Szerző Téma: Hogyan kezdjem, egy kezdő kezdő kérdései!  (Megtekintve 26670 alkalommal)

compcenter

• Vendég
Re:Hogyan kezdjem, egy kezdő kezdő kérdései!
« Válasz #105 Dátum: 2010. Október 09. - 14:40:06 »
Cessna az nem trénergép első próbálkozásra nem alkalmas ;)

Nem elérhető BK_Attis

• Lakhely: Sajóörös
  • Jedi Mesterek Mestere
  • Jedi mester
  • Élni, Élni hagyni és embernek maradni!
    • Flying Angel
« Válasz #106 Dátum: 2010. Október 09. - 21:33:21 »
Értem hova akar kilyukadni tisztelt BK_Attis! de ha azon az áron megszerzem azt a felső szárnyas cessnát, akkor azzal annyival nehezebb repülni? Ill ha össze is töröm akkor max szerzek egy ilyen gépet és max abba átpakolom az elektronikát és lesz egy távom:)Főleg ezért érdekel ez annyira! Vagy nem jó gondolat?

Én meglátásom az, a benne lévő elektronika és táv szett nem ér annyit!
Ha azt is végig gondoljuk hogy egy Wing Dragont veszel 10-15eFt-ért és 2,4G táv szettet 15eFt akkor pláne nem.
De mindenki véleményét meg kell hallgatni.   ;)
Végcél a kék ég vagy? 2,4Ghz/2,4Ghz
Üdv: Krajcz Attila
0670/325-6476
borsodircmodell.info@gmail.com

keis

• Vendég
« Válasz #107 Dátum: 2010. Október 10. - 05:09:15 »
Abszolút, persze! És ezért hálás is vagyok! Ezért tetszett meg ez a közösség m segítőkészek az emberek! Próbálom is lealkudni az árat, de mivel nem vagyok nagy szaki így nehezebb! De az itt leírt okosságok révén...:) Kaptam oldalcímet ahol olcsó az elektronika és azt linkeltem be a srácnak, hogy vesse össze az általa kínált gép elektronikáját meg az ottani árakat! Szóval még megy az alkudozás!:)
De mennyire erős kezdet ez a gép? tuti törés a vége? Csak, mert én érzem magamban az erőt!:) De ez olyan lehet mint a motorozás... Nem ülök egyből egy 1100ccm-re mert tuti megöl, ezért kezd az ember 250-el!:) Hiába az erő!

Nem elérhető gzax

• Jedi Mester Moderátor
  • Jedi mester
  • Noszmüller Gábor Madocsa & Paks ;-)
« Válasz #108 Dátum: 2010. Október 10. - 05:29:02 »
Hy keis

Meg van egy olyan mondás is, hogy bátraké a szerencse...  ;) ;D
Nekem nem volt ilyen gépem de a képről itélve ez egy felső "V" szárnyas gép. Ezek ha jól bevannak állítva maguktól is repülnek.
A "V" szárny egyik nagy előnye, hogy önstabilizáló hatása van.  Még ha késbe fordul is és elengedsz minden kormányt a gép visszaáll normál repülésihelyzetbe. Persze csak ha van megfelelő magasság...
Persze ez nem azt jelenti, hogy nem lehet földbedöngölni!
A "V" szárny egyik hátránya, hogy ha túlkormányzod, dugohúzóba kerülhet. Persze ez sem feltétlen végzetes csak egy egyszerű ellenkező oldalkormánnyal kijön belőle. HA van elég hely....
Szóval egy kis szimulátorozás, hogy ne legyen idegen a távirányító, aztán próba.
Mert hát a szimulátor sem minden....

Az én első gépem egy Bluebaby volt az hasonlít erősen erre a gépre. A szimulátort meg csak hírből ismertem ezidőtájt...

Üdv:Noszmüller  Gábor  +36 20/345-10-74
Spectrum DX7

compcenter

• Vendég
« Válasz #109 Dátum: 2010. Október 10. - 05:41:53 »
Nem látom a szárnyon a V állást lehet,hogy nincs neki?

Nem elérhető gzax

• Jedi Mester Moderátor
  • Jedi mester
« Válasz #110 Dátum: 2010. Október 10. - 06:26:10 »
Íme néhány kép arról a gépről amiről már kérdeztelek titeket!

Javítsatok ki ha rosszúl látom de nekem ez határozottan "V"-nek tűnik..

Spectrum DX7

compcenter

• Vendég
« Válasz #111 Dátum: 2010. Október 10. - 06:51:01 »

Nézd ez milyen,szerinted ezen nem látni vagy több fajta van?

Nem elérhető gzax

• Jedi Mester Moderátor
  • Jedi mester
« Válasz #112 Dátum: 2010. Október 10. - 06:53:04 »
Hát ez kétségtelenül egyenes mint a lénea..

