Szerző Téma: Vaskacsa project  (Megtekintve 7120 alkalommal)

Nem elérhető Bence89

• Kamikáze
  • **
Vaskacsa project
« Dátum: 2011. Október 19. - 20:27:13 »
Hello!

A helyzet az, hogy még kezdő vagyok, de határidő sürget ezért nyitottam egy új témát. Szórakoztató elektronikára kell építenünk valamit és én a modell repülőt választottam.
Maga a repülő a vaskacsa lesz (Seaduck vagy Conwing L-16)
Depronból kezdtem el építeni a törzs már Nagyából megvan még egy két élen megy az agyalás.
A távirányítóm már meg is érkezett ma egy Turnigy 9X.  Veterán egész olcsón sikerült hozzá jutnom.

És innentől szeretném a tanácsotokat kérni.
A gép fesztávja 160 cm a hossza pedig 107 cm lesz.
Mindenképp dupla motorosra és lehetőleg 3 ágú légcsavart szeretnék.
Még a gép súlyát alkatrészek nélkül nem tudom.

Milyen motorokat nézegessek, hogy lehet őket összekötni milyen szabályzó, aksi, szervók kellenek?
Később majd mivel fessem?

eduardo

• Vendég
Re:Vaskacsa project
« Válasz #1 Dátum: 2011. Október 19. - 20:44:40 »
Hello, ár én is kezdőnek számítok, de szerintem a motor az majd ha kész lesz akkor a mért súlytól fog függeni, vagy ha tudsz egy hozzávetőleges sújt, akkor annak függvényében... szabályzó pedig a motor függvényében , szint úgy, mint a prop :D
Aksi hát az ilyen súlypont, terhlhetőség, és méret függvénye....
szervó, látva a fesztávot, és hogy miből építed, a súly nm lesz olyan rettenetesen nagy, bár a két motor megdobja.....a szárnyxfelületekhez képest elenyészőek a kormányfelületek. szóval szerintem standard szervo jó bele, sőt, szerintem mivel 2-es a csűrő, oda a 9g-s is, de ezt csak én próbálnám ki, szerintem maradj a standardnál....
most kicsit kényes dologhoz ér az ember... az anyagiak... szóval a pénztárcád kérdése, hogy mennyire komoly belsőszerveket adsz neki ;)
Ha egy kicsit is segítettem, akkor örülök :D
Vannak itt hatalmas építők, szerintem segítenek neked ;)
üdv: eduardo
Szép időt, jó repülést!

Nem elérhető Bence89

• Kamikáze
  • **
« Válasz #2 Dátum: 2011. Október 19. - 20:51:04 »
Igen igen a pénz.... hát szerintem egy 30-40-et tudok még rááldozni.... (remélem)

Igazából egy 3 ágú 27 cm átmérő körüli propellerrel nézne ki jól. És akkor ehhez kéne nézni gondolom.
Csak hát hogy-is kezdjem el?

Nem elérhető pittyu2

• Jedi mester
« Válasz #3 Dátum: 2011. Október 19. - 21:06:50 »
Hali A felülnézeti  képen látszik a motor :Kétsoros eltolt dugós 12 hengeres csillag moci ;D
 Szia. Komolyra fordítva dolgot , jól belevágtál a lecsóba, kezdésnek nem rossz.  A depronos téma nagy szakértője :"tocsahifi "ő szerintem sokat tud majd segíteni.
Valóban nehéz motort méretezni , amíg nem alakul ki egy közelítőleges gépsúly. Hagyd a test megépítésének végére.
 Mi a cél "szórakoztató elektronika "-- Csak egy bemutatóra kell, amikor végig gurulsz a nagyérdemű előtt-- vagy fel is kell emelni és repülni -- főleg vízről ???
Csöpögtess egy kis infót, hogy tudjunk segíteni.
 Szerintem kb két kiló lesz a végére, a prop 10 * 4.7 három ágú és 70 gr körüli brashless motor (*2 ) +legalább 3300mAh akksi .
 Attól is függ majd milyen lessz a repcsi -- egyszerű modell , vagy makett minőség.
Toljad az infót , segítünk .

Nem elérhető Bence89

• Kamikáze
  • **
« Válasz #4 Dátum: 2011. Október 19. - 22:12:02 »
Hát mindenképp repüljön :)
Szeretnék ebbe jobban elmélyülni és csak kapóra jött, hogy órára is kell valamit készíteni.
Az alját V alakra lett csinálva szóval jó volna ha vízről is feltudna szállni :)
Minél jobban próbálom élethűre csinálni, de persze ez számomra nem lehetséges.
Ahogy haladok rakom felfele képeket és infókat.Ű

És előre is köszönöm mindenkinek...

