Szerző Téma: Turnigy 9X 9Ch Transmitter w/ Module & 8ch Receiver  (Megtekintve 30215 alkalommal)

Nem elérhető HC

• Jedi mester
  • Magi István
Re:Turnigy 9X 9Ch Transmitter w/ Module & 8ch Receiver
« Válasz #120 Dátum: 2012. Január 01. - 14:53:31 »
 ;D

batali

• Vendég
« Válasz #121 Dátum: 2012. Január 06. - 09:05:13 »
Tisztelt HC!

Egy FlySky 9x adómnál eddig jelentkezett az a bizonyos elmászás. Ez egy vitorláshajó modellben a rádió bekapcsolásakor még hallható is volt, ugyanis szép lassan ...sercegett(bocs) és a csörlőszervó néhány foknyit ugyan de elmozdult az előzően beállított értéktől.

Időközben elvágtam azt a bizonyos 3-ik lábat. Ma, készülve egy versenyre ellenőrzöm a hajót, és láss csodát, nem mozog, hiába kapcsolom ki. Várok. Újra be, semmi változás. Elképzelhető, hogy ebben van valami szerepe ennek az elvágott lábnak, esetleg valami más okozhatja a megjavulást?
Ismétlem, többször is próbáltam és a fenti stabil állapot marad.

Köszi előre is a választ.

batali

• Vendég
« Válasz #122 Dátum: 2012. Január 06. - 09:10:07 »
Kipróbálom, hogy a hűtőszekrénybe téve lehűtöm az adót. Hátha a szobahőmérsékleten javul csak meg.
A következő próba pedig, hogy csak a vevőt hűtöm és az adó marad szoba hőmérsékleten.

Amúgy jön a FrSky-om, ezért tényleg csak a hiba megtalálása a lényeg.

Nem elérhető HC

• Jedi mester
  • Magi István
« Válasz #123 Dátum: 2012. Január 06. - 09:30:26 »
Tisztelt HC!

Egy FlySky 9x adómnál eddig jelentkezett az a bizonyos elmászás. Ez egy vitorláshajó modellben a rádió bekapcsolásakor még hallható is volt, ugyanis szép lassan ...sercegett(bocs) és a csörlőszervó néhány foknyit ugyan de elmozdult az előzően beállított értéktől.

Időközben elvágtam azt a bizonyos 3-ik lábat. Ma, készülve egy versenyre ellenőrzöm a hajót, és láss csodát, nem mozog, hiába kapcsolom ki. Várok. Újra be, semmi változás. Elképzelhető, hogy ebben van valami szerepe ennek az elvágott lábnak, esetleg valami más okozhatja a megjavulást?
Ismétlem, többször is próbáltam és a fenti stabil állapot marad.

Köszi előre is a választ.

Abszolút semmi köze hozzá!!! Az csak a piezonak ad +5V-ot.
Az elmászást a nagyfrekis adómodulod frekvenciagenerátorának hőfok függő instabilitása okozza!!!

Nem elérhető HC

• Jedi mester
  • Magi István
« Válasz #124 Dátum: 2012. Január 06. - 09:38:27 »
Szopkó Peti!
Már mindenhol üzenetet hagytam neked! A rádiód kész, átvehető (csak sehol nem jelentkezel)!!!

batali

• Vendég
« Válasz #125 Dátum: 2012. Január 06. - 10:07:24 »
Kipróbálom, hogy a hűtőszekrénybe téve lehűtöm az adót. Hátha a szobahőmérsékleten javul csak meg.
A következő próba pedig, hogy csak a vevőt hűtöm és az adó marad szoba hőmérsékleten.

Amúgy jön a FrSky-om, ezért tényleg csak a hiba megtalálása a lényeg.

Sajnos az adót lehűtve a hűtőben máris elmászott. :-[

Viszont épp az imént megjött az FrSky modul az ő vevőjével így az én gondom megoldódott. :)

Köszi a választ!

batali

• Vendég
« Válasz #126 Dátum: 2012. Január 06. - 16:28:03 »
Mivel nincs FrSky téma megnyitva, ezért ide írom az általam tapasztaltakat. ...mentségemül, sok vitorlázó használja ezt az adót, talán  hasznosítják amit kiderítek ez ügyben.

