Szerző Téma: copterx cx 450pro tt  (Megtekintve 43968 alkalommal)

motyi96

• Vendég
Re:copterx cx 450pro tt
« Válasz #570 Dátum: 2013. Április 16. - 19:55:19 »
Új heli???
Szép gép, grat hozzá!!! ;)

Mondhatni igen , Új !
Múlt év vége felé vettem combó szettben, de a beastx elektronikát csak
később tettem rá így sokáig nem repűlt. A tél folyamán volt a berepülése
, tehát rögtön mélyvízbe lett dobva, ahogy mondani szokás, de jól állta a sarat .
Nagyon örülök neki , szép és aranyos  " jószág "

:)
Sok szép repülést evvel és a többivel is!!! ;)

Nem elérhető szarkazdr

• Jedi
« Válasz #571 Dátum: 2013. Április 17. - 02:00:02 »
Új heli???
Szép gép, grat hozzá!!! ;)

Mondhatni igen , Új !
Múlt év vége felé vettem combó szettben, de a beastx elektronikát csak
később tettem rá így sokáig nem repűlt. A tél folyamán volt a berepülése
, tehát rögtön mélyvízbe lett dobva, ahogy mondani szokás, de jól állta a sarat .
Nagyon örülök neki , szép és aranyos  " jószág "

:)
Sok szép repülést evvel és a többivel is!!! ;)

Köszönöm Motyi a kedvességed :o, nagyon rendes tőled !!!
  :D

Nem elérhető szarkazdr

• Jedi
« Válasz #572 Dátum: 2013. Április 17. - 02:08:05 »
Bocsánat Motyi !  Nem tudom, hogy csúszott a kedvességed szó után az a furcsa gübü szemű ronda smile,
nem igazán akarja az android telóm mindig azt írni amit én szeretnék, szóval mégegyszer elnézésed kérem!  A mondat tartalma az igaz és a sor végi mosolygós kedves smile
 :D :D :D

motyi96

• Vendég
« Válasz #573 Dátum: 2013. Április 17. - 15:03:41 »
Bocsánat Motyi !  Nem tudom, hogy csúszott a kedvességed szó után az a furcsa gübü szemű ronda smile,
nem igazán akarja az android telóm mindig azt írni amit én szeretnék, szóval mégegyszer elnézésed kérem!  A mondat tartalma az igaz és a sor végi mosolygós kedves smile
 :D :D :D
Semmi baj! :) Bár nekem nincs androidos telóm, de haverokéval szoktam bohóckodni, tudom hogy nem mindig azt sikerül írni vele amit szeretne az ember. ;D

motyi96

• Vendég
« Válasz #574 Dátum: 2013. Április 19. - 20:37:27 »
Egy a mai startok közül: http://www.youtube.com/watch?v=fumXmscsQeY
Nem volt kamera-man, úgyhogy fix a kép, a biciklimen volt a kamera.  :)
Néha kimegy a képből a heli, zomm nincs, úgyhogy közelről kell nézni, hogy jól lehessen látni. :D

Nem elérhető lacifiju

• Jedi
« Válasz #575 Dátum: 2013. Április 19. - 22:16:04 »
szépen haladsz gratula ! csak így tovább
T-rex 500dfc PRO / 600 EFL pro
 Tel:06-70/9-355-373

motyi96

• Vendég
« Válasz #576 Dátum: 2013. Április 19. - 22:28:38 »
szépen haladsz gratula ! csak így tovább

Köszi!! :)

motyi96

• Vendég
« Válasz #577 Dátum: 2013. Május 31. - 12:16:16 »
Tegnap szerencsém volt.
Leszállás után éreztem, hogy nagyon kotyog a rotorbefogó a kereszttengelyen, megnéztem, és a befogó már tudott fel-le csúszkálni a kereszttengelyen. Repülés közben semmit nem lehetett észrevenni belőle, semmi rezonancia nem volt (mivel a kereszttengely is be tud csúszni a neki megfelelő helyre a damperekben), és nem éreztem az irányításban sem változást.
Először arra tippeltem, hogy egy csapágy hullott szét benne (jártam már máshol EZO csapággyal is úgy, hogy egyszerűen széthullott a házában, pedig még nem rágott vagy kotyogott), de mikor itthon nekiestem szétszedni, éreztem, hogy az egyik csavar teljesen laza. Na ez a csavar így jött ki:

Arról van szó, amin az alátét van. A végéből letört egy darab, ami benne maradt a kereszttengelyben, a csavar pedig szépen tekeredett ki a levegőben. Szerencse, hogy hamarabb leszálltam, mint hogy eldobta volna a lapátokat a gép.
Szerintem azért történt ez, mert a csavarokat úgy szoktam rögzítőzni (Loctite 243), hogy a végére teszek egy cseppet, és megy a helyére. Valószínű ezért maradt benne a vége, mert a csavar többi részét nem fogta a rögzítő. Tanulság: főleg itt, a kereszttengelynél kell rendesen berögzíteni a csavart, mert egyébként baj lehet belőle.

Lenne egy olyan kérdésem, hogy nincs-e valakinek egy felesleges elfekvő SE V2 kereszttengely? Úgy emlékeztem van, de sajnos pont kereszttengelyem nincs itthon, minden más igen.

