Szerző Téma: Hogyan kezdjem, egy kezdő kezdő kérdései!  (Megtekintve 26691 alkalommal)

Nem elérhető aksi

• Jedi
Re:Hogyan kezdjem, egy kezdő kezdő kérdései!
« Válasz #180 Dátum: 2010. December 06. - 18:26:42 »
Ilyen lett a kicsike:

A dekorral eggyütt 4 nap alatt készült el.
Szombaton berep volt,tökéletes de a második startnál nem vettem figyelembe a széljárást és hátszéllel indultam.Ismét repképes az orr rész javitva. ;D
Ez egy olyan játék,amely rendkivül izgalmas és kimerithetetlen.

Nem elérhető Tettike

• Jedi mester
« Válasz #181 Dátum: 2010. December 19. - 10:10:05 »
Naon baba!  :o

T
Az ég a bátraké!

keis

• Vendég
« Válasz #182 Dátum: 2011. Február 19. - 11:35:13 »
Sziasztok!
Valamikor láttam itt egy youtube-os web címet amin nagyon jól be van mutatva, hogy hogyan is kell lépésről lépésre megépíteni egy gépe, de most sehol sem találom. Szóval ha vki tudja mire gondolok és belinkelné ide nagyon sokat segítene nekem. (mert már vagy a 3. táblámat rontom el kezdek idegileg kimerülni!:))
Előre is köszönöm!

Nem elérhető gzax

• Jedi Mester Moderátor
  • Jedi mester
  • Noszmüller Gábor Madocsa & Paks ;-)
« Válasz #183 Dátum: 2011. Február 19. - 12:12:10 »
Sajnos nem ugrik be, hogy mire is gondolsz...  :(

Ha elmondod, hogy mivel is van problémád talán tudok segíteni.
DE ha gondolod nyugodtan fel is hívhatsz.

Üdv:Noszmüller  Gábor  +36 20/345-10-74
Spectrum DX7

Nem elérhető hunyorlaci

• Kamikáze
  • **
« Válasz #184 Dátum: 2011. Február 19. - 12:18:32 »
heló keis

ezek között nincs??
http://www.youtube.com/results?search_query=build+rc+plane&aq=f

Üdv Laci
magyar vagy külföldi videó?
HSP - Monster Buggy,     HPI Blitz,     Hot Bodies Ve8
'___/ ```|____
[_^______^__]
.( o )____( o )___.

keis

• Vendég
« Válasz #185 Dátum: 2011. Február 19. - 13:07:52 »
Ezek sem rosszak, de én egy magyarra gondolok. A szárny hajtásától kezdve a bordák elhelyezésén át a törzs készítéséig minden benne volt és magyar volt. de lehet ez csak egy kis kellemes képzelgésem volt? De nem adom fel, ha meg lesz majd kidobom ide!
Üdv: Pilu

Nem elérhető Péter

• Jedi mester
« Válasz #186 Dátum: 2011. Február 19. - 18:47:33 »
Ezek sem rosszak, de én egy magyarra gondolok. A szárny hajtásától kezdve a bordák elhelyezésén át a törzs készítéséig minden benne volt és magyar volt. de lehet ez csak egy kis kellemes képzelgésem volt? De nem adom fel, ha meg lesz majd kidobom ide!
Üdv: Pilu
Ettöl nem lettünk sokkal okosabbak.

marci

• Vendég
« Válasz #187 Dátum: 2011. Február 23. - 10:27:53 »
Ilyen lett a kicsike:

A dekorral eggyütt 4 nap alatt készült el.
Szombaton berep volt,tökéletes de a második startnál nem vettem figyelembe a széljárást és hátszéllel indultam.Ismét repképes az orr rész javitva. ;D

marci

• Vendég
« Válasz #188 Dátum: 2011. Február 23. - 10:48:26 »
sziasztok

Én egy 8 éves kisfiú (ő a marci)apukája vagyok, az ő nevében levelezek,ill. kérdeznék, úgy látom,olvasom,itt lehet bátran olyat.

marci ovodás kora óta makettezik,rengeteg repcsi ,autó,stb összeragasztása után (látva a Tiszaújvárosi Ipari parban a modellezőket) nekifogunk a modellezésnek.Van szimulátorunk (G2,FMS), sokat repült vele,vettünk egy EPP Trénert is ,sokadik akksit repülte ki azóta,eljutottunk a gépépítéshez, mivel folyamatosan engem(az apját) bombáz kérdésekkel,ezért fordulnánk a fórumhoz.

Néhány dolog ami nem világos:
-Mi a ballanszeres töltő(a miénk olyan,de mit jelent ez?)
-A repülő súlyából hogyan kell meghatározni a hozzá szükséges motor súlyát,erejét..?
-Az akksi jelölései mit jelentenek? pl:C,Ah,Li-Po
-a szervó jelőlései,adatai mit takarnak pontosan,mekkora kell egy EPP 1200 Trénerhez?

