Szerző Téma: Politika avagy szabad száj!  (Megtekintve 32447 alkalommal)

Nem elérhető BK_Attis

• Lakhely: Sajóörös
  • Jedi Mesterek Mestere
  • Jedi mester
  • Élni, Élni hagyni és embernek maradni!
    • Flying Angel
Re:Politika avagy szabad száj!
« Válasz #210 Dátum: 2011. Április 07. - 21:28:32 »
A közbiztonságra a Green City a megoldás Miskolcon! XD
Ezt hozta a fidesz...

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=99wKYztgU6o&feature=player_embedded[/youtube]

A Fidesz  és az MSZP pártiaknak, akik még nem szellemültek át Jobbikossá, azoknak sok szeretettel ezt küldöm:

Ha "már politika, avagy szabad száj"

Na most beolvasott nekik rendesen!  ;) ;) ;)
Végcél a kék ég vagy? 2,4Ghz/2,4Ghz
Üdv: Krajcz Attila
0670/325-6476
borsodircmodell.info@gmail.com

Nem elérhető gzax

• Jedi Mester Moderátor
  • Jedi mester
  • Noszmüller Gábor Madocsa & Paks ;-)
« Válasz #211 Dátum: 2011. Április 07. - 21:45:35 »
Falrahányt borsó!
Kb annyit ér mint amikor egy süket túristacsoport bemegy az operahárba....  :-\

Hiába vérnélkül nincs rendszerváltás csak gengszterváltás....

Üdv:Noszmüller  Gábor  +36 20/345-10-74
Spectrum DX7

Nem elérhető Péter

• Jedi mester
« Válasz #212 Dátum: 2011. Április 17. - 08:36:15 »
SZÁMVETÉS-egy tanulságos összeállítás Horthy 17 évéről. Tizenhét év...

Ez a történelemben semmicske, apró idő néha megtelik nemzetpusztító tragédiákkal, mint egykor Mohácstól a török berendezkedéséig, de megtelhet nemzetet felemelő építkezéssel, mint máskor:
az1832-es reform-országgyűléstől a szabadságharcig eltelt több mint másfél évtized.

Épp ennyi, tizenhét évünk adódott -
hatalmas csapások sora után - végre újból egy független Magyarország felépítésére.
Nem volt könnyű: infláció, munkanélküliség, válságok, kis háborúk, merényletek környékeztek bennünket, nagyhatalmak és kelletlen szomszédaink acsarkodtak ránk. De sikerült.
Hazánk lakossága e rövid idő alatt 1.639.479 fővel növekedett.
Alap- és középfokú iskoláink száma 7418-ról csaknem a duplájára: 13780-ra; óvodáinké 975-ről 1140-re emelkedett.

Új kórházat 160-at is építettünk a kezdetekkor meglévő 187 mellé, s bennük megkétszereződött az orvosok száma.

2628 km . elsőrendű országutat építettünk,
vasútvonalaink hossza 8671 km-re nőtt, ebből 243 km-t villamosítottunk - magyar találmány alapján.
Dieselmozdonyok gyártásában pedig világelsők lettünk!

Duna-tengerjáró flottánk összeköti vízi útjainkat a világtengerekkel.

Államadósságunkat az időszak felére kifizettük, sőt el tudtuk engedni a gazdák összes tartozását.

Megteremtettük a mindenkire egyaránt vonatkozó szociális ellátórendszert, biztonságos működéshez szükséges vagyonnal látva el a nyugdíj- és betegségbiztosítókat.
Ingyenes gyógyszert kaptak a növekvő számú cukorbetegek.

Budapest(gyógy)fürdővárossá vált.
Nyaralótelepeket építettünk a munkásoknak a Dunakanyarban, a Soroksári Dunaágban; a tisztviselőknek a hegyvidékeken és a Balatonnál.
Filléres vonatok szolgálják a hétvégi kikapcsolódást.
A köz szolgáinak (közüzemek dolgozó, köztisztviselők, közalkalmazottak) vasúti, üdülési, biztosítási, közüzemi díjbéli és egyéb kedvezményekkel honoráltuk áldozatos munkáját.

Mindehhez a világ egyik legértékállóbb valutájának megteremtése is járult.

Politikai téren önállóságra törekedtünk.

Korlátok közé szorítottuk a szélsőséges pártok működését, megtiltottuk a horogkereszt használatát, és az Egyesült Államokat másfél évtizeddel megelőzve (!) eltöröltük a máskülönben csupán
ideiglenesen bevezetett numerus clausust.

