Szerző Téma: Jövőkép  (Megtekintve 665 alkalommal)

Nem elérhető gzax

• Jedi Mester Moderátor
  • Jedi mester
  • Noszmüller Gábor Madocsa & Paks ;-)
Jövőkép
« Dátum: 2013. Január 09. - 15:06:01 »
Üdv Minden Win 8 fannak !

Amikor kidobták a Win XP sp3-at abban már integrálva volt a spion. A Win 7 is már így jött ki.
Így az új 8-as verziótól sem kell mást várni...

Amikor pár éve nézegettük a különböző sci-fiket és ott a gondolatainkban, számítógépeinkben és mindennapi privát  szféránkban turkáló hatóságok képét vetítették előre, azt gondoltuk ez marhaság.

Há itt a Win 8.

Egy pár soros szösszenetet ide bökök egy hozzáértőtől aki erről írt.
Idézet
Itt jegyezném meg, mint közgazdász-informatikus, hogy nem ajánlom ezt a rendszert. Maximum olyannak, akik szeretik, ha mások logolják a tevékenyéségét, és nyámoggnak rajta.

Az egésznek az a célja, hogy minden tevékenységedre rálássanak: Cloud system.
Ez a felhő dolog, ha a haveri körrel magatoknak csináljátok teljesen rendben van. De egy haramadik fél is bekapcsolódik itt! AKi kicsit is foglalkozik itt a biztonságtechnikával, hogy egy ssd-re kiért anyag egy ólom tömben biztonságosabb, mint egy Istenre is felesküsző biztonsági rendszer a cloud-ban.

A design szép, és ez az újítás is olyan "jövő érzést" ad, DE független kéne legyen az internettől is. 100%-san kéne működjön offline is. És ne egy fájlba logolja a tevékenységed, amit aztán feltölt miután internet kapcsolatod lesz. Ez a rendszer mindent regisztrációhoz köt.

Szomorú látni, hogy sokan áttérnek erre, és eljön az idő amikor egy kis ssd kártyáért ölnek majd, mert pl. azon tárolhat az ember illegális tartalmat eltitkolva a különböző szervek elöl.
Van egy olyan érzésem, hogy az előző rendszereit a Microsoft gyorsan kivonja majd a forgalomból.

Szerintetek paranoiás vagyok?  ::) 8)

Üdv:Noszmüller  Gábor  +36 20/345-10-74
Spectrum DX7

Nem elérhető csancsi

• Jedi
    • Best-Autórent
Re:Jövőkép
« Válasz #1 Dátum: 2013. Január 09. - 15:47:38 »
Vigyázz, figyellek!  ;)
20/943-6455

Nem elérhető czira

• Jedi
« Válasz #2 Dátum: 2013. Január 09. - 16:31:17 »
Na ezt olvasva rájöttem hogy nagyon lemaradtam a számítástechnikában... :) Spion? Cloud system? ssd-re kiért anyag? ???
Nekem ezek kínaiak.. Valaki elmagyarázhatná nekem, hogy egész pontosan mi is a baj a win7-8-al? :) (Nem vagyok egy windows-fan de kíváncsivá tett a fenti írás)
TRF (Fijon) 416 MDF, TRF 416WE, Tamiya TB-03, Tamiya DF-03

Nem elérhető gzax

• Jedi Mester Moderátor
  • Jedi mester
« Válasz #3 Dátum: 2013. Január 09. - 16:55:43 »
A lényeg dióhéjban hogy az xp 3-as szervizpakkja óta tehetsz te fel bármilyen spéci tűzfalat vírusirtót, bizonyos  emberek, szervezetek akkor is hozzájutnak a kívánt információkhoz a gépedről.
De fordítsuk meg a dolgot! Ha ez működik egy irányban akkor működhet oda vissza is. De ne is menjünk el abba az irányba hogy a gépedre kerülhet önös érdekből olyan információ amivel árthatnak neked!
Elég ha mások használják a géped kapacitásának egy részét úgy, hogy nem is tudsz róla.
Innentől kezdve mi gátolja, hogy létrehozzanak egy olyan globális hálózatot amiben veled megvetetik a méregdrága alkatrészeket üzemeltetik veled és te nem is tudsz arról, hogy a hiper-szuper géped egy részét nem is te használod!
Az ssd meg egy adathordozó. Memória kártya.

Spectrum DX7

Nem elérhető gzax

• Jedi Mester Moderátor
  • Jedi mester
« Válasz #4 Dátum: 2013. Január 09. - 16:57:06 »
Hogy ha elereszteném a fantáziámat olyan Sci-fit írnék, hogy pillanatok alatt kicsinálnának mert lelőttem a poént!