Nem elérhető tocsahifi

• Kamikáze
  • **
    • pioneermiskolc
« Válasz #5 Dátum: 2011. Október 20. - 08:36:31 »
Naszóval!!!!:)

EZ valóban egy komoly gép lesz. De arra számíts hogy a motorod megválasztásánál lényeges az hogy vízről akarod e indítani. Mert ha igen akkor másfélszer nagyobb moci kell bele mint ha csak ugy simán aszfaltról küldenéd fel. A viz nagy úr!!!! ha a géptörzs alja nincs rendesen kialakítva az életben fel nem téped a vízfelületről, és csak hajókázni fogsz vele. Azért azt tudd hogy a depron szívja magába a vizet, mindenféle képen  vízhatlanítanod kell, szinte a teljes gépet, ez pedig súlyban nem kevés akár 20-30 deka is lehet plusz súlyban, nekem erre van egy baróti szerem, ha aktuális lesz, mármint a vízhatlanítás, akkor szolj. És ahogy pittu kolléga is mondta, írj adatokat, hogy ha kell tudjunk segíteni.

Nem elérhető Bence89

• Kamikáze
  • **
« Válasz #6 Dátum: 2011. Október 20. - 13:53:21 »
Hello!

2 kérdésem volna.

1.
Szerintetek melyik legyen a magassági kormány? Azt szeretném hogy jól lehessen irányítani a gépet.
a, verzió

b, verzió

2.
Vettem műanyag zsanérokat.
A szárnyak dupla depor rétegből lesznek, merevítéssel. És elég e ha csak közé ragasztom a zsanérokat?

Nem elérhető tocsahifi

• Kamikáze
  • **
    • pioneermiskolc
« Válasz #7 Dátum: 2011. Október 20. - 15:14:42 »
mindenképp az első legyen a magasságid, tehát a középső elem. és annyi elég is.
A szárnynak pedig profilt kellene adni,nem csak úgy összeragasztani e depront, persze a merevítés az kell. Ha nem adsz profilt a szárnynak akkor arra készülj hogy motorral nem fogod bírni.                               http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=849098
itt egy szösszenet a szárnykialakításhoz. Én ezt a gépet építettem meg és nagyon jól szuperál, kezdőnek is ajánlom.

Nem elérhető Bence89

• Kamikáze
  • **
« Válasz #8 Dátum: 2011. Október 20. - 18:53:11 »
Én arra gondoltam, hogy a karboncső adni fog neki egy profilt. Az alja közel egyenes lesz s a cső a szárny elejéhez lesz közel így aztán még lehet jó is. S csiszolni is tudom egy keveset.

Nem elérhető Bence89

• Kamikáze
  • **
« Válasz #9 Dátum: 2011. Október 20. - 22:01:36 »

Elkezdtem csinálni hátulját is persze merevítés lesz még bőven...

Nem elérhető gzax

• Jedi Mester Moderátor
  • Jedi mester
  • Noszmüller Gábor Madocsa & Paks ;-)
« Válasz #10 Dátum: 2011. Október 21. - 01:21:59 »
Egy hasonlón már én is gondolkodtam. De még nem igazán érett meg a terv. De ha a tiéd beválik építek egy hasonlót én is.

Üdv:Noszmüller  Gábor  +36 20/345-10-74
Spectrum DX7

eduardo

• Vendég
« Válasz #11 Dátum: 2011. Október 21. - 07:14:02 »
Szintúgy :D

Nem elérhető tocsahifi

• Kamikáze
  • **
    • pioneermiskolc
« Válasz #12 Dátum: 2011. Október 21. - 08:32:25 »
A karboncső ami a merevítést adja azért a súlypont közelében legyen. És egy párdarab merőleges merevítőt rakj bele balsa fából.

Nem elérhető Tettike

• Jedi mester
« Válasz #13 Dátum: 2011. Október 25. - 14:14:49 »
Hy!

Hogy áll a kacsa?  ???

T
Az ég a bátraké!

Nem elérhető Richy

• Jedi
« Válasz #14 Dátum: 2011. Október 25. - 15:08:40 »
Hy!

Hogy áll a kacsa?  ???

T

Hy!

Én is ez után érdeklődnék!
Szőrös hörcsög szörpöt szörcsög, s rátörnek a hörcsög görcsök.
Hogy ne járj úgy mint a hörcsög, igyál inkább pezsgős fröccsöt.