Szerző Téma: EDGE 540 1175 mm  (Megtekintve 7657 alkalommal)

Nem elérhető gzax

• Jedi Mester Moderátor
  • Jedi mester
  • Noszmüller Gábor Madocsa & Paks ;-)
Re:EDGE 540 1175 mm
« Válasz #15 Dátum: 2012. Október 27. - 21:39:00 »
Még egyszer végig néztem a topikot és meg kell állapítsam, hogy tényleg nagyon klassz kis gépet hoztál össze.
Korábban már próbálkoztam ezzel az anyaggal de a súlyán kívül nem túl sok jó tulajdonságát véltem felfedezni.
Sajnos elég rosszul tolerálja a gyengébben sikerült leszállásokat.
De ha lamináljuk vagy fóliázzuk jóval masszívabb lesz.
Ha végre útól érem magam akkor bele vágok én is egy ilyen gép megépítésébe.

Üdv:Noszmüller  Gábor  +36 20/345-10-74
Spectrum DX7

motyi96

• Vendég
« Válasz #16 Dátum: 2012. Október 28. - 15:17:32 »
Köszi! :)
Igen, nem egy erős anyag sajnos, ha még egyszer ilyen gép építésére kerül a sor, akkor szerintem zöld Diegos habból fogom csinálni...

Nem elérhető csancsi

• Jedi
    • Best-Autórent
« Válasz #17 Dátum: 2012. Október 28. - 19:56:31 »
Én Diegoból csináltam. Olcsó és gyorsan építhető, könnyű javítani is. UHU Port használj (vagy a HK-s változatát), nekem a hőragacs nem jött be.
De ha kicsit többet szánsz rá, akkor vegyél lábazati szigetelő lapot!
20/943-6455

motyi96

• Vendég
« Válasz #18 Dátum: 2012. Október 28. - 21:06:10 »
Diegos hab már van, úgyhogy abból csinálom, ha majd kell, de egyelőre ez is jó, ami most van. :)
Én kék tubusos Technokolt használok. Nagyon meg vagyok vele elégedve, erős, olcsóbb, mint az UHU por, és könnyebben beszerezhető. :D

Nem elérhető gzax

• Jedi Mester Moderátor
  • Jedi mester
« Válasz #19 Dátum: 2012. Október 29. - 16:41:59 »
Sajnos azt tapasztaltam, hogy az utóbbi időben romlott a diegós hab minősége.
Törékeny lett. :'(
Ha hajtást kell csinálni azonnal laminálni kell celluxszal mert törik.
Még az egész kis ívű hajtásoknál is. Az ultron törzsében nem sok hajtás van de nekem sikerül ott is eltörnöm...
Szóval mielőtt egy fáradtságos melóval  kivágott elemet meg hajtanátok csináljatok egy próbahajtást... !

Persze ennek ellenére is klasszisokkal jobb mint a hungarocell és társai.

Spectrum DX7

motyi96

• Vendég
« Válasz #20 Dátum: 2012. November 17. - 16:41:29 »
Új motorfelfogatást kellett csinálnom a gépbe, mert volt egy kicsit keményebb leszállás, és a motor kilazult a helyéről, bár már eleve meg volt kicsit lazulva.
Megoldottam, ez már nem fog kilazulni. ;D
Kicsit nőtt a gép súlya, 1230 gramm lett, de még így is könnyedén húzza a moci felfelé a gépet.

Képek az új orról:
http://rcpilot.hu/gall/repulo/877/20121117162954/edge_540_uj_motorfelfogatas.html

És egy on-board felvétel, itt már az új orr-résszel repült:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=-qooVPDLZt0[/youtube]

Még mindig nagyon meg vagyok elégedve ezzel a géppel, öröm vele repülni. :D

Nem elérhető Jimmi

• Kamikáze
  • **
« Válasz #21 Dátum: 2012. November 20. - 16:49:24 »
A képeket nézve nekem úgy tünik nagyon lezártad a motor melletti teret. Repülés után nem nézted, nem melegszik túl a motor?
Amúgy a nevezett gépnek én is nézegettem már a rajzát, tervezem hogy megépítem.
 Üdv. Jimmi.

motyi96

• Vendég
« Válasz #22 Dátum: 2012. November 20. - 18:08:22 »
Amennyire belefért az elején lévő lyukba az ujjam megnéztem, de nem éreztem melegnek.
Egyébként itt kap is valamennyi levegőt, de szerintem nem egy túlmelegedős fajta ez a moci. :)
Sok sikert, ha hozzákezdesz!

