Elektronikát vétted valamivel? Na meg a motort?
Sziasztok!
Na rátapintottál a lényegre

Elektronika védelme nem egyszerű dolog, ebből a szempontból a víz nem a barátunk.
A motor a legkevésbé érzékeny rá, max ha vizes lesz megszárítod, beolajozod hogy ne rozsdálljon.
A szabályzó a legnyűgösebb, vizet kap és azonnal tönkremegy!
- Első amit meg kell tenned hogy olyan helyre teszed ahol kevésbé kap vizet (a törzset javaslom). Először a gondolákba tettem, de óhatatlan hogy a prop ne kapjon felcsapódó vizet és azonnal "permetez" naná hogy kapott a szabályzó.
- A második: a zsugorfóliázott szabályzót pluszban szigetelni ahol kijönnek a vezetékek, olcsó egyszerű megoldás hogy szilikon tömítő ragasztóval megoldod
A vevő nem megy tönkre de a vétel ha vizet kap megszűnhet, szárítás után működik, de szépen el kezdhet korrodálni, és hamarosan kukás lesz.
A hajómban úgy oldottam megy, hogy beletettem egy dobozba a csatorna csatlakozásait hosszabbítóval kivezettem és szigeteltem az egészet.
Az elhelyezés itt is fontos (Szintén a törzset javaslom)
Szervók: Ők sem szeretik a vizet. A fogaskerék résznél szilikon zsírral megtömöd és onnan védve lesz, de az elektronikát itt is védeni kell szilikon tömítő ragasztóval.
A törzsnél úgy érdemes elhelyezni a dolgokat, hogy egy tálcát csinálsz nagyjából középre, széleknél könnyítve furatokkal hogy az esetleges víz lecsurogjon, így ha a törzsbe víz kerülne az alul összegyűlik, messze az elektronikától.
Egy egyszerű és elegáns megoldás:
http://www.modellhungaria.hu/plasti-original-martos-200g-p-13946.html