Szerző Téma: Egy vicces kolléga!  (Megtekintve 1760 alkalommal)

Nem elérhető BK_Attis

• Lakhely: Sajóörös
  • Jedi Mesterek Mestere
  • Jedi mester
  • Élni, Élni hagyni és embernek maradni!
    • Flying Angel
Re:Egy vicces kolléga!
« Válasz #15 Dátum: 2011. November 26. - 07:37:04 »
Nem hiszem el mással nem történik hasonló!  ::)
Gyerünk srácok.  ;)
Végcél a kék ég vagy? 2,4Ghz/2,4Ghz
Üdv: Krajcz Attila
0670/325-6476
borsodircmodell.info@gmail.com

Nem elérhető tubi

• Jedi Mester Moderátor
  • Jedi mester
    • Miskolci RC Modellező Egyesület
« Válasz #16 Dátum: 2011. November 26. - 08:18:37 »
Én nyáron a Yak54 (1600mm) szárnyait hagytam otthon!  ;D
Csodálkoztam is, hogy  milyen remekül elfért minden!  ;D

Szegedi versenyre csak a rádiómat nem vittem el!  :(
Szerencsére nem otthon, hanem a szálláson hagytam.
Zoli (altima) Húzott ki a csávából, mert ő volt a sofőröm.
Egy kicsit dehidratált voltam a szesztől!  ;D
Hát, van ez így...
L. Krisztián telefon:+36304568681 
E-mail: posta@miskolcrc.hu mrcmegyesulet@citromail.hu

Nem elérhető gzax

• Jedi Mester Moderátor
  • Jedi mester
  • Noszmüller Gábor Madocsa & Paks ;-)
« Válasz #17 Dátum: 2011. November 26. - 08:52:06 »
A minap hasonlóképpen jártam én is.
Be raktam az Ultronomba két 2.2 A -es akut és nem akart a szárny a helyére menni. Naná mivel korábban az 1 akunak nem volt útban a vevő. Le is vettem a tépőzárról és odébb toltam a két szervó közé a tartólemez hátoldalán gondolván ott nem lesz útban. Felbiggyesztettem a szárnyat, gyors ellenőrzés közben egy icipici szervó rezdülés, amire ügyet sem vetettem.

1/4-ed gáz a gép neki iramodi el emelkedik. Már vagy 10 cm magasan jártam padlógáz és irány a nap orsózva.

Gondoltam.....

2-3 méteren a motor megállt a szervók úgy maradtak. A gép mint keljfeljancsi megfordult és bele belefúródott egy bokron keresztül a homokba.

A gép átvizsgálása után meg kellett állapítsam, hogy minimum dupla anyagot tettem a gépbe, ugyanis még csak egy balza léc sem tört el. mindössze a prop tollai törtek le és az orr részen lett egy kis lyuk a fóliázáson.

Hogy mi volt az ok egyszerű nem volt olyan hosszú a szabályzó kábele mint amilyen messzire szerettem volna tenni a vevőt. Annyira kicsúszott a csatlakozó, hogy amikor a rögzítetlen rádiót a gravitáció és a centrifugális erő kellemes elegye megmozdította az kicsúszott és áram nélkül maradt a vevő és a többi kütyü.

Üdv:Noszmüller  Gábor  +36 20/345-10-74
Spectrum DX7

Nem elérhető Pintyoke

• Jedi moderátor
  • Jedi mester
  • Budapest M5-M0 KÖRNYÉKE
« Válasz #18 Dátum: 2011. November 26. - 11:14:03 »
Sajóörösön a repnapon tötént... asszem a 0. órában :-)

Dobáltuk Árpi barátommal a BUG okat.. valami nem volt jó a súlyponttal.. ezért pár leszállás és súlyozás után...  eldobtam...  Nagyon jól sikerült a dobás... örültem is.. mindaddíg míg nem konstatáltam, hogy semmire nem reagál a repcsi...  de akkor már túl késő volt visszakapcsolni az adómat :-D

Azóta már kész van...  nagy baja szerencsére nem lett.

Tapsi

• Vendég
« Válasz #19 Dátum: 2011. November 26. - 17:34:34 »
Egyik szép nyári este kivonultam reptetni a falu határába. Alkonyat előtti percek, gyönyörű táj. A rádiót sem hagytam otthon, és a szárnyak is megvoltak. Mivel egy csupaszárnyat vittem ki. ;D Volt egy aprócska pilóta hibám, aminek következtében a susnyásban landoltam.
No, sebaj, megkeressük. Irány a bozót. Már korábban is láttam, hogy ezen a területen méhészkednek, tábla is van, de mindíg csak 2-3 kaptár volt a bozótban. Rádió ki-be kapcsolgat, szervók zizegtet, közeledek a géphez. Beérve a susnyásba 26 kaptárt számolok egy tisztáson.
Halk zümmögés, alkonyat, dögmeleg. A méhek szellőztetik a kaptárakat. Az egyik előtt kb 2m-re a csupa.
Nem a legrövidebb utat választottam, az csak 10 lépés lett volna. KB 5 perces kerülő, embermagas pókhálós csalánerdőben, persze síri csendben,
a végén már szinte kúszva. Egy indián olimpián dobogós lettem volna.
Amikor elértem a gépet stratégiát változtattam. Gyorsan megragadtam és futás a kaptárak között. Azért az átfutott az agyamon, hogy a gép alja sárga. Talán ez most nem érdekli a méheket.
Nagyon gyorsan elértem az autót és mentem haza ragasztgatni.

Nem elérhető Péter

• Jedi mester
« Válasz #20 Dátum: 2011. November 26. - 17:34:52 »
Egy éve nem repültem, gondoltam hogy azért illene kimenni a röptérre Már csak azért is mert a klubtagsági dijat becsületesen kifizettem és a kollégakkal is illene találkozni nam csak a gyülésteremben hanem a röptéren is. Szóval a kihagyás után gondoltam hogy egy elektromos delta géppel kezdem a bemeligitést, feltöltöttem az adó akumulatorját, reatettem a kis delta Li-Po akumolatorját a töltöre majd gondosan elökészültem  a röptérre való kivonulásra; Letöröltem a maradák port az adóról, A deltán a helyenként meglazult bevonatot gondosan utána feszitettem hajszáritóval ((megfésölködtem , fogat mostam)( na ezt mem kell komolyan venni  :))) és beraktam a felszerelést az autóba és kivonultam a röptérre.  A kollégák- végre téged is látunk repülni.
- Hát igen ezzel a 100 éves deltával indulok. És repultem volna is ha a vevöakú nem maradt  volna othon a töltön. :'(