Spectrum DX7

Nem elérhető tubi

• Jedi Mester Moderátor
  • Jedi mester
    • Miskolci RC Modellező Egyesület
« Válasz #5 Dátum: 2013. Január 09. - 18:03:28 »
Ez nem egy új dolog! Az internettel egyidősek az adathalász szoftverek, vírusok!
Eddig is volt és ezután is lesz.
A jövő egy szép nagy közös kollektíva!

" Minden ellenállás hasztalan"

Miért nem szeretnétek? Tök jó lenne!  ;D ;D

A Win7-et simán biztonságossá lehet tenni! Nem Loggol, nem ad ki infókat, stb.
Google keres rá, van bőven megoldás. A Win 8 egy kalap trutyi!  ;D Meg is érdemli aki azt használja.
Torrent miatt nem csuknak le! Ha valaki parázik, intézze a banki átutalásait személyesen!
Manapság nem nagyon kell információt lopni, megadjuk mi magunk! (Citromail, freemail és társai, IWIW, Facebokk, stb)

Mit láthatnak a gépünkön?

Az enyémen nincs semmi jelentős illegalitás! Felőlem benézhetnek minden nap. Konkrétan lexarom!

Félni valója azoknak van, akik komoly bűncselekmény eszközeként használják a gépüket. (Had ne soroljam el, mire lehet)

Rettegjetek, féljetek! Kuporodjatok a sarokba, vagy csak xarjátok le mint én!  ;D

L. Krisztián telefon:+36304568681 
E-mail: posta@miskolcrc.hu mrcmegyesulet@citromail.hu

Tapsi

• Vendég
« Válasz #6 Dátum: 2013. Január 09. - 20:19:20 »
Hali!
Tudom ajánlani a Linuxot. Egy időben párhuzamosan volt a gépemen két oprendszer. A win-t már régen szétzabálták a vírusok, a Linux vígan ment. Ja, és ha kitéptem a konnektorból a hálózati kábelt, a Linux ott folytatta, ahol abbahagytam, nem vinnyogott.
Persze ez még a win 98 idejében volt. ;D

Nem elérhető csancsi

• Jedi
    • Best-Autórent
« Válasz #7 Dátum: 2013. Január 10. - 10:35:43 »
Tubinál a pont!
Nem kell kémkedni, mert a fészbukon úgyis mindent kifecsegnek az emberek. De akik ott fecsegnek magukról, azokról nem érdemes információt szerezni, mert nincs haszna. Aki nincs fönt, az egyrészt gyanús, másrészt nem ember!  :D
Tehát a recept: Ha nincs értékes információ a gépünkön, akkor ne fossunk a kémkedéstől, mert úgyis leszarnak minket...
A NAV ellen meg egyszerű: magánemberként mindenhol kp.-val fizessünk!
20/943-6455

Nem elérhető sterby

• Jedi
« Válasz #8 Dátum: 2013. Január 13. - 10:14:06 »
A linuxxal az egyetlen gond, hogy új gépeken igencsak szarult teljesít. Teljesen megbízhatatlan. Konkrétan az Ubuntu legutóbbi LTS verziójával jártam úgy, hogy egy frissítés után nem működött a grafika. Nem volt semmilyen grafikus felület, csak a midnight commander.
A probléma a legújabb hardverekben gyökerezik amiket gyárilag "lezárnak", akár egy külön ellenőrző chip, akár a driverek teljes elzárásával.
A lényeg, hogy fizess egy operációs rendszerért, hogy mindig ellenőrizhető legyél.
Amint lesz megoldás az új grafikus kártyákra már megyek is vissza, de az biztos hogy nem Ubuntu-ra.

Nem elérhető sterby

• Jedi
« Válasz #9 Dátum: 2013. Január 13. - 10:18:19 »
Kis kiegészítés, ajánlanám az angolul tudók figyelmébe a Pirate Cinema című könyvet

Nem elérhető gzax

• Jedi Mester Moderátor
  • Jedi mester
« Válasz #10 Dátum: 2013. Január 13. - 15:12:01 »
Azért látom nem csak bennem üt szeget, hogy mennyire ránk akarják eröltetni az akaratukat. . .
És itt már jóval túl vagyunk azon, hogy lopott szoftverek futnak-e a gépeden vagy sem.
Az információ hatalom!
Ha valaki tud rólad valamit"zsarolható vagy". Tudom nem szép a szóhasználat és az illetékesek mindjárt felháborodnának és kikérnék maguknak. És persze idővel beigazolódnának a szavaim csak már nem élném meg őket....  ::)
Szóval a cél, hogy a birka népet nem csak kussban hanem sakkban is kell tartani!

Spectrum DX7