Nagy keservesen megszületett a fürészt üzemeltetö rud, m4mm menettel lessz rea rögzitve az él tartó idom. Kemény munka volt, nem csodálkozom hogy a fogászati maró alig birta elvégezni a marást, amikor a csapszeg helyét furtam 5 ször kellet fenjem a furót holott kis fordulaton furtam és kentem és hütöttem a furót. A lényeg hogy megszületett az egyik leg lényegesebb alkatrész, a hajtókarral csatlakozó rész az M10-es csavar fejéböl lett kiköszörülve (na meg egy kis fürészelés és reszelés és az a ronda fúrás)

Uploaded with
ImageShack.usNa azt még idönap elött elárulom hogy a szijtárcsa a lehetö legnehezebb legyen, (a motor és a gép fordulata közt hatalmas külömbség van tehát szijtárcsák segitségével csökkentjök a fordulatot) müködjön mint egy lendkerék hisz amikor a fürészlap lefelé halad terhelésnek van kitéve, részben hogy a laprugót feszitti és részben az anyag vágásának az ellenállása terheli, ugyanakkor fölfelé haladva a vágandó anyag nem terhel és reaadásul a laprugó nagyobb fordulatra kényszeritti a motort.
Ez az a jelenség amire a gyártók is sz@rnak és a piac tele van egyre zajosabb csörömpölö, vibráló gépekkel.
Egy jól kiegyensulyozott lombfürészgép simmán vibrációmentesen és halkan kell müködjön.