Nem tudom mennyivel jobb a Copterx, de mivel a HBK 400-as a Copterxek amiket néztél pedig 450-esek, a meretkülönbség miatt a Copterx stabilabb, vezethetőbb, a HBK pedig izgágább, fürgébb heli. A 450-essel könnyebb megtanulni mivel stabilabb, de ha a HBK-val megtanulsz, akkor utána szinte mindennel menni fog (azt mondják

).
A műanyag alkatrészeknek az az előnyük (főleg a rotoragyban) a fémmel szemben, hogy vagy törik, vagy nem, de nem hajlik, viszont a fém elhajolhat, és amikor látod hogy remeg a gép, nehéz megtalálni a hibás alkatrészt. Viszont a fém szebb.

Attól hogy RTF egy gép még természetesen be kell állítgatni, én elkövettem annak idején azt a hibát hogy nem látta az első repülés előtt szakember, meg is lett az eredménye. (
http://www.youtube.com/watch?v=_4LJYsmcfr4)
Nem tudok Neked tanácsolni a választás tekintetében, próbálj meg olvasgatni sok helyen, és amiket leírtam gondold át, ezek fényében dönts.

Döntsd el, hogy hamar meg akarsz tanulni helizni drágábban (merthogy a 450-eshez eleve drágább az alkatrész, és törni úgyis fogod), vagy lassabban, de olcsóbban. Én az utóbbit választottam egy évvel ezelőtt, a múltkori videón látszik meddig jutottam ennyi idő alatt. Persze attól is függ, hogy mennyi startot repülsz egy évben (én nem rendszerezve járok, amikor van időm és az időjárás is megfelelő akkor megyek).
Tavaly mikor vettem a helit még nem voltak ilyen jó lehetőségek sajnos, mostmár elég jó árban vannak a helik használtan rengeteg alkatrésszel, akkor még ez nem volt így.
Távok is vannak használtan, azokat nézegeted?