Szerző Téma: Hogyan kezdjem, egy kezdő kezdő kérdései!  (Megtekintve 26678 alkalommal)

Nem elérhető Attilams

• Midikloriád
  • *
Re:Hogyan kezdjem, egy kezdő kezdő kérdései!
« Válasz #225 Dátum: 2011. Július 22. - 15:33:32 »
Sziasztok!

Én egy abszolút kezdő vagyok, vagyis még csak kezdő szeretnék lenni.
Gép vársárlás előtt állok.
Abban szeretnék segítséget kérni, milyen géppel érdemes kezdeni?
Mit érdemes ilyenkor megnézni egy kiszemelt gépen?

Kinéztem egy gépet:
http://www.pacomodell.hu/rc-modell/repulomodell/24_cessna_182_brushless_keszlet.php

Szerintetek ez első gépnek megtenné?

Válaszokat előre is köszönöm.

Nem elérhető tljanko

• Kamikáze
  • **
« Válasz #226 Dátum: 2011. Július 22. - 15:54:09 »
Sziasztok!

Én egy abszolút kezdő vagyok, vagyis még csak kezdő szeretnék lenni.
Gép vársárlás előtt állok.
Abban szeretnék segítséget kérni, milyen géppel érdemes kezdeni?
Mit érdemes ilyenkor megnézni egy kiszemelt gépen?

Kinéztem egy gépet:
http://www.pacomodell.hu/rc-modell/repulomodell/24_cessna_182_brushless_keszlet.php

Szerintetek ez első gépnek megtenné?

Válaszokat előre is köszönöm.

Szia Attilams!

Én is kezdő vagyok, így nem biztos, hogy az én véleményem a mérvadó, majd az öregebb rókák megcáfolnak, ha nagyon nagy hülyeséget mondok!  ;) :D

Nekem egy Easy Star Multiplexet sikerült beszereznem. Szinte minimális szimulátorozás után sikerült vele repülnöm. Igaz abban a kittben nincs benne a táv és vevő, illetve a töltő. Szerintem kezdő gépnek max megfelel, főleg ha az embernek semmilyen "előképzettsége" ;D sincs. Véleményem szerint talán olcsóbban is kijönnél ha ezt a modellt választanád, még úgy is, ha az adót és a töltőt külön kell is megvenni. Természetesen ez csak az én véleményem.

Én ezt a modellt szereztem be:

http://www.rcmodell.com/shop/product_info.php/products_id/5118

Üdv: tljanko
A kezdők repülőgépe is leszáll valahogy, és néha egyben is marad!!!  :):)

Nem elérhető tljanko

• Kamikáze
  • **
« Válasz #227 Dátum: 2011. Július 22. - 15:59:47 »
Sziasztok!

A segédmotoros vitorlázós topikban már ugyan feltettem a kérdéseimet, de talán ide is passzol, illetve gyorsabban is választ kaphatok rá.

Pár hete sikerült beszereznem egy Easy Star Multiplex segédmotoros vitorlázó gépet. Nagyon jó kezdő gépnek tartom, eddig rengeteg pozitív élményt adott.  Jópár felszálláson túl vagyok már, egyenlőre az eredeti configgal repülöm (400-as Permax kefés motor, 30A kefés szabályzó EAGLE, Xenon Power 1600-as 2 cellás aksi, illetve a gyári 5x4-es toló propeller).

A hétvégén aránylag kis szélben azt vettem észre, hogy nem igazán hajlandó széllel szemben repülni. Ez csak azért lepett meg, mert ekkora szélerősséghez képest repültem már vele nagyobban is, akkor viszont nem tapasztaltam a fentebb leírtakat.

A kérdésem az lenne, hogy ennek mi lehet az oka? Gondolkodtam az átalakításon (kefe nélküli motor, ill. az ehhez tartozó dolgok) ehhez viszont szintén a véleményetekre lennék kíváncsi, milyen konfigot érdemes bele rakni úgy, hogy a vitorlázó jellege a gépnek ne vesszen el. Nem rakétát akarok repíteni. Mosolyog
A gyári prop méretét se akarom megváltoztatni, ha nem muszáj, ha mégis nagyobb légcsavar kellene rá, akkor az csak olyan méretben jöhet szóba, hogy a törzset ne kelljen megfaragnom, legyengítenem.

Előre is köszönöm a tanácsaitokat!!!

Üdv: tljanko

Nem elérhető Attilams

• Midikloriád
  • *
« Válasz #228 Dátum: 2011. Július 22. - 16:40:07 »
tljanko!

