Szerző Téma: Repülőre FPV?  (Megtekintve 41134 alkalommal)

Nem elérhető

• Jedi Moderátor
  • Jedi mester
Re:Repülőre FPV?
« Válasz #90 Dátum: 2010. Szeptember 27. - 13:55:53 »
Milyen lehet ez a szett vajon?  ???

http://www.flying-hobby.com/shop/fpv-super-fly-system-p-5584.html

- a kameráról nem írnak semmit, az kb egy 30$os lehet
- a szemüveg jó lehet, de utólagos mókolás még kell vele tenni, mert nem takarja a bejövő fényt eléggé.
- az 500mW-os 2.4es modul már jó lehet, ha az irányítás nem 2.4Ghz-en megy.
- az XGYROtól van jobb headtracker is, HK-n is lehet kapni, amúgy se hiszem hogy kezdésnek rögtön headtracker kéne. egy OSD sokkal többet ér. az viszont ebben a szettben nincs.

Én sokallom ennyiért ezt.

Külön beszerezhető:
- Kamera $40 $90ért már a legobb is
- videó adó 1.2Ghz (jó lesz minden irányításhoz is) 800mW 60$, 1500mW 105$
- Szemüvegek már vannak olcsón is: 320x240es 80$, Trimersion 640x480 120$ vagy lehet próbálkozni laptoppal+EasyCap-el ami 15$ vagy autóba való 7"os LCD panelekkel siltessapkára szerelve 40$-ból megvan

ez eddig 115$ - 320$

és akkor lehet hozzá tenni
OSD: Easy OSD vagy remzibi (ezt ajánlani tudom) 100-120$
Headtracker: Flytron D3-TK vagy XGYRO kb 90$

és még mindíg csak 510$nál járunk.

100$ért lehet venni kiváló FPV repülőt is mindehez, ami kifejezetten erre való (SKYWALKER)

Én kezdésnek vennék :

egy e-bay-en is kapható 40$os 540TVL-es CCD kamerát 3,6mm es optikával (tele van velük az e-bay, korábban már belinkeltem ide, nekem is iylenem van) 
egy 800mW-os videó adót az inesun-tól 60$ért (ezt is linkeltem ide, ezeket még használtan is lehet venni olcsóbban)
meg egy 7" lcd-t 45$ért (http://cgi.ebay.com/7-TFT-LCD-Car-Headrest-Monitor-Reverse-RearView-Color-/400154065649?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item5d2b0a7af1)

145$ból megusztam a mutatványt és ha mégsem jönne be a dolog, minden használható belőle másra vagy jól eladhatók

ne gondolkozzatok szettekben, nem jobbak. a csatlakozók, kábelek nagy részét így is adják az eszközökhöz, úgyis toldogatni forrasztgatni kell a súly és hely miatt.

Nem elérhető BK_Attis

• Lakhely: Sajóörös
  • Jedi Mesterek Mestere
  • Jedi mester
  • Élni, Élni hagyni és embernek maradni!
    • Flying Angel
« Válasz #91 Dátum: 2010. Szeptember 27. - 21:09:11 »
Húúú Pé, nagyon köszönöm a számomra is érthető és kimerítő tényfeltárást!  :o :o :o
Végcél a kék ég vagy? 2,4Ghz/2,4Ghz
Üdv: Krajcz Attila
0670/325-6476
borsodircmodell.info@gmail.com

Nem elérhető gzax

• Jedi Mester Moderátor
  • Jedi mester
  • Noszmüller Gábor Madocsa & Paks ;-)
« Válasz #92 Dátum: 2010. Szeptember 28. - 06:11:58 »
Pé kolléga rendesen beleásta magát a kérdésbe  ;)
Mivel én tök hülye vagyok a videózás és fényképezés ezen részéhez örülök, hogy tudom kit kell kérdezni ez ügyben.  ;D
Mert ugye az eladó az csak eladó. Az ő feladata nem a kimerítő tájékoztatás hanem a profit szerzés. Az, hogy te jóljársz e az másodlagos! Persze a kivételek erősítik a szabályt. Mert hát van azért olyan is. Csak ritka!

Szóval Pé ha ilyesmi holmit veszek akkor biztosan megkérdezlek ha nem gond!

Üdv:Noszmüller  Gábor  +36 20/345-10-74
Spectrum DX7

Nem elérhető

• Jedi Moderátor
  • Jedi mester
« Válasz #93 Dátum: 2010. Szeptember 28. - 09:14:59 »
Dehogy gond. nagyon szivesen segítek, amiben csak tudok. Vannak nálam tapasztaltabbak is, de szedem tőlük szorgalmasan az igét én is.

