Szerző Téma: St. Flórián Tûzoltó hajó  (Megtekintve 4455 alkalommal)

Nem elérhető gzax

• Jedi Mester Moderátor
  • Jedi mester
  • Noszmüller Gábor Madocsa & Paks ;-)
Re:St. Flórián Tûzoltó hajó
« Válasz #60 Dátum: 2013. November 16. - 14:14:12 »
Össze dugtam az elektronikát is, próba céljából.....

http://www.magisto.com/video/K10GYwUKH2hgXBBgCzE

Üdv:Noszmüller  Gábor  +36 20/345-10-74
Spectrum DX7

Nem elérhető skeleton

• Kamikáze
  • **
« Válasz #61 Dátum: 2013. November 18. - 18:54:06 »
Üdv.

Ha jól láttam kétmotoros a szabályzó. Kérdés alacsony fordulaton is egyenletesen jár a két motor vagy kicsit rángat?

Nem elérhető skeleton

• Kamikáze
  • **
« Válasz #62 Dátum: 2013. November 18. - 19:01:42 »
Ahoj

Piper Köszönöm. ez nagyon ügyes. Èn bovdenes megoldáson gondolkodtam valami hasonó felállasban, csak ott minden lapátmozgató kerénken egy ponton rögzíteni kellene a bovdent a csúszás elkerülése végett.

Valamiért a lánchajtás eszembe sem jutott...  ::)
Utána nézek, hogy tudok e láncot szerezni és ha igen akkor ez lesz a nyerö leosztás...  :)

Vagy fogas szijhajtás, esetleg ékszijas régi magnók vagy nyomtatókból,nagy fénymásolóból, végső esetben Roll & plusz csapágy boltban lehet kapni fogas hajtást több féle méretben ez esetben kell eszterga az igazitáshoz, mert nincs meg a tengelyhelye.

Nem elérhető gzax

• Jedi Mester Moderátor
  • Jedi mester
« Válasz #63 Dátum: 2013. November 19. - 07:29:47 »
Üdv.

Ha jól láttam kétmotoros a szabályzó. Kérdés alacsony fordulaton is egyenletesen jár a két motor vagy kicsit rángat?

Ahoj Skeleton

Igen 2 motoros a szabályzo.
Egyenlôre még nem derült fény minden bugjára de indulásnál valoban egy kicsit fura. És a teljes gázt is egy ugrással éri el.
Szóval nem egyenes a gázgörbéje.
Az indulási egyenletlenséget lehet, hogy maj elviszi a terhelés. Még csak prop nélkül próbáltam. Illetve légcsavarral és úgy sokkal egyenletesebb volt.

Köszönöm a tippet a kormányzáshoz de azt hiszem a tolórudas diferál mozgású megoldás a nyerô.

Spectrum DX7

Nem elérhető skeleton

• Kamikáze
  • **
« Válasz #64 Dátum: 2013. November 19. - 15:21:42 »
Üdv.

Köszönöm az infot! A most épülő hajomba sodronyos a kormányzás egy forditó áttét és két excenter is van benne, ennyi helyem volt, igy legalább teljesen élethü.

Nem elérhető szamiel

• Jedi mester
« Válasz #65 Dátum: 2013. December 11. - 22:36:14 »
Ne haragudj  Brungell koma de a 130 centi még csak B kategória az én négy rakétás T141-esem      már a 142 centivel már C kategória és a 150 centis ládával a tető tartón szoktam vinni fel kötözve bárhová de még a 233 centis Scharnhorstot is a 250 centis ládában de lehet utánfutón is vinni már csak azért vagyok az ilyen méretek mellett mert ezek látványosak a vízen mint a 150 centis Hydrograf is vagy a többi ami van csak csináld Zolikám jó lesz sziasztok jó építést nektek Szamiel.

Nem elérhető szamiel

• Jedi mester
« Válasz #66 Dátum: 2013. December 11. - 23:09:53 »
Szia Gzax ( Gábor ) ne haragudj de valahogy most ide tévedtem és nekem nagyon bonyolultnak tűnik az a kormány megoldás ha jól hiszem az idei hajó építő versenyen lett fel téve a Narancsos Carolane oldalon a kormányzásról és szerintem egyszerűbb mint a fogaskerekes  vagy amiről rajz van na de mindenki úgy csinálja ahogy akarja ha van türelme meg szerszámja hozzá lehet hogy ebben igazam van. Nekem a tűzoltó fecskendőhöz egy autó ablakmosó lett bele téve úgy hogy a vizet a tóból szívja szűrőn keresztül ás 12 voltos . A meghajtáshoz meg két autó kompresszor motort szoktam tenni mert olcsó  amit a Tescóban vagy Spárban szoktam meg venni amikor le vannak árazva és 12 voltosak a motorok és a barátom által gyártott maszek szabályzók jók hozzá. És a sziréna egy kis dobozban van egy kis hangszóró és azt működtetem külön akkuról mert mikor egyről működtettem nem szólt.  Sok sikert az építéshez biztosan élvezetes lesz majd mikor megyen majd a vízen szia Szamiel.