DE amit megvételre kinálnak és a képét idelinkelte  keis, annak viszont "V" a szárny.

Spectrum DX7

compcenter

• Vendég
« Válasz #113 Dátum: 2010. Október 10. - 07:17:01 »
Elég érdekes ezért kérdezem ;)

keis

• Vendég
« Válasz #114 Dátum: 2010. Október 10. - 13:33:45 »
Megkérdeztem az illetőt, de nem adott határozott választ! Azt mondta, hogy szerinte igen..hmm... érdekes! Szóval ez egy megválaszolatlan kérdés egyenlőre majd talán, ha megveszem 10-15 körüli árért!
De ez a bátraké a szerencse ez érdekelne, csak attól tartok nem hülyéké!:) és mivel ennyit vártam egy ilyen gépre szeretnék rá nagyon vigyázni, mert nem lesz mostanában másik....:(Persze a lottó még mindig beüthet!:)
Apropó! Nincs véletlenül Veszprémi vagy pécsi gyakorlott pilóta aki esetleg okítana egy nebulót?

Nem elérhető gzax

• Jedi Mester Moderátor
  • Jedi mester
« Válasz #115 Dátum: 2010. Október 10. - 18:20:45 »
Hy keis

Ha belefér a költségbe akkor inkább vegyél legalább 2 szervót meg egy mocit szabival és építs egy occó habgépet, hogy mégse nyomasszon az a fránya drága gyári gép... Így elég lenne csak a vevőt kibányászni a cesznából.
Könnyebb úgy koncentrálni ha nem motoszkál a fejedben folyton, hogy: -úristen csak össze ne törjem...

Spectrum DX7

keis

• Vendég
« Válasz #116 Dátum: 2010. Október 10. - 19:16:37 »
Nekem is ez volt az első gondolatom csak mikor ráébredtem, hogy igazából kb 2 havonta vagyok otthon egy hétvégét, gyors számítás után kijött, hogy sosem lesz akkor meg! Az albérletben esélytelen egy kis gyönyörűséget összehozni!:( Így döntöttem a vásárolt mellett, de nyárra tervbe van véve egy építés!:) De ha vásárolok akkor tanácsot itt kérek, mert én még erősen csak tanuló vagyok, de inkább még csak egy lelkesedő szurkoló!

Nem elérhető gzax

• Jedi Mester Moderátor
  • Jedi mester
« Válasz #117 Dátum: 2010. Október 10. - 19:33:03 »
Mindannyian így kezdtük.
A lelkesedés meg nagyon fontos. Az ídővel és a hellyel én is szűkösen állok de vannak egyszerű lapgépek is amiket mindössze 3-400 ftból meg lehet építeni. Egy íróasztal vagy akár egy konyhapult is megfelel.

És ami a leg fontosabb, hogy ha repül az álltalad készített gép az annyival nagyobb örömet fog okozni mint a gyári gép röpte hogy azt nehéz elmondani.
Persze ezzel nem azt akarom mondani, hogy olyan nehéz  jó gépet faragni!

Én ha neki hasalok egy lapgépet 3-4 óra alatt repkészre csinálok egy ilyen gépet. Mivel elég sűrűn nem alszom így az építés sem gond.  ;D

Spectrum DX7

Nem elérhető aksi

• Jedi
« Válasz #118 Dátum: 2010. Október 10. - 19:55:58 »
Én artec cesnával kezdtem,és nem bántam meg,igaz először a csüröket kiiktattam hogy csak föl-le jobbra-balra repüljek.(szokjam az irányokat )  A  kefés motort kb 1 honapig nyuztam benne,majd csere csengő mocira jobb és brutálisabb lett,és jö
tt a csürőbekötés.

Az albérletbe csak van egy asztal amin összetucc hozni egy depron gépet ( 2-3 ora és kész ) max  5 ora.
De biztos van a közeledbe rc-s kolléga akinek tuti van odahaza rajza.
Nekem van:extra,szu-31  ( még el is küldöm neked postán ha érdekel )

Üdv : aksi
Ez egy olyan játék,amely rendkivül izgalmas és kimerithetetlen.

keis

• Vendég
« Válasz #119 Dátum: 2010. Október 10. - 23:06:37 »
Persze hogy érdekel!hogy a viharba ne érdekelne? Megadom az albi címem: Pécs Nagy Lajos Király út 18\A 104-es lakás 7622.
Nagyon megköszönném!Bár bevallom tervrajz ügyileg is nagyon sokat segítenek! De bevallom egy mester szerzése lenne az ideális, aki azt mondja h csináld ezt és kész, mert így 5 6félét mondanak. És nekem kezdőnek egyik jobbnak tűnik mint a másik! És én ezért hiszek a mesterben!:) Szóval akinek kell egy csóró tanítvány!:)