Mivel nincs FrSky téma megnyitva, ezért ide írom az általam tapasztaltakat. ...mentségemül, sok vitorlázó használja ezt az adót, talán hasznosítják amit kiderítek ez ügyben.
Az FrSky modult, (....ami JR -es vagyis oldalt vannak a rögzítő pöckei ellentétben a Futabással aminek alul és felül....)
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__14355__FrSky_DF_2_4Ghz_Combo_Pack_for_JR_w_Module_RX_V2_.html
bepattintottam a FlySky helyére, és a vevőt kicseréltem.
A rendszer bekapcsolása után, az előző beállításokkal tökéletesen működik, semmit nem kellett módosítani! A végállás mozdulatlan, a házkörül tett sétálva tesztelés a segítőm szerint hibátlan volt.
Holnap tesztelem a hidegben és egész napos versenyen is, de nem hiszem, hogy gond lesz a FrSky adó-vevővel.
A fedélzeti feszültséget kellene valahogy kicsalni a telemetriából, és a fail-safe bekapcsolása sem volna rossz. Például a vitorla kiengedve a kormány "alászedve" jelvesztéskor, stb.
Nagyon sok lehetőség van ebben a technikában csak ki kell fundálni a módját. 
Nos, RC vitorlázás keretében leteszteltem az FrSky rendszert.
Az a bizonyos elhangolódás nem jelentkezett. Viszont érdekes módon a Futaba 3003-as újonnan becserélt kormányszervó zümmögni tetszett és ez nekem nem tetszett.
Itt a hiba az volt, hogy
HS üzemmód volt bekapcsolva gyárilag. ( Ez a mondat minden hajósnak mondhat jóóó sokat

Közben utána olvasva a Neten rájöttem, hogy ezt meg kell változtatni ha nem digitális szervóval vagyunk megáldva. Nekem normál szervóim vannak ezért a (
High
Speed...gondolom) a szervók leégéséhez is vezethet!
A
FS mód a jó analóg szervóknál.
A beállítás ellenőrzése egyszerű. Kikapcsolt adónál a vevőt áram alá kell helyezni. Amennyiben gyoran villog akkor HS módban van, ha lassan mint egy autó indexe akkor pedig FS-ben van.
Átkapcsolása úgy történik, hogy a vevőn lévő gombot (F/S) 6 másodpercig kell nyomva tartani. Akkor átkapcsol. Visszakapcsolni ugyan így kell.
A tapasztaltak szerint a szervók túlélték a tudatlanságomat, de a vevő akku lemerült a szokottnál gyorsabban.
Az idézett hozzászólásomban, amolyan költői kérdésként fogalmaztam meg, az akkor még csak pár órája megkapott adóvevő jelzéseit és lehetőségeit. .....kaptam is érte

Nos, a rádiójelek visszajelzése állítás nélkül működik. Jó messzire (kb 1 km-re) elvitorlázva a parttól, néha pittyegett egyet. Amikor széles hátú versenyzőtársak a hajóm és az adóm közé álltak akkor is egy - egyet pittyent. Ez a rész tehát tökéletesen üzemelt.
A vevő akku lemerülését viszont egyre gyorsuló pittyegéssel jelezte. Folyamatosan zümmögött amikor már szinte teljesen irányíthatatlanná vált a hajó.
A FailSafe beállítása még kidolgozás alatt van de nagyon tudom dicsérni ezt a rendszert.
A fentiek az eredeti gyári programmal értendők és nem az utólag feltöltöttel!
Természetesen az irányítás egy pillanatra sem veszett el.