Az FrSky modult, (....ami JR -es vagyis oldalt vannak a rögzítő pöckei ellentétben a Futabással aminek alul és felül....)

http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__14355__FrSky_DF_2_4Ghz_Combo_Pack_for_JR_w_Module_RX_V2_.html

bepattintottam a FlySky helyére, és a vevőt kicseréltem.

A rendszer bekapcsolása után, az előző beállításokkal tökéletesen működik, semmit nem kellett módosítani!  A végállás mozdulatlan, a házkörül tett sétálva tesztelés a segítőm szerint hibátlan volt.

Holnap tesztelem a hidegben és egész napos versenyen is, de nem hiszem, hogy gond lesz a FrSky adó-vevővel.

A fedélzeti feszültséget kellene valahogy kicsalni a telemetriából, és a fail-safe bekapcsolása sem volna rossz.  Például a vitorla kiengedve a kormány "alászedve" jelvesztéskor, stb.

Nagyon sok lehetőség van ebben a technikában csak ki kell fundálni a módját. :)

Nem elérhető HC

• Jedi mester
  • Magi István
« Válasz #127 Dátum: 2012. Január 06. - 17:00:16 »
Szoktál te más fórumokat, weblapokat is olvasgatni?  ;D
Minden infó a neten.

Ezeket ajánlanám:
http://rc-miskolc.emiter.hu  ;)

batali

• Vendég
« Válasz #128 Dátum: 2012. Január 06. - 17:10:14 »
Szoktál te más fórumokat, weblapokat is olvasgatni?  ;D
Minden infó a neten.

......én ezen a fórumon szeretnék az információkhoz jutni.  Persze sok helyről gyűjtögetve, talán sokkal többet lehetne megtudni, de én maradi vagyok..

Természetesen köszönöm a segítségedet ha megtanítasz arra, ami Neked ugyan természetes, viszont nekem, kevés tudással megáldottnak, ismeretlen terület :)

Persze értem a célzást és .............megyek más vadászterületre. :)

Nem elérhető HC

• Jedi mester
  • Magi István
« Válasz #129 Dátum: 2012. Január 06. - 17:23:34 »
Nem azt mondtam, hogy menj "más" vadászterületre, hanem, hogy használd a netet (hisz ezért van)!
Minden infó (Magyarul is) ott van, csak a Google-t kell bevetni.
Azért azt ne várd, hogy mindent valaki ide beírogat megint, mikor ezeket már 1000× kitárgyaltuk, csak épp nem itt...

Nem elérhető BK_Attis

• Lakhely: Sajóörös
  • Jedi Mesterek Mestere
  • Jedi mester
  • Élni, Élni hagyni és embernek maradni!
    • Flying Angel
« Válasz #130 Dátum: 2012. Január 06. - 17:35:38 »
Átmásolni is lehet infókat ....... ::)
De, lehet, csak én vagyok ennyire fanatikus...   ::) :'(
Végcél a kék ég vagy? 2,4Ghz/2,4Ghz
Üdv: Krajcz Attila
0670/325-6476
borsodircmodell.info@gmail.com

batali

• Vendég
« Válasz #131 Dátum: 2012. Január 13. - 14:30:51 »
Mivel nincs FrSky téma megnyitva, ezért ide írom az általam tapasztaltakat. ...mentségemül, sok vitorlázó használja ezt az adót, talán  hasznosítják amit kiderítek ez ügyben.

Az FrSky modult, (....ami JR -es vagyis oldalt vannak a rögzítő pöckei ellentétben a Futabással aminek alul és felül....)

http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__14355__FrSky_DF_2_4Ghz_Combo_Pack_for_JR_w_Module_RX_V2_.html

bepattintottam a FlySky helyére, és a vevőt kicseréltem.