Egy pár érdekesség:

A pesti srácok most például az 5,8Ghz-es videóátvitellel próbálkoznak, egyenlőre nagyon bizakodóak.

Valamint 2 pesti srác éppen autómata pilótát épít (hazajön, ha kimegy a hatótávból, gps pontokon végigrepül, stb), elég jól haladnak:

ezen a teszten éppen előre betáplált gps pontokon repül a kép végig. http://vimeo.com/15128879

ezen meg egy kis távolsági teszt: http://vimeo.com/15127994

Nem elérhető maci

• Jedi mester
« Válasz #94 Dátum: 2010. Szeptember 28. - 09:26:50 »
Az ebayen találtam egy kis költségvetésű induló szettet.  :o
http://cgi.ebay.com/800mW-Wireless-CCTV-Camera-Transmitter-receiver-/180530156230?pt=UK_CCTV&hash=item2a086f92c6

Bár sok bizodalam nekem sincs hozzá, de lehet ennyi pénzért bepróbálkozom.

Mini Fun Cub, Mini Extra + 1 csupa

Nem elérhető

• Jedi Moderátor
  • Jedi mester
« Válasz #95 Dátum: 2010. Szeptember 28. - 13:38:47 »
Az ebayen találtam egy kis költségvetésű induló szettet.  :o
http://cgi.ebay.com/800mW-Wireless-CCTV-Camera-Transmitter-receiver-/180530156230?pt=UK_CCTV&hash=item2a086f92c6

Háát ismét le kell hogy beszéljelek róla. A kamera egy 15$os cmos. nagyon ratyi. a vevő meg még csak nem is szintézeres, hanem tekergetni kell, úgy kell beállítani. ezek mindíg elhangolódnak. ezt végkép ne vedd meg. akkor már inkább a HK-s cucc.

Nem elérhető maci

• Jedi mester
« Válasz #96 Dátum: 2010. Szeptember 28. - 15:41:48 »
Háát ismét le kell hogy beszéljelek róla. A kamera egy 15$os cmos. nagyon ratyi. a vevő meg még csak nem is szintézeres, hanem tekergetni kell, úgy kell beállítani. ezek mindíg elhangolódnak. ezt végkép ne vedd meg. akkor már inkább a HK-s cucc.

Nem vitatom, amit  írtál, de a HK-hoz képest is féláron van, és nyílván ezért pénzért nem kaphatunk csúcsminőséget.
A HK-n lévő olcsó szettektől azért óvakodom, mert a 100mW-os teljesítménye nem igér túl nagy hatótávot, és 2.4GHz-s frekvenciát sem mindenhol ajánlják. (Bár olvastam olyat is, hogy nem zavarja a távot).
Azért alszok még rá egyet ;)

Nem elérhető maci

• Jedi mester
« Válasz #97 Dátum: 2010. Szeptember 29. - 07:22:08 »
Pé!

200mW-os adó (kb 600m-es hatótáv) 7000-ért, de 800mWosat ajánlom (kb 2,5 km hatótáv) ez is megvan 14e-ből.

Csak egy kérdés a hatótávhoz. Te ezeket a távolságokat az adó teljesítményhez adtad meg (rendes boltokban is ezt teszik). Az e-bay-en az eladók viszont kedvesen az adó modul fogyasztását adják meg.
Ez a kettő hogy viszonyul egymáshoz?

compcenter

• Vendég

Nem elérhető

• Jedi Moderátor
  • Jedi mester
« Válasz #99 Dátum: 2010. Szeptember 29. - 08:38:49 »
http://www.hobbyking.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=13436&Product_Name=900MHZ_1500mW_Tx/Rx_&_1/3-inch_CCD_Camera_PAL

Ezt most istenítik

Ki isteníti??  Magyarok? 900Mhz-es. kétlem, hogy magyarok istenítik. A mobilhálózatok még hazsnálják ezt a frekit, és magyaroszágon tiltott frekvencia.

ha 2.4et használtok irányításra, 1.2Ghz, vagy 5.8Ghz-et vegyetek. ha meg nem, akkor meg 2.4es videót.

Nem elérhető

• Jedi Moderátor
  • Jedi mester
« Válasz #100 Dátum: 2010. Szeptember 29. - 09:08:58 »
Pé!

Csak egy kérdés a hatótávhoz. Te ezeket a távolságokat az adó teljesítményhez adtad meg (rendes boltokban is ezt teszik). Az e-bay-en az eladók viszont kedvesen az adó modul fogyasztását adják meg.
Ez a kettő hogy viszonyul egymáshoz?