Köszönettel: Marci(apukája)

Nem elérhető tubi

• Jedi Mester Moderátor
  • Jedi mester
    • Miskolci RC Modellező Egyesület
« Válasz #189 Dátum: 2011. Február 23. - 11:55:39 »

Idézet
-Mi a ballanszeres töltő(a miénk olyan,de mit jelent ez?)
Azt jelenti, hogy a töltőd külön a cellák feszültségét figyelve egyenként tölti az akku celláit!
Ez csak abban az esetben valósúl meg, ha li-ion, vagy li-po akkukat töltesz és van rajta ballanszer csatlakozó.

Idézet
-A repülő súlyából hogyan kell meghatározni a hozzá szükséges motor súlyát,erejét..?
Lehet következtetni, de önmagában a súly kevés! Fontos a repülő típusa: Vitorlázó, műrepülő stb

Idézet
-Az akksi jelölései mit jelentenek? pl:C,Ah,Li-Po
Az akkumlátor fajtája! Pontosabban az anyaga.

Idézet
-a szervó jelőlései,adatai mit takarnak pontosan,mekkora kell egy EPP 1200 Trénerhez?
több adat is van a szervó leírásában:
Súly, feszültség, a kitérés sebessége, nyomaték.
Ebbe a gépbe a 9g-osz szervók elegendőek!
L. Krisztián telefon:+36304568681 
E-mail: posta@miskolcrc.hu mrcmegyesulet@citromail.hu

Nem elérhető maci

• Jedi mester
« Válasz #190 Dátum: 2011. Február 23. - 13:25:42 »
(látva a Tiszaújvárosi Ipari parban a modellezőket) nekifogunk a modellezésnek.
Legközelebb álljatok meg, gyertek oda. Szívesen megmutatjuk amink van és a kérdéseitekre is szívesen válaszolunk (ha tudunk). ;)

Mini Fun Cub, Mini Extra + 1 csupa

marci

• Vendég
« Válasz #191 Dátum: 2011. Február 23. - 14:37:37 »
Köszönöm szépen s válaszokat(Marci nevében is)

Esetleg még néhányat?!:

-Jelenleg a EPP trénerhez 3s-Li-Po 1300Ah-akksit használunk,lehetne e 1500,2000,2200Ah-at is?

-Mi most 50perc alatt töltünk fel egy akksit(3C??),a hétvégi modellautós bulin hallottam hogy 15 perc alatt is lehet?!!(Ez lenne az 5-10-20C???)

-2,4Ghz távot használunk, ehez csak a 2,4Ghz vevő a jó??

-Hányféle csatlakozó van(mi mini Tamya-zunk)

-A motor-szabályzó-vevő között mindíg ugyanolyan csatlakozó van?Ha veszek a netről bármi elektronikát,nyugodtan forrasztgathatok rá nekem tetsző(Tamiya)csatit?

-A távunkhoz adtak egy vevőt is,ha veszek mégegy ugyanolyan vevőt, akkor azzal is tud kommunikálni a táv?

-Tényleg hűtőben kell tárolni az akksikat?

Bocsi a rengeteg kérdésért,de a fiam nyaggat,egyébként mi az indukláshoz a Jam klub népszetrű disc-jockey-ét (VL) hívtuk segítségül,nagyon sokat segített(Köszi lajos), nioncs pofám örökké őt nyaggatni,ezért is fórumozunk.Amúgy kösz a meghívást
Marcifater

Nem elérhető tubi

• Jedi Mester Moderátor
  • Jedi mester
    • Miskolci RC Modellező Egyesület
« Válasz #192 Dátum: 2011. Február 23. - 15:10:39 »

Idézet
-Jelenleg a EPP trénerhez 3s-Li-Po 1300Ah-akksit használunk,lehetne e 1500,2000,2200Ah-at is?

Lehet gond nélkül nagyobbat használni! A lényeg, hogy a súlypontra és a repülési súlyra vigyázni kell!

Idézet
-Mi most 50perc alatt töltünk fel egy akksit(3C??),a hétvégi modellautós bulin hallottam hogy 15 perc alatt is lehet?!!(Ez lenne az 5-10-20C???)
50Perc 3c  ??? érdekes

Az 1c töltés 1000mAh akku esetében 1000mAh 1 óra  töltés alatt! 2C az 2000mAh töltés 1 óra alatt, tehát az 1000mAh akkut 30 perc alatt tudod feltölteni, ha 2c-vel töltöd!
Vannak gyorsabban tölthető akkuk, de ezek az elterjedtek!