A rendszer bekapcsolása után, az előző beállításokkal tökéletesen működik, semmit nem kellett módosítani!  A végállás mozdulatlan, a házkörül tett sétálva tesztelés a segítőm szerint hibátlan volt.

Holnap tesztelem a hidegben és egész napos versenyen is, de nem hiszem, hogy gond lesz a FrSky adó-vevővel.

A fedélzeti feszültséget kellene valahogy kicsalni a telemetriából, és a fail-safe bekapcsolása sem volna rossz.  Például a vitorla kiengedve a kormány "alászedve" jelvesztéskor, stb.

Nagyon sok lehetőség van ebben a technikában csak ki kell fundálni a módját. :)

Nos, RC vitorlázás keretében  leteszteltem az FrSky rendszert.

Az a bizonyos elhangolódás nem jelentkezett. Viszont érdekes módon a Futaba 3003-as újonnan becserélt kormányszervó zümmögni tetszett és ez nekem nem tetszett.
Itt a hiba az volt, hogy HS üzemmód volt bekapcsolva gyárilag. ( Ez a mondat minden hajósnak mondhat jóóó sokat :) Közben utána olvasva a Neten rájöttem, hogy ezt meg kell változtatni ha nem digitális szervóval vagyunk megáldva. Nekem normál szervóim vannak ezért  a (HighSpeed...gondolom) a szervók leégéséhez is vezethet!
A FS mód a jó analóg szervóknál.
A beállítás ellenőrzése egyszerű. Kikapcsolt adónál a vevőt áram alá kell helyezni. Amennyiben gyoran villog akkor HS módban van, ha lassan mint egy autó indexe akkor pedig FS-ben van.

Átkapcsolása úgy történik, hogy a vevőn lévő gombot (F/S) 6 másodpercig kell nyomva tartani. Akkor átkapcsol. Visszakapcsolni ugyan így kell.

A tapasztaltak szerint a szervók túlélték a tudatlanságomat, de a vevő akku lemerült  a szokottnál gyorsabban.

Az idézett hozzászólásomban, amolyan költői kérdésként fogalmaztam meg, az akkor még csak pár órája megkapott adóvevő jelzéseit és lehetőségeit.  .....kaptam is érte :)

Nos, a rádiójelek visszajelzése állítás nélkül működik. Jó messzire (kb 1 km-re) elvitorlázva a parttól, néha pittyegett egyet. Amikor széles hátú versenyzőtársak a hajóm és az adóm közé álltak  akkor is egy - egyet pittyent. Ez a rész tehát tökéletesen üzemelt.

A vevő akku lemerülését viszont egyre gyorsuló pittyegéssel jelezte. Folyamatosan zümmögött amikor már szinte teljesen irányíthatatlanná vált a hajó.

A FailSafe beállítása  még kidolgozás alatt van de nagyon tudom dicsérni ezt a rendszert.

A fentiek az eredeti gyári programmal értendők és nem az utólag feltöltöttel!

Természetesen az irányítás egy pillanatra sem veszett el.

Nem elérhető HC

• Jedi mester
  • Magi István

Nem elérhető Marci1

• Midikloriád
  • *
    • http://tinyurl.com/rcmodell
« Válasz #133 Dátum: 2012. Június 11. - 21:31:14 »
sziasztok, lenne ilyen turnigy 9x távom eladó, van hozzá LED háttérfényem is, LITHIUM akku a rádióba, 9x vevők és HK 6CH v2 vevők, (szintén köt vele!!) és van FRSKY telemetriás szettem is hozzá.

telefonon várom akit esetleg érdekel: 06 70 513 4500.

sziasztok!

Marci.
RC modell, AIRSOFT alkatrész MÁSNAPRA

http://tinyurl.com/rcmodell

Nem elérhető HC

• Jedi mester
  • Magi István
« Válasz #134 Dátum: 2012. Június 12. - 05:57:06 »
Szia!

Van ehhez adok-veszek topic is! ;)