Szerző Téma: Hogyan kezdjem, egy kezdő kezdő kérdései!  (Megtekintve 26635 alkalommal)

Nem elérhető BaluGTV

• Jedi mester
  • Lakóhely:Eger
Re:Hogyan kezdjem, egy kezdő kezdő kérdései!
« Válasz #135 Dátum: 2010. Október 12. - 19:18:48 »
Abból a kakasból milyen finom leves lenne.... :o :o :o ;)
70-381-95-97

Nem elérhető aksi

• Jedi
« Válasz #136 Dátum: 2010. Október 12. - 19:56:49 »
Abból a kakasból milyen finom leves lenne.... :o :o :o ;)

Helyesbiteni szeretnék  Balu :  leves volt.
Ez egy olyan játék,amely rendkivül izgalmas és kimerithetetlen.

compcenter

• Vendég
« Válasz #137 Dátum: 2010. Október 12. - 19:59:23 »
Gyilkos ;D

Nem elérhető aksi

• Jedi
« Válasz #138 Dátum: 2010. Október 12. - 20:27:25 »
Sajnos muszáj volt ugyanis olyan gyenge volt már, hogy csak ugy tudott álni ,ha neki támaszkodott a falnak.  ;D ;D ;D
Ez egy olyan játék,amely rendkivül izgalmas és kimerithetetlen.

compcenter

• Vendég
« Válasz #139 Dátum: 2010. Október 12. - 20:28:59 »
Akkor vissza a témához V állású volt?

Nem elérhető Péter

• Jedi mester
« Válasz #140 Dátum: 2010. Október 12. - 21:36:32 »
A kakas?

Nem elérhető gzax

• Jedi Mester Moderátor
  • Jedi mester
  • Noszmüller Gábor Madocsa & Paks ;-)
« Válasz #141 Dátum: 2010. Október 12. - 21:39:14 »
A kakas határozottan. És 2 lépcsőben... Mint a sasom...
De nem tudom melyik repült jobban....  :-\ ;D

Üdv:Noszmüller  Gábor  +36 20/345-10-74
Spectrum DX7

Nem elérhető Péter

• Jedi mester
« Válasz #142 Dátum: 2010. Október 12. - 21:41:22 »
V állású a kakas?  Hisz Aksi szerint álni sem tudott nem hogy V- ben de persze felzabálta egyedül és nem gondolt az éhezö modellezö kollégákra.

keis

• Vendég
« Válasz #143 Dátum: 2010. Október 13. - 17:31:08 »
Csak most látom miért is vagytok olyan segítőkészek!:) Hát a 10 legaktívabb forumozó ajándékot kap!:)
Csak vicceltem ám! DE hamarosan eljön 15-e és remegve várom, hogy vagy rohanhassak boltba cuccokért és összerakjam a magam kis gyöngyszemét vagy küldjem az összeget vkinek és várjam a póstás a kis madarammal. Ti elsőnek inkább összeraknátok egyet vagy egészben vennétek? Ez egy jó forumtéma is lehetne!:) Csak mert ha én rakom össze lehetnek benne pontatlanságok és így lehet nem lesz jó a repülés, elvesztem a kedvem és lehet ezzel vége a szerelemnek.:( Nem beszélve arról mennyire félteném. Ha veszek egy berepültet az tuti jól repül, de a féltés itt is meg lesz, mert még is csak az a gép veszi el a szüzességem...:) Szóval ti mit mondatok? Saját épített vagy berepült használt?

Nem elérhető gzax

• Jedi Mester Moderátor
  • Jedi mester
  • Noszmüller Gábor Madocsa & Paks ;-)
« Válasz #144 Dátum: 2010. Október 13. - 18:17:37 »
Mint írtam is már korábban sztem jobb a saját építésű gép....
De ez függ a páciens manuális készségétől is...
Kérdés, hogy érzel e magadban annyi kurázsit és tehetséget, hogy belevágj a habba!

-Ha a gazdasági oldalát nézzük egy bolti sárkány árából rossz esetben is vagy 3-4 db sajátépítésű gépet össze dobhatsz.

-Mivan ha nem úgy repül? Mi lenne ! Mindent lehet javítani. De ha egy olyan gépet építesz amiről találsz itt is anyagot, biztosan fogsz tudni építeni egy repképes gépet. És ha nem megy valami még mindíg kérdezhetsz.

A modellezés nem a gépvásárlással kezdődik.

