Szerző Téma: Hogyan kezdjem, egy kezdő kezdő kérdései!  (Megtekintve 26672 alkalommal)

Nem elérhető Pintyoke

• Jedi moderátor
  • Jedi mester
  • Budapest M5-M0 KÖRNYÉKE
Re:Hogyan kezdjem, egy kezdő kezdő kérdései!
« Válasz #75 Dátum: 2010. Szeptember 17. - 21:38:54 »
Ez a gép lenne az aminek az építésébe belekezdtem:

http://img292.imageshack.us/i/dscf1458vh7.jpg/
http://img292.imageshack.us/i/dscf1460ae5.jpg/
http://img292.imageshack.us/i/dscf1465up2.jpg/

Nyilván nem itt tartok a projektben, ezeket a neten találtam.  :D
Arányaiban nézve nekem keskenynek tűnik a szárnya... ellenben elég hosszú talán tud majd elég lassú lenni..

Meg tudom erősiteni HC kollegát... azért tényleg hihetetlen érzés volt,amikor a saját építésem szelte az eget..  más kérédés, hogy a modellezésre fordított időm csak kevés hányadát fordítom építésre / mostmár összerakásra... lásd : ARF pilóta :-) / inkább repülök ha kiszabadulok. Egyébként begyűjtöttem vagy 400 megányi tervrajzot.. és szeretnék egy vitorlás hajót is építeni...  :-D

Nem elérhető gzax

• Jedi Mester Moderátor
  • Jedi mester
  • Noszmüller Gábor Madocsa & Paks ;-)
« Válasz #76 Dátum: 2010. Szeptember 18. - 18:30:35 »
Hy Pintyöke

Mi meg szertne'nk mär a beszämolot lätni ro'la  ;) ;D ;D ;D

Üdv:Noszmüller  Gábor  +36 20/345-10-74
Spectrum DX7

Nem elérhető Pintyoke

• Jedi moderátor
  • Jedi mester
  • Budapest M5-M0 KÖRNYÉKE
« Válasz #77 Dátum: 2010. Szeptember 18. - 20:06:46 »
Hy Pintyöke

Mi meg szertne'nk mär a beszämolot lätni ro'la  ;) ;D ;D ;D

Egyenlőre csak építőkészelt összeállításokat láthatsz majd tőlem... :-D de azt megígérem... ;)

Nem elérhető gzax

• Jedi Mester Moderátor
  • Jedi mester
« Válasz #78 Dátum: 2010. Szeptember 19. - 07:28:03 »
Värjuk azt is sok szeretettel  :D

Spectrum DX7

keis

• Vendég
« Válasz #79 Dátum: 2010. Október 03. - 20:44:18 »
Üdvözletem mindenkinek!
Tudom, hogy nem a legjobb helyre írok (és remélem egyáltalán sikerül a fórumra írnom), de ezt látogatták nemrégiben!
Mivel látom mennyi segítőkész ember jött össze ezen az oldalon gondoltam kérek egy kis segítséget!
Én fiatalabb koromban(11-14) modelleztem de csak kis vitorlázókat építettem, de a szeretetem megmaradt! Most szeretnék újra modellezni és ehhez kérek segítséget. Minden érdekelne! Könyvek, weboldalak és minden más! Szeretnék építeni egy elektromos gépet, de azt sem tudom hogy álljak neki!:( Volt egy habgépem de az nem az igazi nem beszélve arról, hogy kicsi és keveset bírt!
Szóval lehet az alapoktól kellene kezdenem.:(
Nah hát ehhez kérek én segítséget és ezt előre köszönöm!
Ui: ha nem sikerült a fórumra írnom, akihez eljut ez a levél kérem segítsen, hogyan tudok fórumra írni.
Még egyszer előre is köszönöm!
Tisztelettel: Kelemen István

Nem elérhető BK_Attis

• Lakhely: Sajóörös
  • Jedi Mesterek Mestere
  • Jedi mester
  • Élni, Élni hagyni és embernek maradni!
    • Flying Angel
« Válasz #80 Dátum: 2010. Október 03. - 20:54:34 »
Üdvözlünk István!

Segítünk amiben tudunk, kérdezz bátran!

