Szerző Téma: Tengely kapcsoló  (Megtekintve 482 alkalommal)

Nem elérhető skeleton

• Kamikáze
  • **
Tengely kapcsoló
« Dátum: 2014. Augusztus 28. - 22:28:42 »
Üdv.

A készülő hajómnak a tengely kapcsoló megoldását szeretném veletek megosztani, illetve kinek van más megoldása.

Azért ennyire furcsa a megoldás,mert nagyon nincs hely a testben, legszélesebb részén összesen 14 cm széles. Itt került elhelyezésre 2db 500-as kefés motor egymás mellet.

Egy régi tamiya auto tartalék kutyacsontját kombináltam az rc pandánál kapható kardán kereszttel. Szárazon egész jonak tünik és a fordulatot is könyebben veszi fel.

Nem elérhető Mec

• Jedi
    • Modellezős fotóim
Re:Tengely kapcsoló
« Válasz #1 Dátum: 2014. Augusztus 28. - 23:42:47 »
Navigasoknal lattam Graupner illetve klonjai muanyag kardanokat, illetve autos km-ora bowdenbol is vannak jol mukodo megoldasok. De ez is jo lehet, nem zorog?

Nem elérhető skeleton

• Kamikáze
  • **
« Válasz #2 Dátum: 2014. Augusztus 29. - 08:25:02 »
Üdv.

A müanyag kardán elolvadt. A tengely két gumi gyürü közzé van berakva, azért hang modul nem fog kelleni. :D

Nem elérhető Mec

• Jedi
    • Modellezős fotóim
« Válasz #3 Dátum: 2014. Augusztus 29. - 10:57:41 »
Majd megnézem élőben, a merev kuplung nekem csak a kompakt tönkcsőben van, a T141-esben majd kíváncsi leszek jó lesz-e, ott nincs gyári esztergált illesztés.

Nem elérhető szamiel

• Jedi mester
« Válasz #4 Dátum: 2014. Augusztus 29. - 11:15:16 »

Szia Skeleton én csinálom a bovdenes kardánt amit a Mec Gábor említett csak két agy rész kell és egy darab bovden a képen lehet látni két csavarral szorítom össze két oldalről az egyik oldalról bemenőt és a másik oldalról bemenő bovden ,vízcsavar tengelyt meg a motor tengelyt na már az agy részt olyan méretűre csinálja bárki amilyenre akarja attól függ milyen a hely én 12 millire csinálom a hossza általában 18 milli hosszú de lehet rövidebb is az egyiket át furatom 4-essel a másikat csak félig de ha a bovden nem négy millis akkor amilyen olyannal furatom a motor furata megint a motortól függ a 2,5-6-os furatig a bovden hossza se rövid se hosszú nem jó ne feszüljön ne lógjon ,sajnos a furaton kívül mindnet meg csinálok de nem fúr elég központosan az esztergám.
Szia Szamiel ( Pista )

Nem elérhető szamiel

• Jedi mester
« Válasz #5 Dátum: 2014. Augusztus 29. - 11:21:26 »

Közben jött Mecnek ( Gábor ) az írása úgy van ahogy írja a merev csak gyári tönkcsőhöz kapcsolódó fix kötéshez jó mert ha van egy kis eltérés már nem jó ,de ha eltalálod a központott és síkban fut a tengely és a motor akkor jó az is van sokk féle meg oldás fogaskerék ,ékszíj ki milyenhez húzódik a versenyen sokk féle van alkalmazva szia Szamiel

Nem elérhető skeleton

• Kamikáze
  • **
« Válasz #6 Dátum: 2014. Augusztus 29. - 18:49:45 »
Üdv.

Mec előzetes tervek szerint vasárnap a lágymányosi öbölbe viszem ki tesztelni, ott ha nem változott a dolog, nem eszik meg a modellezőket a horgászok.

Nem elérhető Mec

• Jedi
    • Modellezős fotóim
« Válasz #7 Dátum: 2014. Augusztus 29. - 21:30:37 »
Holnap nem jossz az Holnap omszki 10:00?

Nem elérhető skeleton

• Kamikáze
  • **
« Válasz #8 Dátum: 2014. Augusztus 30. - 07:40:07 »
Üdv.

Dolgozom.