Szerző Téma: Multikopter kamerák, fotózás, filmezés  (Megtekintve 10665 alkalommal)

Nem elérhető csancsi

• Jedi
    • Best-Autórent
Re:Multikopter kamerák, fotózás, filmezés
« Válasz #90 Dátum: 2014. Augusztus 12. - 16:06:48 »
Szerencséjére csak 1 dolog miatt büntették meg, pedig sok mindent megszegett. Az a problem, hogy legálisan szinte lehetetlen repülni a sok feltétel miatt. Kellene pl.:
-biztosítás (ez már elérhető itthon is), sok pénz,
-légtérhasználati engedély, sok idő, sok pénz,
-stb, stb.

Én sem teljesítem ezeket a feltételeket, viszont az emberek feletti repülést kerülöm. A lakott terület is meredek, mert sok wifi is működhet ott.
Tavaly kaptam egy képet, amin egy hexa repült a balaton Sound-os tömeg felett pár méterrel. Profi gép, profi pilóta, és a részeg faszi is profin dobja le az égről egy sörösüveggel...
Félek a balesetektől, mert rossz fényt vetne a modellezőkre.
20/943-6455

motyi96

• Vendég
« Válasz #91 Dátum: 2014. Augusztus 12. - 18:48:35 »
Kíváncsi leszek azért mennyire lesz beszabályozva a repülés, mert ugye már egy ideje foglalkoznak a témával.
Egyébként egy siklóernyős barátom mondta, hogy 200m-es magasság alatt alapból tiltott lenne a fotózás vagy videózás, állítólag a Magyar Közlönyben is benne van. Erről ezelőtt még nem is hallottam.

Egy kis olvasnivaló: http://www.aeromagazin.hu/index.php?option=com_k2&view=item&id=1014:dr%C3%B3nok-harca&Itemid=205

Nem elérhető BK_Attis

• Lakhely: Sajóörös
  • Jedi Mesterek Mestere
  • Jedi mester
  • Élni, Élni hagyni és embernek maradni!
    • Flying Angel
« Válasz #92 Dátum: 2014. Augusztus 12. - 22:11:16 »
Sziasztok!

Már a bevezetőknél elkapott az ideg így hát csak bele bele olvasgattam és így ahogy van nevetségesnek tartom az egészet!  >:(
Természetesen a légi forgalommal kapcsolatos dolgokat és az igazán komoly kategóriába tartozó dolgokat nem. ::)
Ha már demokrácia, döntse már el mindenki saját maga mit mer megtenni és miért vállalja a 100%-ig felelősséget!  8) 8) 8)
Végcél a kék ég vagy? 2,4Ghz/2,4Ghz
Üdv: Krajcz Attila
0670/325-6476
borsodircmodell.info@gmail.com

Nem elérhető czmorekb

• Kamikáze
  • **
« Válasz #93 Dátum: 2015. Január 12. - 15:19:06 »
Sziasztok!

Egy volt kollégám tanácsot kért tőlem multikopter témában, mert tudja, hogy helivel modellezek. Szeretnék neki segíteni, de a multikopterekhez keveset értek.
A kérdés az, hogy profi felhasználásra légi filmezéshez (egy biztonságtechnikai cég számára) vásárolnának multikoptert. Ami fontos lenne, hogy ha elmegy egy boltba, a kereskedő ne tudja "átdobni a palánkon". Az árakat tekintve pár százezer forintot gondolotak rászánni. Egy komplett felszerelésre lenne szükség, (kamerával, távirányítóval), és az adott körülmények között a lehető leghosszabb repidő az egyik legfontosabb szempont.

Tudtok javasolni olyan eszközöket, ami megfelelhet a fent vázolt felhasználásra?

Köszönöm.

Béla
T-Rex 550E DFC - V-Bar, T-Rex 700E - AC-3X, Futaba T10CHG

Okos pilóta alagútban nem katapultál! :)

Nem elérhető BK_Attis

• Jedi Mesterek Mestere
  • Jedi mester
    • Flying Angel
« Válasz #94 Dátum: 2015. Január 12. - 17:43:25 »
Szia czmorek!

Van egy két lehetőség ebben a témában....
Sokan foglalkoznak házi építéssel és a megrendelő igényeit mindenben kielégíteni és az szájaizére
építeni a gépet.
De, a leg egyszerűbb a gyári típusokból való szemezgetés ami szintén sok rétű és nem egyzserű kiválasztani.
Én, ebben nem igazán szeretnék okoskodni mert vannak olyanok akik a témában sokkal többet tudnak és profik.
0670/325-6476

Nem elérhető czmorekb

• Kamikáze
  • **
« Válasz #95 Dátum: 2015. Január 12. - 21:12:14 »
Nos, pont a profik véleményére lennék kíváncsi. Illetve arra, hogy az ilyen szetteknek melyek azon elemei, amin nem szabad spórolni?
T-Rex 550E DFC - V-Bar, T-Rex 700E - AC-3X, Futaba T10CHG

Okos pilóta alagútban nem katapultál! :)

Nem elérhető BK_Attis

• Jedi Mesterek Mestere
  • Jedi mester
    • Flying Angel
« Válasz #96 Dátum: 2015. Január 12. - 22:15:58 »
Nos, pont a profik véleményére lennék kíváncsi. Illetve arra, hogy az ilyen szetteknek melyek azon elemei, amin nem szabad spórolni?