Üdv.: BK
Végcél a kék ég vagy? 2,4Ghz/2,4Ghz
Üdv: Krajcz Attila
0670/325-6476
borsodircmodell.info@gmail.com

keis

• Vendég
« Válasz #81 Dátum: 2010. Október 03. - 21:53:06 »
Először szeretném megköszönni a gyors segítséget!
Kérdésem az lenne, hogy milyen géppel kezdjek mint kezdő. Illetve az árakat nézegettem és kissé elszomorodtam. Egyetemista ként nehéz lesz kispórolni, de rajta leszek! Jelenleg a Modellezés I. című könyvet olvasom. Nem tudom honnan lenne érdemes anyagokat beszerezni és terveket. Gondolom elektromos géppel kellene kezdenem, de honnan? Szimulátort már nyomom kb 1 hónapja...:):):)

Nem elérhető gzax

• Jedi Mester Moderátor
  • Jedi mester
« Válasz #82 Dátum: 2010. Október 04. - 06:04:32 »
Hy keis

A szimulátor jó. De ha majd odáig jutsz hogy már repülsz is akkor rájössz, hogy igencsak más a valóság.
Ha van egy kis kézügyességed akkor építesz magadnak egy hab gépet. Olcsó és ha összetöröd egy délután faraghatsz magadnak egy másikat. Persze csak az egyszerűbek közül. 1-2 ezer forintból már nagyon pofás kis gépsárkányokat lehet faragni.
Ha rajzot szeretnél itt a fórumon is sokat találsz. De az üdvözlőm alján is van egy link ott is sok rajzot találsz.
Én a Blue Babyvel kezdtem. Könnyű megépíteni és remek ki trénergép.
Itt a topikja: http://borsodircmodell.hu/index.php/topic,728.0.html

Spectrum DX7

keis

• Vendég
« Válasz #83 Dátum: 2010. Október 04. - 11:08:18 »
Nagyon köszönöm!
Akkor már csak azt szeretném megtudni, hogy a szükséges anyagokat honnan tudnám beszerezni és milyenek legyenek? Valamint ha neki állok szerintem még kérdezgetek....:)Pl: hogyan szereljem be az elektronikát stb...remélem az összeszereléssel nem lesz bajom....
ez a fórum nagyon jó! teljesen fel vagyok dobva! Nagyon köszönöm!

keis

• Vendég
« Válasz #84 Dátum: 2010. Október 04. - 12:20:30 »
Hála gzax-nek már megvannak a tervek és segítséggel találtam egy boltot is ahonnan az anyagokat be lehet szerezni. Most már csak abban kérnék segítséget, hogy mit is rendeljek az adott gép építéséhez és mennyit (számolva azzal a ténnyel, hogy ebben abszolút kezdő vagyok): http://rc-modell.googlegroups.com/web/Blu+Baby+33+inch+parts+tiled.pdf?gda=DCfhhF0AAADhbauuwXSV3gQGQj03Zb_zbOvn6Qx5da3a30ljQOLGwTHDp5iyceB11er0k5Q6u51AIEjQUS_Vb3Ilx3rZ7fXIxVfqmLlfydYGgkP7obGTLuU2_747KStNgkfeVUa7Znk&hl=hu
és ha ezt a segítséget is megkapom 15-e után indul is a rendelés...már most izgatott vagyok!:)

Nem elérhető tljanko

• Kamikáze
  • **
« Válasz #85 Dátum: 2010. Október 04. - 18:38:19 »
Hála gzax-nek már megvannak a tervek és segítséggel találtam egy boltot is ahonnan az anyagokat be lehet szerezni. Most már csak abban kérnék segítséget, hogy mit is rendeljek az adott gép építéséhez és mennyit (számolva azzal a ténnyel, hogy ebben abszolút kezdő vagyok): http://rc-modell.googlegroups.com/web/Blu+Baby+33+inch+parts+tiled.pdf?gda=DCfhhF0AAADhbauuwXSV3gQGQj03Zb_zbOvn6Qx5da3a30ljQOLGwTHDp5iyceB11er0k5Q6u51AIEjQUS_Vb3Ilx3rZ7fXIxVfqmLlfydYGgkP7obGTLuU2_747KStNgkfeVUa7Znk&hl=hu
és ha ezt a segítséget is megkapom 15-e után indul is a rendelés...már most izgatott vagyok!:)

Hy!

Én is teljesen kezdő vagyok! Ezen a fórumon a srácok tényleg nagyon segítőkészek. A habgép építéshez is kaptam tőlük segítséget, tanácsokat.
Lehet hozzájuk fordulni bizalommal, itt nem fognak "elhajtani, vagy lenézni" mert kezdő vagy.