Horthy Miklós kormányozta ekkor a világháborút elszenvedett, spanyolnáthát, eszeveszett vörös terrort, és Trianont elszenvedő Magyarországot, vagyis az 1920 és 1937 közötti, a még
újvilágháborútól mentes korszakról szól az írás.

Adataim pontosak. A boldog Kádár-korszak alatt kiadott enciklopédiafélékből szemelgettem őket,
legfőképp az 1982-ben megjelent Magyar Történelmi Kronológiából (Akadémiai Kiadó).

A milliószámra előforduló munkás-mozgalmár szócikk közé nyilván nem a gaz horthy fasiszta érát dicsérendően pöttyentették ezt a néhány adatot, így bátran elfogadhatjuk hitelesnek mindet. Természetesen felhasználtam saját jegyzetanyagomat is.

Lássunk ezekből is egyet! Nagyanyám, Sárközy Istvánné, született Bleszkányi Irén - a Csobánc utcai elemi iskola tanítónője 275 pengő nyugdíjra volt jogosult.
Egy pengő ma 1200-1300 Ft-nak felel meg, (ez közel 400.000.-ft)
Unokája (kétszer hosszabb munkaviszonnyal, néhány diplomával és egy vasas szakmával) mintegy a negyedét- ötödét kapja ennek a nyugdíjnak.
Jómagam egy megbélyegzett osztályban érettségizvén (Antall József volt az osztályfőnökünk) kényszerűségből Angyalföldön dolgoztam évekig,  tanultam szakmát.
S nemcsak szakmát tanultam az öreg szakiktól, hanem azt is, hogy a z esztergályos kétszeres úr volt (Herr Dréher/r/), és glaszékesztyűben, keménykalapban ment be dolgozni a Lángba, Ganz-Mávagba -s az általa gyártott diesel-vonatok máig vidáman szolgálják a dél-amerikai közlekedést.
Üres óráiban nem maszekolt, hanem énekelt a gyár kórusában, evezett a gyár csónakházában, sportolt a kötelezően (úgy bizony!) előírt s felépített gyári sportpályán - tehette, mert a feleségének nem kellett dolgoznia. Gyermekei pedig - óh, borzalom! - a hazáról tanultak az iskolában.
A hazáról!

Természetesen - mai szóval - "vesztesei" is voltak e kornak..Gyámolításukra ott voltak az ONCSA-házak, az ínség- akciók, a tehetségmentő szolgálatok.....
Tehettünk, amennyit tehettünk. Hisz ne feledjük: ebből a tragédiákkal induló 17 évből 3-4 év a Nagy Gazdasági Világválságnak épp a közepén volt!

És hogyan is állunk azzal a rémületes Horthy- fasizmussal? Mindenekelőtt szögezzük le: Horthy alatt nálunk se fasizmus, se nemzeti szocializmus nem volt! (Csupán zárójelben fűzöm ide: ma Magyarországon új politikai fogalom született, itt nem nemzeti szocializmus, hanem 60 évig nemzetellenes szocializmus dühöngött ).

Nem uralta egy, egyetlenegy politikai irányzat a médiumokat, és hallatlan választék: 1500 lap, s ebből mintegy 400 politikai jellegű jelent meg e korban!
És bizony nem tartotta rettegésben semmiféle terrorrendszer a lakosságot.

Természetesen nem volt XXI. századi értelemben vett demokrácia, már csak azért sem, mert a XX. század elejéről van szó. A mai fogalmak visszavetítése egy más korra elemi tudatlanság, vagy gonosz indulat!

A valóban antidemokratikus és szélsőséges pártok korlátozása akkor nemzetet mentett.
Tekintélyuralmi rendszer? A Kormányzó csupán egyszer küldhette vissza megfontolásra a képviselőháznak a törvényjavaslatokat - emlékezzünk Göncz papára, mit művelhetett az Antall-kormány törvényeivel!
A puszta tekintélyt pedig megérdemelte, mint tisztakezű, becsületes, erős akaratú magyar vezető!

Barátaim! Egyszer végre el kellett mondani mindezt.

(És még valami, mikor lemondatták, a Horthy család birtoka ugyanakkora volt, mint mikor kormányzóvá választották )

Csak azt kérem: adjátok tovább!

Nem elérhető Péter

• Jedi mester
« Válasz #213 Dátum: 2011. Április 17. - 10:49:52 »
Tévedés ne essék, nem én irtam, csupán továbbn adtam.  ;)

Nem elérhető gzax

• Jedi Mester Moderátor
  • Jedi mester
« Válasz #214 Dátum: 2011. Április 29. - 06:02:36 »
Csak a tisztánlátás kedvéért!
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=0rei7ZNZSfM&feature=share[/youtube]

Spectrum DX7

Nem elérhető Péter

• Jedi mester
« Válasz #215 Dátum: 2011. Május 08. - 22:19:57 »
Miért égettetek ló bogot?