Nem elérhető gzax

• Jedi Mester Moderátor
  • Jedi mester
« Válasz #67 Dátum: 2013. December 12. - 20:12:22 »
Ahoj Szamiel

Köszönöm az ötleteket. Sajna a motorokat és a szabályzót már megvettem. De szerintem az 5 eurós körüli ár nem volt sok a motorok darabjáért. Szabályzót meg 2 motorosat sikerült szereznei jó áron.
A vízágyúkhoz én is az ablakmosó szivattyú mellett döntöttem de valahogy a szûrô nem volt a képben....

Szóval jó, hogy említetted mert biztosan, mgegyûlt volna a bajom a rendszerrel szûrô nélkül.

Spectrum DX7

Nem elérhető szamiel

• Jedi mester
« Válasz #68 Dátum: 2014. Március 22. - 22:02:40 »

Szia Gzax na hogy állsz a hajóval tegyél már fel képet róla hagy nézem meg üdv.Szamiel.

Nem elérhető gzax

• Jedi Mester Moderátor
  • Jedi mester
« Válasz #69 Dátum: 2014. Március 23. - 05:28:54 »

Szia Gzax na hogy állsz a hajóval tegyél már fel képet róla hagy nézem meg üdv.Szamiel.

Szia Szamiel

Sajnos nem sokat tudtam haladni az építésével. Az utolsó kép óta annyi a különbség, hogy kapott egy réteg glettet és be lett csiszolva. De mégmessze nem elfogadható. Mivel tönkre ment a rádióm repülni úgy sem tudok, ha lesz egy kisidôm az épitkezés mellett akor folytatom. De ha haza megyek csinálok képet róla és felrakom.

Üdv: Gábor

Spectrum DX7

Nem elérhető gzax

• Jedi Mester Moderátor
  • Jedi mester
« Válasz #70 Dátum: 2014. Április 06. - 20:20:12 »
Üdv mindenkinek

Szamiel topikjait olvasgatva, kommentálva kaptam tippeket a tönkcsôre...
No meg a beszerzési helyre is. Az antanna dolog bejött. Leszereltem a szomszédét. Szó szerint!
Szóval most van néhány 10-es alu rudam. Már csak a perselyeket kell meg eszetergáltatnom.

Sajnos a rádió adóm tönker ment és nem tudok egyenlôre ujjat beszerezni.... de a hajóhoz van egy csomó anyagom.
Az elektronika beállítását max egy szervo teszterrel tudom majd csinálni....

Sajnos még mindíg idôhiányos vagyok de egy kicsit faragok maj a hajón.

Spectrum DX7

Nem elérhető szamiel

• Jedi mester
« Válasz #71 Dátum: 2014. Április 06. - 22:41:51 »

Szia Gzax ( Gábor ) hát el készült négy darab tönkcső egy pár kép az első két tönkcsőről
          a kis perselyeket kellett csak bele szabni esztergán mert tizedekkel nagyobb a lyuk           
          méretétől üdv. szamiel.

Nem elérhető gzax

• Jedi Mester Moderátor
  • Jedi mester
« Válasz #72 Dátum: 2014. Május 26. - 16:54:03 »
Ahoj

Sikerült egy kis időt fordítanom az építésre. Bekerültek a tönkcsövek és a kormány tönkcsövek és a szervó tartó is. Valamint a hátsó fedélzet levágásra került.
Sajnos még nem tudom beragasztani mert a motortartó még nincs kész és azt előtte rögzíteni kell.
Ha minden igaz akkor ma elkészülnek a kormánylapátok is. Képet majd később teszek fel.

Spectrum DX7

Nem elérhető gzax

• Jedi Mester Moderátor
  • Jedi mester
« Válasz #73 Dátum: 2014. Június 02. - 18:59:48 »
Ahoj

Tegnap elkészült a fedélzet. A kabint is elkezdtem. Kép van csak idôm nincs feltenni...
De ha ma idôben haza érek megpróbálom fellökni ôket.

Spectrum DX7

Nem elérhető gzax

• Jedi Mester Moderátor
  • Jedi mester
« Válasz #74 Dátum: 2014. Június 04. - 17:47:17 »
Itt vannak az igért képek.
A tönkcsôrôl nincs vagyis nem találom de ha meglesz pótolom.

Spectrum DX7