

Jano elveszett az éterben....
0670/325-6476

Nem elérhető viktor58

• Jedi
« Válasz #38 Dátum: 2015. December 12. - 11:40:50 »
Üdvözletem!

A modellezők azon csoportjába tartozom akiket a modellezés minden műfaja érdekel. Így igyekszem egy kicsit mindenbe belekóstolni.
Idén nyáron sikerült hozzájutnom egy nagy tábla 4mm-es rétegelt lemezhez. Nem kellett sokat gondolkoznom rajta hogy építek egy Mono versenyhajót. A testet a neten fellelt videó segítségével saját tervek alapján terveztem:

https://www.youtube.com/watch?v=2rfVkK4FvQs

A hossza 68mm lett, szélessége pedig 21mm (ha jól emlékszem  :) ). A meghajtásról egy 10T-s autós brushless motor és egy 60A autós szabályzó gondoskodott. A motorra 5mm fékcsőből csináltam hűtést a szabályzóról pedig száműztem a hűtőbordát és szintén rézcsőből készült hűtés került rá. A tönkcső a "nyersanyagos" dobozomban talált alucső lett benne flexibilis tengellyel, ami ebből készült: http://www.ebay.com/itm/Extension-Cord-Flexible-Shaft-for-Rotary-Grinder-Tool-Dremel-Polishing-Chuck-FS-/221856984546?hash=item33a7b4ede2:g:-CgAAOSwgQ9V0zJU

A tengely végére kezdetnek egy 36-os kéttollú hajócsavar került. A kormánylapát, tengely-konzol és egyéb szerelvények, mind saját gyártásúak. A kormánylapátot pl. egyetlen alu tömbből "reszeltem" ki. A hajótest teljes egészében fa, beleértve a pilótafülkét is. Kívülről kapott egy réteg gittet, 3 réteg festéket és 2 réteg lakkot. Ez elég is ahhoz hogy ne eressze át a vízet.
A hajó kb 1 hónap alatt készült el és minimális költséggel járt mivel a hajócsavarokon, a flexi tengelyen és a festékeken kívül mást nem vettem.
Az első tesztek alatt a hajótest beázott. Sajnos a fedél vízszigetelése nem sikerült valami jól ezért hajózás előtt duct tape-pel ragasztom le a réseket.
Nagyon jó móka menni vele, fürge, fordulékony és nagyon stabil hajó lett.
DE!!!! A motor-szabi kombó gyengének bizonyult. A motor melegedett az akksi felpuffadt és a T csati összeolvadt. Szerencsére a szabi és a motor is megúszta. Kisebb hajócsavart nem akarok rátenni mert akkor lelassulna és nem lenne élvezetes vezetni. Inkább kisebb KV-s motorban, nagyobb szabályzóban, nagyobb hajócsavarban és 3 vagy 4 cellában gondolkozok. Na úgy fog majd csak igazán hasítani.  ;D

Képek:
(sajnos csak ennyi képpel szolgálhatok mivel elfelejtettem fotózgatni az építés menetét

Tamiya TA-02 /Tamiya Lancia Delta HF Integrale TA-01/3Racing Sakura XI Sport/ Tamiya TA03f /Reely P290 (EP-homemade Buggy) /92' Jeep Cherokee /Traxxas T-Maxx brushless / Mono 1 speedboat /La Mouette gőzhajó

Nem elérhető viktor58

• Jedi
« Válasz #39 Dátum: 2015. December 12. - 11:53:34 »
Bocsánat! Most látom, hogy a méreteknél egy egy 0 lemaradt. Természetesen a hajó méretei 680 és 210 mm.
Tamiya TA-02 /Tamiya Lancia Delta HF Integrale TA-01/3Racing Sakura XI Sport/ Tamiya TA03f /Reely P290 (EP-homemade Buggy) /92' Jeep Cherokee /Traxxas T-Maxx brushless / Mono 1 speedboat /La Mouette gőzhajó

Nem elérhető BK_Attis

• Jedi Mesterek Mestere
  • Jedi mester
    • Flying Angel
« Válasz #40 Dátum: 2015. December 12. - 18:31:45 »
Hmmm, szép egy csónak!  :o :o :o
Akkor már Augusztusban Te is csapod majd a vizet! ,)
0670/325-6476

Nem elérhető viktor58

• Jedi
« Válasz #41 Dátum: 2015. December 12. - 22:18:44 »
Hmmm, szép egy csónak!  :o :o :o
Akkor már Augusztusban Te is csapod majd a vizet! ,)

Így van!!! Ezzel is, meg méég egy másik hajóval amit majd holnap mutatok meg...  ;D

Nem elérhető viktor58

• Jedi
« Válasz #42 Dátum: 2015. December 13. - 19:00:34 »
Egy ilyen motor, lesz benne:
http://www.ebay.com/itm/Outrunner-Brushless-Motor-1700-KV-Black-For-500-Helicopter-HOBBYMATE-HB3650-BK-/301110573057?hash=item461b96b801:g:VnAAAOxyYSdTEcAc

És egy ilyen szabi:
http://www.ebay.com/itm/80A-Brushless-Water-Cooling-Speed-Controller-ESC-w-5V-5A-SBEC-f-RC-High-Quality-/251930921976?hash=item3aa840cbf8:g:nKwAAOSwNSxVFBpa

Tudom hogy erre nem tudok vízhűtést tenni de a fentebb mutatott videóban az építő is ezt használja, ezért gondolom hogy jó lesz bele a helikopter motor.

Nem elérhető viktor58

• Jedi
« Válasz #43 Dátum: 2016. Január 15. - 19:17:01 »
Időközben megérkezett az új motor esc páros. Nagyon sokat agyaltam rajta hogy milyen is legyen és végül eltértem az eredeti tervemtől és nem apróztam el. Gondoltam ha már lúd legyen kövér:

Na ez a kombó lesz benne. Erre már lehet tenni tisztességes hajócsavart. Viszont a hajócsavar tengelyét és annak konzolját erősebbre kell cserélnem majd. A motorra majd a jó öreg fékcsöves megoldással csinálok hűtést de mindehhez majd módosítom a pickupot is hogy több vízet tudjon felkapni. Nem tudom mikor lesz rá időm de szeretném nyár elejére ezt is beüzemelni. Az hogy 2 vagy 3 celláról fog e menni még nem tudom, majd a tesztek megmutatják melyik jobb. De a lényeg hogy ez már bírni fogja.  :)

Nem elérhető viktor58

• Jedi
« Válasz #44 Dátum: 2016. Január 15. - 19:20:07 »
Közben megtaláltam a videót a pickupról.

https://www.youtube.com/watch?v=it5LY9hLtkQ