Régen nem lehetett kész gépeket kapni, mégis modelleztek ! Én az építgetés híve vagyok. Nem állítom, hogy minden tökéletesre sikerül! DE ! Mire annyira összetöröm, hogy már nem érdemes javítgatni addigra az utolsó törés előtt már majdnem tökéletes.  ;D
Ez azt jelenti, hogy ha újra építem a modellt akkor már tudom mikre kell odafigyelni, ezálltal a v2.0-ás darab már jól megközelíti a tökéletest. Persze a finombeállítások után.

Arról nem is beszélve, hogy az építés is majdnem olyan élvezetes mint a reptetés!
Legalábbis nekem.

Üdv:Noszmüller  Gábor  +36 20/345-10-74
Spectrum DX7

Nem elérhető Szitkó

• Jedi
« Válasz #145 Dátum: 2010. Október 13. - 19:12:44 »
Gzax barátomnak igaza van!!!
Az a legnagyobb öröm,ha a magad által épített repcsit repülöd,de....
Itt van ez a "DE"..nem olvastam végig a topikot,így nem tudom mennyi gyakorlatod van az építésben.
Ha nem túl sok akkor én inkább javallnék egy már be- és repült gépet.
Ja!!!és valakit aki tud segíteni a beállításnál és az első köröknél. 

compcenter

• Vendég
« Válasz #146 Dátum: 2010. Október 13. - 20:15:05 »
Gzax barátomnak igaza van!!!
Az a legnagyobb öröm,ha a magad által épített repcsit repülöd,de....
Itt van ez a "DE"..nem olvastam végig a topikot,így nem tudom mennyi gyakorlatod van az építésben.
Ha nem túl sok akkor én inkább javallnék egy már be- és repült gépet.
Ja!!!és valakit aki tud segíteni a beállításnál és az első köröknél. 

Ott a pont

Nem elérhető tocsahifi

• Kamikáze
  • **
    • pioneermiskolc
« Válasz #147 Dátum: 2010. Október 14. - 07:12:51 »
Asszem én leszek az X edik  hozzászóló de nem bánom mert le kell írnom.
Én vagy 10 évvel ezelőtt kezdtem repülni egy használt, berepült graupner junior vitorlázóval. Akkoriban drága mulatság volt, 60000 távircsivel. Kefés moci, nicd akksi 35Mhz vevő. Súlya vagy 1,5-2Kg lehetett.
Szépen, lassan, több felszállás után, (amit tréneres adókkal oktatoval tettem meg) már egyedül ment a le és felszállás. Sajna a gép nagy és lomha volt, ami ahhoz vezetett hogy többször zuhant, és tört.
Üvegszálas test, nehéz a javítása!!
Letettem. Vagy 5 évvel ezelőtt nézegettem újra a modellező oldalakat, és beindult a bizsera.
Nem sokat tököltem vettem egy Mr Muligen névre hallgató alapgépet (kb500g). Motor, oldal és magassági kormány.
gyors összeszerelés, akksi feltölt, (tartalmazza az alapkészlet), és már repül is a gép. Ára 9600Ft volt akkoriban. Én kezdőként most csak gyári gépet vennék, olcsót, jót. Szerintem ami szóba jöhet az az E starter.
Több ismerősöm is ezzel kezdte, de a mai napig előveszik ha nyugodt jó repcsizést akarnak.

Nem elérhető Szitkó

• Jedi
« Válasz #148 Dátum: 2010. Október 14. - 14:41:38 »
Azért írtam a fentieket,mert fiatal koromban én is bele estem az -építek-törik,építek-törik......-be.
Akkor annyival volt másabb,hogy az egykori MHSZ dugig volt anyaggal,így fillérekből lehetett másik gépet építeni.
Na de most...... :'(
Sajna egyre inkább a pénz az úr ebben a sportban is!
Ma már csak az igazi fanatikusak építenek(hála... itt sokan vannak ;) ),aki megteheti vesz egy gyári gépet és......(nem a kis depron gépekre gondolok).
Ettől függetlenül én is egyedül tanultam repülni és építeni.Persze sok-sok türelemmel!!!
Sok gépem tört a tapasztalatlanságom és az építési hibák miatt (még mostanában is  ;D ),de mindig volt erőm újat építeni és kezdődött előröl.
Tehát Keis ne add fel!!!Akár az építés mellett döntesz akár a vásárlás mellett,előbb-utóbb sikerül!!!
Itt mindig akad valaki aki segít ha valami nem úgy megy ahogy szeretnéd!!!TAPASZTALAT! 

keis

• Vendég
« Válasz #149 Dátum: 2010. Október 14. - 18:43:27 »
Ez úton szeretném megköszönni Aksinak az elküldött tervrajzot, megérkezett! Nagyon hálás vagyok érte és köszönöm, hogy törődött vele!
Köszönöm!