Nem elérhető Jimmi

• Kamikáze
  • **
« Válasz #23 Dátum: 2012. November 21. - 11:45:26 »
Szerintem, pedig abban megegyezhetünk, hogy a motor melegedése nem ˝fajta˝ hanem terhelés kérdése! Ha megnézel egy ˝gyári˝gépet ott nyomon követhető a motor+szabályzó megfelelő átszellőztetése, hűtése.
Megjegyzem, a hozzászólásomat segítő szándékból tettem a sokéves modellező múlttal a hátam mögött. Amennyiben a  hozzászólásom ˝belevaunak˝ tünne, akkor vedd úgy mintha nem is szóltam volna hozzá! :)

motyi96

• Vendég
« Válasz #24 Dátum: 2012. November 22. - 18:32:39 »
Nem veszek semmilyen hozzászólást "belevaunak", örülök hogy megosztjátok gondolataitokat. :)
Igazad is van. Nekem valószínűleg azért nem melegszik így a motor, mert nem repülöm a startot végig fullgázon, hanem nagyrészt félgázon és 2/3 gázon repülök. Mivel ez a motor kicsit nagyobb gépekben is megállná a helyét (ha jól emlékszem majd' 200 grammal többet tud húzni, mint az én gépem súlya), ezért nem igényli a maximális gázt a repülésnél.
Ha majd ott járok, hogy komolyabb terhelést kap a moci repülésnél, akkor valahogy megoldom a szellőztetést jobban. Bár én a repülőzést inkább csak a móka kedvéért csinálom, a fő modellezési ág nálam a heli. ;D
(Tesóm már jobban húz a repülők felé, nemrég meg is oldottam, hogy tudjak trénerezni, úgyhogy majd fejlesztem őt is. ;))

Nem elérhető Jimmi

• Kamikáze
  • **
« Válasz #25 Dátum: 2012. November 23. - 14:23:52 »
Nekem is volt szerencsém belekóstolni  a helizésbe, de nekem annyira nem jött be, igy eladtam, csak a szobait hagytam meg.
 Én amikor kezdtem a modellezést akkor még a boltban nem lehetett kész repcsiket kapni, ezért mindig építéssel kezdődött,és azóta is szeretek építeni.
Üdv. Jimmi.

motyi96

• Vendég
« Válasz #26 Dátum: 2012. November 23. - 19:39:49 »
Én helivel kezdtem, utána kezdtem egy YAK-54 lapgép építésével, aztán jött ez az Edge, most pedig egy 1m-es gyári trénert újítok fel, amihez épp alkatrészt várok. Én is nagyon szeretek építeni, és nagyon jó érzés, amikor látom repülni az általam épített masinákat. :D

motyi96

• Vendég
« Válasz #27 Dátum: 2012. November 25. - 21:09:30 »
Nemrég belekezdtem egy trénerkábel projektbe, ami tegnap kész is lett. Trénereztünk a tesómmal egy jót, itt van róla 1 videó:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=nAjHqzLJQTU[/youtube]

Ma is belekezdtünk a trénerezésbe, de az első startot sem sikerült végigrepülni. A szárnymerevítés sajnos nem volt elég a gépnek, és a szárny még kicsit mindig hajlott nagyobb terhelésnél. Ma a gyenge Nikecell elfáradt, és a levegőben tőből kitört az egyik szárny (ekkor pont én irányítottam). Amikor ez történt jó gyorsan jött lefelé a gép orral, és amikor ráhúztam a magasságit akkor engedte el a szárny a testet, persze már semmihez nem volt időm, de ha magasan történik akkor sem lett volna esélyem.
A gép orral a földbe fúródott, és teljesen összetört.

Az eredmény képekben:

Tanulság: ne építsetek ily módon Nikecellből repülőt, esetleg erősebb hab laminálásával, és a szárnymerevítést bombabiztosra csináljátok!

Én bele fogok kezdeni egy ugyanilyen gépbe, de nem hunarocellből, hanem Diegos habból.
Nem jó érzés számomra így látni a sok órai munkámat, de ez van. :'(

Nem elérhető BK_Attis

• Lakhely: Sajóörös
  • Jedi Mesterek Mestere
  • Jedi mester
  • Élni, Élni hagyni és embernek maradni!
    • Flying Angel
« Válasz #28 Dátum: 2012. November 26. - 14:40:03 »
Szia motyi!

Ügyes vagy hogy már az ifjuságot is tanítod a modellezésre!  ;)
Sajnálom a géped...  :'(
Végcél a kék ég vagy? 2,4Ghz/2,4Ghz
Üdv: Krajcz Attila
0670/325-6476
borsodircmodell.info@gmail.com

Nem elérhető gzax

• Jedi Mester Moderátor
  • Jedi mester
« Válasz #29 Dátum: 2012. November 26. - 16:44:47 »
Szia motyi96

Fogadd őszinte részvétem és együtt érzésem.

Szerintem még ne vesd el teljesen a hungit... Nem tudom olvastad-e Jimmi topikját a hung+diegós építésről.
Ha nem nézd meg !

Efendi barátom 3-4 testet is elnyűtt egy ilyen formán épített szárnyal. Ő purhabbal laminálta össze a két anyagot méghozzá úgy, hogy gatyagumival bebandázsolta amíg száradt.
Ha a purhabot meghígítod egy kis purhab tisztítóval akkor nem habosodik annyira és könnyebb lesz vele dolgozni.

De ha van kedved és "Tehetséged" balzázni akkor azzal is laminálhatod mert az is kitesz magáért.

Spectrum DX7