Ha van rá keret akkor egy DJI gép + GoPro kamera....
0670/325-6476

Nem elérhető csancsi

• Jedi
    • Best-Autórent
« Válasz #97 Dátum: 2015. Január 13. - 09:56:18 »
Vegyenek egy DJI Inspire-t, azzal elégedettek lesznek. Csak a számlát ne nézzék meg!
20/943-6455

Nem elérhető altima

• Jedi
« Válasz #98 Dátum: 2015. Január 18. - 18:26:02 »
Vegyenek egy DJI Inspire-t, azzal elégedettek lesznek. Csak a számlát ne nézzék meg!

De nem árt előtte gyakorolni :D

https://www.youtube.com/watch?v=DGTgVUE-hZk

Nem elérhető csancsi

• Jedi
    • Best-Autórent
« Válasz #99 Dátum: 2015. Január 18. - 18:40:32 »
Ez a gép hibája volt, a DJI már elnézést is kért érte. Elég rossz reklám ez nekik. Emiatt lecsökkenthetnék az árát mondjuk 2000 USD-re. Akkor lehet, hogy kérnék egyet a jézuskától.
20/943-6455

Nem elérhető corolla

• Jedi
« Válasz #100 Dátum: 2015. Január 19. - 11:12:40 »
Ez a gép hibája volt, a DJI már elnézést is kért érte. Elég rossz reklám ez nekik. Emiatt lecsökkenthetnék az árát mondjuk 2000 USD-re. Akkor lehet, hogy kérnék egyet a jézuskától.
Ha ilyen occó lesz 1 tesztelést én is bevállalok :) ;)
06305558366

Nem elérhető csancsi

• Jedi
    • Best-Autórent
« Válasz #101 Dátum: 2015. Január 19. - 12:38:14 »
Soknak hangzik az ára, de ha összeszámolgatja az ember a komponenseket, akkor rájön, hogy normális áron adják. Viszont se pénzem, se szükségem nincs ilyen gépre.
20/943-6455

Nem elérhető corolla

• Jedi
« Válasz #102 Dátum: 2015. Január 19. - 13:36:23 »
Attól még ki lehetne próbálni  ;) De megint csak ott tartok hogy ezt nem a Hungarise fizihez mérik :)
06305558366

Nem elérhető Garai József

• Jedi
« Válasz #103 Dátum: 2015. Január 24. - 07:03:49 »
Uram isten mit irkáltok itt!!!!

Ilyet csak akkor vegyetek ha cégtulajdonosok vagytok, és csak arra kel hogy felvágjatok a tőbitek előtt de sose repüljetek vele.  ;D ;D ;D ;D ;D

Na viccet félre téve ,Nem csak az én véleményem ,ez, vagy bármelyik hasonló termék aminek nem mondjuk ki a nevét , Gusztustalan magas áron forgalmazzák. És ami a leg felháborítóbb a dologban, amit ők is nyilvánosságra hoztak, hogy rövid legyek beismerték hogy szar!!!!!
Egy ilyen presztízs terméknél az lenne a minimum hogy visszahívják és rohadt gyorsan orvosolják a hibákat. Ők ettől mereven elzárkóznak. "A jó...éd..... ku... an.... at."

Na mindegy én maradok a sokkal olcsóbb sokkal okosabb sokkal megbízhatóbb, igaz neked kel csinálni kategóriánál.Iszonyat gyorsan fejlődik borzasztó sok ember fejleszti ,ja és nemsokára kijön a még tökéletesebb vezérlő Már valahol biztos gyártják.

http://sky-drones.com/

garaijozsef@gmail.com 
Tel:+3620 549 3152

Nem elérhető csancsi

• Jedi
    • Best-Autórent
« Válasz #104 Dátum: 2015. Január 24. - 18:59:51 »
Itt nem csak a vezérlőről van szó, hanem a 4K-s kameráról, gimbalról, távirányítóról, a videóátvitelről, a komplett gépről. Össze lehet hozni olcsóbban talán jobbat, de ez így egy (majdnem) komplett rendszer.
Én sajnálnám rá a pénzt, és nincs is rá szükségem.
20/943-6455