Nem elérhető gzax

• Jedi Mester Moderátor
  • Jedi mester
« Válasz #216 Dátum: 2011. Május 09. - 06:31:25 »
Igazäbol nem tudom megmondani....

Nem tudtam elmenni sajnos.... De ez amolyan össznepi szokäs mär sajnos... Meg hät a varronöknek is megkell elni valamiböl.... ;)

Spectrum DX7

Nem elérhető Pintyoke

• Jedi moderátor
  • Jedi mester
  • Budapest M5-M0 KÖRNYÉKE
« Válasz #217 Dátum: 2011. Május 20. - 08:02:22 »
http://www.yotengrit.com/hu/nyirkai-joslat/a-teljes-nyirkai-joslat

Érdemes elolvasni, aki esetleg nem ismerné

az utolsó  60-70 érdekes

Nem elérhető tubi

• Jedi Mester Moderátor
  • Jedi mester
    • Miskolci RC Modellező Egyesület
« Válasz #218 Dátum: 2011. Május 20. - 14:59:42 »
Tetvek! Néha olyan dühös tudok leni, hogy szívem szerint szét ba........................................ >:(

http://kuruc.info/r/6/79346/
L. Krisztián telefon:+36304568681 
E-mail: posta@miskolcrc.hu mrcmegyesulet@citromail.hu

Nem elérhető Péter

• Jedi mester
« Válasz #219 Dátum: 2011. Június 09. - 21:53:42 »
Most olvastam, egyetértek, tovább küldöm (azaz nektek)

Subject: Rasszizmus Svájcban !?

Most már értem, miért nem mennek a cigányok Svájcba – csak Kanadába,  Franciaországba, Dániába...   
Hat napos tanulmányi útról tértem haza Svájcból. Ott is rengeteg a  cigány, de ott azt látjátok,
hogy keményen   dolgoznak, mint ahogy azt  nekem két hotel tulajdonosa / Renáta / mondta.   

A következő motivációjuk van:

- munkanélküli segélyt csupán öt megszakítás nélkül ledolgozott év után kapnak;   
- ha a felkínált munkát elutasítják, semmilyen támogatást nem kapnak;   
- ha a munkát saját hibájuk miatt vesztik el - alkoholt fogyasztanak  a munkahelyen,
  akkor támogatást nem kapnak;   
- ha a községi lakást vagy az állami tulajdont megkárosítják, akkor  ki kell fizetniük a javítást,
  vagy leülni börtönben és ott dolgozni, míg  ki nem fizeti az adósságát.     

Érthetetlen számomra,hogy senki sem kritizálja Svájcot, hogy nem  akarják munka nélkül etetni
a hátrányos helyzetüket. És Európában senki sem beszél svájci rasszizmusról.

Aki hasonló véleményen van, küldje tovább...

Nem elérhető gzax

• Jedi Mester Moderátor
  • Jedi mester
« Válasz #220 Dátum: 2011. Június 10. - 17:29:42 »
A Magyar birka olyan fajta hogy ha nem szívja legalább 1 kullancs a vérét nem is érzi jól magát......

Még jó hogy van kullancs dögivel !

Spectrum DX7

Nem elérhető Péter

• Jedi mester
« Válasz #221 Dátum: 2011. Június 11. - 21:40:00 »
 ;D :'(

Nem elérhető BK_Attis

• Lakhely: Sajóörös
  • Jedi Mesterek Mestere
  • Jedi mester
  • Élni, Élni hagyni és embernek maradni!
    • Flying Angel
« Válasz #222 Dátum: 2011. Június 11. - 21:51:56 »
A Magyar birka olyan fajta hogy ha nem szívja legalább 1 kullancs a vérét nem is érzi jól magát......

Még jó hogy van kullancs dögivel !