Konkrétan a kérdésedre válaszolva, én a habot ( 5 mm-es Isofloor) a Tiszaújvárosi Diegoban vásároltam. Ott nem lehetett megbontani az isofloor csomagot, ami 10 táblából állt, de így is csak 2000 Ft-ba került. Igaz a srácok által javasolt ragasztópisztolyt náluk éppen nem kaptam, de azt meg megtalálod más helyen (OBI, Praktiker, stb) kb. 800- 1200 Ft között, plussz a hozzátartozó stift, ami kb 400 Ft.
A 2000-ért megvásárolt hab pedig ha jól emlékszem kb 4 négyzetméter. Ebből már azért pár gépet lehet építeni.  ;D

Mivel még nincs kész az általam kiválasztott gép, ezért csak az építéshez szükséges dolgokkal kapcsolatban tudom leírni a tapasztalataimat. Ha készen leszek, majd nyaggatom őket az elektronikával kapcsolatban, de tuti, hogy kapok tőlük tanácsokat. ;) ;D
A kezdők repülőgépe is leszáll valahogy, és néha egyben is marad!!!  :):)

keis

• Vendég
« Válasz #86 Dátum: 2010. Október 04. - 18:57:02 »
Köszi szépen!
Már csak az érdekelne, hogy ugye mikor anno modelleztem mi a megfelelő ív kialakításához ugye használtunk bunzenégőt és egy domború lemezt, mert ugye a nedves fát ezen hajlítottuk meg és így jött létre a megfelelő asszimetrikos csepp lak ugye. Nah most akkor hogyan fogom kialakítani ezt? Vagy ezt a habot annyira könnyű lenne formálni? Én még sosem dolgoztam ezzel csak balzával, fenyővel meg ugye zsírpapírral és lakkal operáltun!de majd ha neki állok cask rájövök ugye?

keis

• Vendég
« Válasz #87 Dátum: 2010. Október 04. - 18:59:15 »
Jah és érdekelne még a be- és kilépő élek kialakítása is! Itt is csak le kell majd kerekíteni és el kell vékonyítani pl vágással?

Nem elérhető tljanko

• Kamikáze
  • **
« Válasz #88 Dátum: 2010. Október 04. - 20:11:44 »
Köszi szépen!
Már csak az érdekelne, hogy ugye mikor anno modelleztem mi a megfelelő ív kialakításához ugye használtunk bunzenégőt és egy domború lemezt, mert ugye a nedves fát ezen hajlítottuk meg és így jött létre a megfelelő asszimetrikos csepp lak ugye. Nah most akkor hogyan fogom kialakítani ezt? Vagy ezt a habot annyira könnyű lenne formálni? Én még sosem dolgoztam ezzel csak balzával, fenyővel meg ugye zsírpapírral és lakkal operáltun!de majd ha neki állok cask rájövök ugye?

Hy!

Én még nem dolgoztam (egyenlőre nem is mernék) balsával. Nekem - a többiek véleményét nem mellőzve - az elkezdett gép építéséhez főleg HC és gzax által készített gépek, építési fogások adják az alapot.
Pl. http://borsodircmodell.hu/index.php/topic,805.0.html én ezt a topikot maximálisan próbálom használni az építés során. Igaz minőségileg még nagyon messze állok az említettektől, de próbálok igyekezni. ;) :D
Szerintem a fentebb említett topikban meg fogod találni a válaszokat a kérdéseidre.
A kezdők repülőgépe is leszáll valahogy, és néha egyben is marad!!!  :):)

Nem elérhető HC

• Jedi mester
  • Magi István
« Válasz #89 Dátum: 2010. Október 05. - 06:50:27 »
Én az Ultron teljes technológiáját és rajzait, ötleteit innét vette: http://forum.rcmodell.hu/index.php/topic,42918.0.html (érdemes legalább 20 oldalt elolvasni, benne van a Diegós habbal való bánás teljes leírása és a használatos anyagok, ragasztók). Figyelem az Ultronnak van egy Gelei Imre által módosított rajza, melyet én is építettem, ez sokkal könnyebben kiegyensúlyozható (mivel 3 cm-el hátrább van tolva a szárny)!
Az én építési fotogyűjteményem itt látható (Ultron): http://www.file.emiter.hu/index.php?dir=Modellezes%2FUltron%2F

Ugyan ezt a technológiát kell alkalmazni az Extra 330-asnál is, mely leírása, rajzai itt találhatóak : http://forum.rcmodell.hu/index.php/topic,55479.0.html
Ezt a gépet viszont a szárny felett futóan érdemes külön belülről megerősíteni (ez a leggyengébb pontja). Az eredeti terveket én is kissé módosítottam, mert nem tetszett az eredeti főtartó stílusa és keveseltem a bordák számát (az említett topic-ban ezt le is írom.
Az építési fotóim itt láthatóak: http://www.file.emiter.hu/index.php?dir=Modellezes%2FExtra330%2F