Köszi a gyors hozzászólást.

Valahogy nem igazán érzem úgy, hogy a vitorlás lenne az én gépem.
Persze ez még változhat.

Üdv

Nem elérhető tljanko

• Kamikáze
  • **
« Válasz #229 Dátum: 2011. Július 22. - 16:49:53 »
tljanko!

Persze ez még változhat.

Üdv

Szia!

Ezért is írtam, hogy ez csak az én véleményem!  ;) :D Nekem bejött az easy star, amúgy meg segédmotoros a masina, így az irányok megtanulásához, illetve az alapok elsajátításához szerintem jó. Ha az anyagát nézem, akkor szinte törhetetlen.  :)
Mégegyszer mondom, hogy ez csak egy nagyon kezdő véleménye, illetve "tapasztalata", ha az én repült időmet annak lehet nevezni.

Mellesleg vannak a Styroman féle gépek, azok között is van kezdő gép és sokkal olcsóbban beszerezhető és talán kezesebb is mint a Cessna.

pl.: http://www.3dhabvagas.hu/webshop/product_info.php?cPath=169_166&products_id=172

És ez már nem igazán vitorlázó! ;) :D

Nem elérhető Attilams

• Midikloriád
  • *
« Válasz #230 Dátum: 2011. Július 25. - 10:43:40 »
Szia tljanko!

Az igaz, hogy ez nem vitorlázó.
De ha jól látom ehhez még sok mindent vennem kellene.
Amit linket küldtem a cessnáról azt kb. 35 e Ft-ért meg tudnám szerezni újonnan, garival.
Így viszont nem hiszem, hogy olcsóbb lenne.

Csak nem tudom, hogy kezdőként érdemes ezt választanom?

Nem elérhető Péter

• Jedi mester
« Válasz #231 Dátum: 2011. Július 25. - 23:55:39 »
tljanko!

Persze ez még változhat.

Üdv
Senkinek sem az  de a legjobb kezdet , aránylag kis sebesség és több vezetési hibát eltür, amikor megunod, ha egyáltalán túléli a tanulást akkor is reaérsz egy komolyabb és nehezebben vezethetö gépet venni.
Gyerekkoromban a motorkerékpár volt az álmom és én sem éreztem igazán ugy  hogy a háromkerekü lenne az én gépem de azzal kezdtem, majd jött a gyerekkerékpár, majd egy komoly kerékpár és utána a motorkerékpár.
Amikor felmászunk egy létrára az elsö lépést nem 2 méter magassan a 10-edik foknál kezdjük hanem az elsön holott a csucsra akarunk érni.
Most biztos lesértödsz de majd idövel reajössz hogy nem irtam butaságot és nem is akartalak bántani.

Nem elérhető Péter

• Jedi mester
« Válasz #232 Dátum: 2011. Július 26. - 00:02:06 »
Ha esetleg lehetöséged van egy pár órát szimulaturozni akkor Te magad eltudod dönteni hogy neked mi a legjobb kesdö modell. A lényeg az hogy 50-100 leszállás közben egyetlenegyszer se mutasson törést a szimulator mert az a valóságban sokba kerül ( a modellen kivül a rádió is tönkre mehet.)

Nem elérhető Attilams

• Midikloriád
  • *
« Válasz #233 Dátum: 2011. Július 26. - 12:42:16 »

"Most biztos lesértödsz de majd idövel reajössz hogy nem irtam butaságot és nem is akartalak bántani."

Szia!

Nem vagyok az a sértődékeny fajta.
Pont azért nem vettem meg még egyik gépet sem, mert nem tudom melyik lenne nekem a megfelelő!

Tudom, hogy nem tetszés alapján kell választani.

Értem, hogy szimulátorozni kellene, de mivel nincs távom, így az addig várat magára míg meg nem veszek valamit.

Üdv

Nem elérhető gzax

• Jedi Mester Moderátor
  • Jedi mester
  • Noszmüller Gábor Madocsa & Paks ;-)
« Válasz #234 Dátum: 2011. Július 26. - 16:28:37 »
De persze a szimulátor sem jelent mindenre megoldást max kialakulnak az automatikus reflexek bizonyos helyzetekre.  Az igazi modellel repülni egész más mint a szimun. Meg hát a zabszem is kilósra hízik !!!