Hát ez változó. azt hogy én is így adtam meg és a boltok is, az sem igaz teljesen. az egyedüli bolt és márka amiről én tudok, hogy az adó teljesítményét adják meg, az a www.nghobbies.com nevű bolt és a Lawmate márkájú videóadók. az egyik srác kimérte ezeket az adókat. az inesunos 800mW-osként emlegetett és ismert és árult adó valójában csak 500mWal ad, mígy az 1W-os lawmate ténylegesen 1W-al ad.
Az első dolgokat én is az e-bayről vettem. Jók voltak azok is, csak töredékét tudták annak amit ráírtak. pl az 1W-osnak árult videóadó tokozását mikor kibontottam, rá volt írva, hogy 200mW. Nem mértem le, hogy mennyi a valós adóteljesítmény, de szerintem ezt tudja, mert 600m-ig a gyári foscsimbók hangolatlan antennával is szép képe volt 600m-en

egyébként a dobozka méretéből jól lehet látni a teljesítményt, mert az összes kínai videóadó egyazon cég terméke.

Én csak azért reklámozom nektek annyira a 800mWos 1.2Ghz-es inesunt, mert viszonylag olcsó és egy normális 2.4es rádió hatótávolságáig biztonsággal használható
http://www.inesun.com/CCTV-Surveillance-1.2GHz-12Channels-Wireless-AV-Receiver-and-8CH-800mW-Wireless--1946.html
kamerát meg találtok hozzá 40 dollárért jó minőségűt. és 100$ helyett 120ból legális  sávon megbízhatóan sokak által letesztelt módon működik. Meg akarlak titeket óvni, hogy szart, vagy M.o.-n legálisan nem használható cuccot ne vegyetek.

Van nekem 200mWos adóm (4ch, 1080-1200Mhz-ig) meg hozzá egy 380TVL-es ccd (1/3" sony ccd, 3,6mm-es optika) kamerám. nem használom semmire, 6000Ft-ért viheti aki akarja.

Nem elérhető maci

• Jedi mester
« Válasz #101 Dátum: 2010. Szeptember 29. - 10:00:22 »
Megvettem ;D

A többit privátban.

compcenter

• Vendég
« Válasz #102 Dátum: 2010. Szeptember 29. - 10:39:38 »
http://www.hobbyking.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=13436&Product_Name=900MHZ_1500mW_Tx/Rx_&_1/3-inch_CCD_Camera_PAL

Ezt most istenítik

Ki isteníti??  Magyarok? 900Mhz-es. kétlem, hogy magyarok istenítik. A mobilhálózatok még hazsnálják ezt a frekit, és magyaroszágon tiltott frekvencia.

ha 2.4et használtok irányításra, 1.2Ghz, vagy 5.8Ghz-et vegyetek. ha meg nem, akkor meg 2.4es videót.

Minden fórumon   neked van engedélyed az 1,2  az is tiltott

Nem elérhető

• Jedi Moderátor
  • Jedi mester
« Válasz #103 Dátum: 2010. Szeptember 29. - 11:01:58 »

Ezt most istenítik

Ki isteníti??  Magyarok? 900Mhz-es. kétlem, hogy magyarok istenítik. A mobilhálózatok még hazsnálják ezt a frekit, és magyaroszágon tiltott frekvencia.

Minden fórumon   neked van engedélyed az 1,2  az is tiltott

az 1,2Ghz rádióamatőr vizsgával használható ISM sáv, nem tiltott. a 900Mhz viszont semmiképpen nem engedélyezett, nembeszélve arról, hogy ha van a közelbena mobil adótorony zavarni fogja az adásod és elmehet a kép is. én tuti nem foglalkoznék vele, de tőlem azt csinálsz amit akarsz, vedd meg nyugodtan.

megjegyzem nem olcsó. 80$+15$a kamera, ez a szett meg 99$ :P

compcenter

• Vendég
« Válasz #104 Dátum: 2010. Szeptember 29. - 11:07:35 »

Ezt most istenítik

Ki isteníti??  Magyarok? 900Mhz-es. kétlem, hogy magyarok istenítik. A mobilhálózatok még hazsnálják ezt a frekit, és magyaroszágon tiltott frekvencia.

Minden fórumon   neked van engedélyed az 1,2  az is tiltott

az 1,2Ghz rádióamatőr vizsgával használható ISM sáv, nem tiltott. a 900Mhz viszont semmiképpen nem engedélyezett, nembeszélve arról, hogy ha van a közelbena mobil adótorony zavarni fogja az adásod és elmehet a kép is. én tuti nem foglalkoznék vele, de tőlem azt csinálsz amit akarsz, vedd meg nyugodtan.

megjegyzem nem olcsó. 80$+15$a kamera, ez a szett meg 99$ :P

Sajnos nem rendelkezem rádióamatőr vizsgával