És miért ne lenne igazad!  :'( :'( :'(
Végcél a kék ég vagy? 2,4Ghz/2,4Ghz
Üdv: Krajcz Attila
0670/325-6476
borsodircmodell.info@gmail.com

Nem elérhető Péter

• Jedi mester
« Válasz #223 Dátum: 2011. Június 22. - 22:40:09 »
Ugy néz ki hogy Szojkáék egy pár évig a Magyar luxusszállóban  fognak fitneszezni és edzeni. Kérdés? Kapnak kártéritést ha nem terem bodza a  a luxusszálló udvarán? Bodza ide bodza oda, legjobb lett volna  függöbe helyezni az ügyet  aza felakasztani az egész bandát

Nem elérhető gzax

• Jedi Mester Moderátor
  • Jedi mester
« Válasz #224 Dátum: 2011. Június 25. - 06:26:07 »
Sziasztok

Nem tudom mennyit hallotatok a Tűzoltók viaskodásával az állammal.
A kormány nagyon ügyesen manipulálja a közvéleményt a médiával. De NE feledje senki ! Ez a harc amit most mi vívunk ez hamarosan mindenkire át terjed! Egy Budapesti kolléga nagyon jól megfogalmazta gondolatait. Ezt szeretném most veletek is megosztani.
Idézet
Ideges vagyok!
Miért? Mert választott kormányunk elveszi a nyugdíjamat. Első lépésben átnevezi, adóztatja.
Ezt a békát még akár le is nyelem. De tudom, hogy meg fogja vonni. Mi másért csinálná ezt?
Közel 5 éve vagyok nyugdíjas, ebből 4 évig csak a nyugdíjam felét kaptam. Közös megegyezéssel mentem, mert mennem kellett, mivel nem vagyok a saját pénzem ellensége.
Most semmibe veszik az eltöltött huszon évet.
Csináltam, mert szerettem csinálni. Ma is hiányzik! De nem megyek vissza! NEM!
Nem a kedvezményekért választottam, de szerződtem az állammal. Én teljesítettem a kötelességem! Elvárom ugyanezt a másik oldaltól is!!! Lemondtam sok jogomról. Lemondtam sok esetben a családomról is a hivatásom miatt. Gyermekeim úgy nöttek fel, hogy a huszon év alatt kb 7! évig nem is láttak! Miért? Mert szolgálatban voltam. Három naponta a problémákkal feleségem magára volt hagyva, Neki kellett azokat megoldani. És megoldotta!
Sosem panaszkodott. Beletörődött, belefásult. Tette a dolgát és félt egyedül éjszakánként. Mert én nem lehettem mellette! Szolgálatban voltam! Mégis kitartott ! Sosem háborgott.
Mikor elmehettem nyugdíjba csak utána mesélte el félelmeit, megpróbáltatásait! Hálával tartozom Neki, hogy egyben tartotta a családunkat!
Most létbizonytalanságba kerülünk. Mivel jelzálog van a házunkon, még akár hajléktalanok is lehetünk.
A médiáknak köszönhetően sok az irigyünk. Mert mi elmehettünk korábban nyugdíjba.
De kérdem én. Az irigyek hol voltak, mikor mi oltottunk, mentettünk, segítettünk? Otthon! A családjukkal! Náluk mindig december 24.-én volt karácsony. Nálunk nem. Ő a fiával eltudott menni húsvét hétfőn locsolkodni, míg mi nem. Ő a hétvégéket családjával töltötte. Mi nem.
De most irigy. Éljenzi, hogy nekünk rossz.
Ő az, aki nem lát az orránál tovább. Most nekünk lett rossz, de holnap neki is az lesz.
Mert ez a kormány mindent elvesz mindenkitől, hogy csak nekik legyen jó!
Ügyesen csinálják! Megosztja a rendvédelmet és a népet. Majd az aktívat és a nyugdíjast. Aztán apránként bedarál mindenkit. Aktívat, nyugdíjast, népet. És ehhez a többség tapsikol.
A birkák is békés bégetéssel mennek a vágóhídra!
Nem szeretem a nagy szavakat, de a „minden áron megvédem” vonatkozhat a saját érdekeimre is egyszer az életben!
Ilyen feltételekkel és ilyen jövőképpel ki marad a testületeknél? Ki akar ilyen életet magának és a családjának? Ki jön ide ilyen feltételekkel? Mondj le sok jogodról és cserében semmit sem kapsz! Ez aztán a jövőkép! Minimálbér közeli illetmény 60 éves korodig. Dolgozz szabadnapokon, hogy megélhess! Szép temetésed lesz, mivel aktívan dobod el a kanalat!
Parancsnokod megható szavakkal búcsúzik tőled, kollégáid megrendülve nézik koporsódat.
A család meg csak túl éli valahogy. Vagy nem!
Hatvan év feletti tűzoltó ritkább, mint a fehér holló!

Forrás:http://forum.langlovagok.hu/viewtopic.php?f=3&t=736
Érdemes tájékozódni a valóságról is és nem csak a kormány dogmatikus dumáját halgatni!

Spectrum DX7