Idézet
-2,4Ghz távot használunk, ehez csak a 2,4Ghz vevő a jó??
Igen csak 2.4ghz, és csak a gyári ajánlott vevők! Tehát pl. a spektrum vevő nem jó a futaba-hoz!

Idézet
-Hányféle csatlakozó van(mi mini Tamya-zunk)
Rengeteg  ;D  nem sorolnám fel! Ajánlom néz szét egy webshop-ban pl: http://www.zenn.hu/modelsport/index.php?cPath=29_64

Idézet
-A motor-szabályzó-vevő között mindíg ugyanolyan csatlakozó van?Ha veszek a netről bármi elektronikát,nyugodtan forrasztgathatok rá nekem tetsző(Tamiya)csatit?
Ez típusonként változó lehet, de előszeretettel koppintják egymás megoldásait!  ;D Át lehet cserélni nyugodtan!

Idézet
-A távunkhoz adtak egy vevőt is,ha veszek mégegy ugyanolyan vevőt, akkor azzal is tud kommunikálni a táv?
Attól függ hogy milyen rendszer! A 2.4Ghz esetében összekel hangolni a rádiót a vevővel,, úgy mond bindelni kell! A Mhz-es rádiók esetében a megfelelő kristályok használatánál rögtön működik!

Idézet
-Tényleg hűtőben kell tárolni az akksikat?
csak abban az esetben, ha hetekig, hónapokig nem használod! 40% tölt és néhány fokon javasolt tárolni!

Van még valami? Csak bátran!

L. Krisztián telefon:+36304568681 
E-mail: posta@miskolcrc.hu mrcmegyesulet@citromail.hu

marci

• Vendég
« Válasz #193 Dátum: 2011. Február 23. - 17:51:29 »
Köszi Tubi a gyors válaszokat

Voltunk reppeni egyet az Ip.parkban Marcival(iskola után), a jó hír az ,hogy a looping,orsó,függeszkedés után megcsinálta élete első háton repülését is,az elsőből tök jól kivette,a másodikból kevésbé :)(most ragasztjuk a Trénert). :) :) :)

Még néhány kérdés,ha még nem unod(-játok):

-Mi mindig a légcsavar leállásáig (teljes lemerülésig)repülünk az aksival,jó ez így?

-Ha cserekor kivesszük akkor meleg az aksi,ez ok.?

-Mi mindig balansz-erezve töltjük(talán ezért 50perc),így kell?

-Pelican Cadet a távunk,akkor pelikán vevőt vegyünk a majdani (új) gépünkbe?(ha a régi gépet is használni akarjuk,átrakosgatni meg nem szeretnénk,ha nem muszáj)

-Az aksinkra (Turingy) 20-30C van írva,akkor ez ilyen tempójú töltésre is alkalmas?

-A táv csak a 1,5Velemet fogadja el,a 1,5V aksit nem,miért? ???

Köszi:Marci,Apa

Nem elérhető BK_Attis

• Lakhely: Sajóörös
  • Jedi Mesterek Mestere
  • Jedi mester
  • Élni, Élni hagyni és embernek maradni!
    • Flying Angel
« Válasz #194 Dátum: 2011. Február 23. - 18:44:59 »

-Mi mindig a légcsavar leállásáig (teljes lemerülésig)repülünk az aksival,jó ez így?

Ez így oké mert a feszabályzó végzi a dolgát és védi az akkumulátort, oda figyel arra is ne veszítsd el az irányítást a géped felett,
tehát tartalékol az irányításhoz még elegendő áramot.

-Ha cserekor kivesszük akkor meleg az aksi,ez ok.?

Ez így természetes, mivel óriási az áram felvétele a motornak, üzem meleg.

-Mi mindig balansz-erezve töltjük(talán ezért 50perc),így kell?

Ez így soknak tűnik!
De tudnunk kellene a töltő áram erősségét.

-Pelican Cadet a távunk,akkor pelikán vevőt vegyünk a majdani (új) gépünkbe?(ha a régi gépet is használni akarjuk,átrakosgatni meg nem szeretnénk,ha nem muszáj)

Ez így van! akkor nem érhet kellemetlenség.
De, ha van ezzel a rádióval vevő ami kompatibilis azt is meg lehet venni.

-Az aksinkra (Turingy) 20-30C van írva,akkor ez ilyen tempójú töltésre is alkalmas?

Ebben a témában én egy kicsit megfeneklettem, de  a többiek leírják majd helyesen.

-A táv csak a 1,5Velemet fogadja el,a 1,5V aksit nem,miért? ???

Ezt látnom kellene.  :o :o :o

Üdv.: BK
Végcél a kék ég vagy? 2,4Ghz/2,4Ghz
Üdv: Krajcz Attila
0670/325-6476
borsodircmodell.info@gmail.com