Én előbb repültem mint szimulátoroztam, de nem volt nagy élmény. Csak akkor veszem elő ha már az elvonási tünetek jelentkeznek rajtam, mert nem tudok repülni. Törni ígyis úgyis fogsz nagyon valószínű. Csak az nem mindegy, hogy javítható marad e a csumó. A lényag, hogy nem kell elkámpicsorodni az első kudarc után.

És ha már lesz távod először ne a gépet reptesd meg hanem próbáld ki magad a szimulátoron is...  ::)

Üdv:Noszmüller  Gábor  +36 20/345-10-74
Spectrum DX7

Nem elérhető Attilams

• Midikloriád
  • *
« Válasz #235 Dátum: 2011. Július 26. - 16:42:24 »
De persze a szimulátor sem jelent mindenre megoldást max kialakulnak az automatikus reflexek bizonyos helyzetekre.  Az igazi modellel repülni egész más mint a szimun. Meg hát a zabszem is kilósra hízik !!!

Én előbb repültem mint szimulátoroztam, de nem volt nagy élmény. Csak akkor veszem elő ha már az elvonási tünetek jelentkeznek rajtam, mert nem tudok repülni. Törni ígyis úgyis fogsz nagyon valószínű. Csak az nem mindegy, hogy javítható marad e a csumó. A lényag, hogy nem kell elkámpicsorodni az első kudarc után.

És ha már lesz távod először ne a gépet reptesd meg hanem próbáld ki magad a szimulátoron is...  ::)

Igen, azt gondoltam, hogy a szimulátor és a valóság más.

Így van ez a mozdonyvezetéssel is. Szimulátoron az is más, mint az életben.

Viszont még mindíg nem tiszta, mit lenne érdemes beszereznem.
Mert ügye az anygi vonzata sem mindegy...
Tudom, hogy törni is fog.

Nem elérhető gzax

• Jedi Mester Moderátor
  • Jedi mester
« Válasz #236 Dátum: 2011. Július 26. - 18:40:02 »
Ha van egy kis kézügyességed építs!
PL egy Bluebaby-t. Egyszerű és jól repülhető no meg vagy 5 db-ból áll összesen.
Egy egyszerű 29g os kékcsoda is vidáman elviszi, 10A es szabi meg egy 1000mAh-ás 3 cellás lipó, 2 vagy 3 db 9 g szervó a rádió az ami drága.

Moci
Szabályzó
Aku
Szervó
Prop
Ezeket ha összeadod durván 12600 ft (2 szervóval)

Plussz 2 tábla diegós zöld hab és egy kis darab 4-5 cm-es styrohab, 2 rúd hőtakony, ez összesen nem több egy 1000-esnél.

Itt van róla egy két sor írva.... Rajzot is találsz az első pár hozzászólás környékén.  ;)
És itt egy kis kedvcsináló videó

+ rádió ha még nincs...

Spectrum DX7

Nem elérhető Attilams

• Midikloriád
  • *
« Válasz #237 Dátum: 2011. Július 26. - 19:55:18 »

+ rádió ha még nincs...

Ezért gondolkodtam inkább abban a szettben, mert itt maga a táv annyi mint a szett lenne németből.

Tetszik a videó.
Az építés elen nincs kifogásom. De érdemes kezdőként 0 tudással nekivágni?
Kézügyességgel nincsen probléma.

Esetleg olcsóbb táv nem jöhet szóba? Tudsz esetleg ajánlani?
Mert még ki sem próbáltam egyáltalán bejön e a repcsizés.
Mert tetszeni tetszik, érdekel is, csak nem tudom milyen is az.

Szóval addig amíg ki nem derül, hogy tetszik, addig nem szánok rá kemény tízezreket.

Nem elérhető gzax

• Jedi Mester Moderátor
  • Jedi mester
« Válasz #238 Dátum: 2011. Július 26. - 20:01:29 »
Sajnos most nem tudok másik rádiót ajánlani....
DE bogarászd át a nagy fórumot ott érdemes nézelődni mert ott mindenfélével kereskednek...
Vagy esetleg a vaterán és hasonló oldalakon.

vagy tegyél fel egy hirdetést hogy olcsón kezdőknek való távot keresel, hátha valakinek eszébe jut, hogy van neki elfekvő készleten egy régi használható távja amit szívesen átadna némi készpénzért.
Persze jutányos áron...  ;)

Spectrum DX7

Nem elérhető gzax

• Jedi Mester Moderátor
  • Jedi mester
« Válasz #239 Dátum: 2011. Július 26. - 20:03:08 »
Azért majd én is körül nézek...  ;)

Spectrum DX7