Üdv.: Zoli

Nem elérhető BK_Attis

• Lakhely: Sajóörös
  • Jedi Mesterek Mestere
  • Jedi mester
  • Élni, Élni hagyni és embernek maradni!
    • Flying Angel
« Válasz #578 Dátum: 2013. Május 31. - 14:12:31 »
Hát, szerencsésnek mondhatod magad! ;)
Végcél a kék ég vagy? 2,4Ghz/2,4Ghz
Üdv: Krajcz Attila
0670/325-6476
borsodircmodell.info@gmail.com

Nem elérhető BK_Attis

• Jedi Mesterek Mestere
  • Jedi mester
    • Flying Angel
« Válasz #579 Dátum: 2013. Május 31. - 14:16:53 »
Apropó kereszt tengely! Megkérdezzük wagzot hogy van-e neki! ;)
0670/325-6476

Nem elérhető szarkazdr

• Jedi
« Válasz #580 Dátum: 2013. Június 05. - 00:11:15 »
Tegnap szerencsém volt.
Leszállás után éreztem, hogy nagyon kotyog a rotorbefogó a kereszttengelyen, megnéztem, és a befogó már tudott fel-le csúszkálni a kereszttengelyen. Repülés közben semmit nem lehetett észrevenni belőle, semmi rezonancia nem volt (mivel a kereszttengely is be tud csúszni a neki megfelelő helyre a damperekben), és nem éreztem az irányításban sem változást.
Először arra tippeltem, hogy egy csapágy hullott szét benne (jártam már máshol EZO csapággyal is úgy, hogy egyszerűen széthullott a házában, pedig még nem rágott vagy kotyogott), de mikor itthon nekiestem szétszedni, éreztem, hogy az egyik csavar teljesen laza. Na ez a csavar így jött ki:

Arról van szó, amin az alátét van. A végéből letört egy darab, ami benne maradt a kereszttengelyben, a csavar pedig szépen tekeredett ki a levegőben. Szerencse, hogy hamarabb leszálltam, mint hogy eldobta volna a lapátokat a gép.
Szerintem azért történt ez, mert a csavarokat úgy szoktam rögzítőzni (Loctite 243), hogy a végére teszek egy cseppet, és megy a helyére. Valószínű ezért maradt benne a vége, mert a csavar többi részét nem fogta a rögzítő. Tanulság: főleg itt, a kereszttengelynél kell rendesen berögzíteni a csavart, mert egyébként baj lehet belőle.

Lenne egy olyan kérdésem, hogy nincs-e valakinek egy felesleges elfekvő SE V2 kereszttengely? Úgy emlékeztem van, de sajnos pont kereszttengelyem nincs itthon, minden más igen.

Üdv.: Zoli

Küldtem Privátot !!!

;) :D

motyi96

• Vendég
« Válasz #581 Dátum: 2013. Október 06. - 18:21:50 »
Régen írtam a topicba, kár, hogy most sem jó hírrel...
Nem sokat repkedtem idén a helivel a folyamatos problémái miatt, most állt össze nagyjából kb. 2-3 hete.
Nem sokáig tudtam kiélvezni, ma megint csúnya dolgot csinált.
Itt az eredménye:

Több kép: http://rcpilot.hu/gall/toresek_crashek/877/20131006181359/450_tores_2013_10_06.html

Közepes tempóban haladtam előrefelé a géppel, és mikor fordulni akartam, egyszerűen nem reagált a mozdulatra, és orral csapódott a talajba.
A probléma okára nem sikerült biztosan rájönnöm, de most haragszom rá. >:(

Nem elérhető Szitkó

• Jedi
« Válasz #582 Dátum: 2013. Október 06. - 19:04:56 »
Húúú  :(

Mondjuk,így első blikre nem túl nagy a kár,de kár érte!
Sajnálom!!!
Én a 600-assal úgy bánok mint a hímes tojással(ezért nem is haladok 1-ről a 2-re :-[ ).
Kíváncsi vagyok az okára!! Rádió,rossz csatlakozás az aksinál,mechanikus gond,vagy mi??????

motyi96

• Vendég
« Válasz #583 Dátum: 2013. Október 06. - 19:31:45 »
Valószínűleg a hillerlapát fordult el a hillertengelyen, de nem 100%.
Volt már, hogy így jártam, de akkor le tudtam hozni gond nélkül, csak lomhábban reagált a gép tőle és lett benne egy nagy tracking. Most nem tudtam menteni...
A kár: főlapátok, hillertengely, főtengely, kereszttengely, főfogaskerék, alsó műanyag vázalap repedt meg, a kabin is sérült, a hillereket is le kell cserélnem, a faroktengelyt meg nem tudom cserés-e. Egyelőre szerintem szétszedve díszeleg majd a polcon, a télen úgy sem tudnék sokat repülni vele.

Nem elérhető BK_Attis

• Jedi Mesterek Mestere
  • Jedi mester
    • Flying Angel
« Válasz #584 Dátum: 2013. Október 06. - 20:52:53 »
Nagyon sajnálom motyi hogy ezt történt!  :'(
De, hát ilyen ez a modellezés...  ::)
Pár nap és összerakod.  ;D
0670/325-6476