Szerző Téma: Helikopter beállítás  (Megtekintve 34938 alkalommal)

motyi96

• Vendég
Re:Helikopter beállítás
« Válasz #135 Dátum: 2011. Március 20. - 14:03:15 »
Szerintem jó választás!
A karbon sem nehezebb mint a műanyag szerintem.

Sok sikeres le és felszállást valamint repülést vele! ;)
Sajóörösre jössz majd májusban vele? :D

Nem elérhető smithbandi

• Jedi mester
  • Lakhely:B.A.Z.-Tarcal
« Válasz #136 Dátum: 2011. Március 20. - 17:57:25 »
Hát remélem addig sikerül müködőképessé tenni majd amit veszek.Ha igen elmegyek majd igen.
Spektrum dx6i
TT Mini Titan e325 se

motyi96

• Vendég
« Válasz #137 Dátum: 2011. Március 20. - 19:12:06 »
Az jóó! :D

Nem elérhető smithbandi

• Jedi mester
« Válasz #138 Dátum: 2011. Március 21. - 15:56:10 »
na alakul,alakul
már gondolkozok azon is ha ilyen jól gyűjtöm manit,hogy nagyobb helit kéne venni.pl 500-ast.Csak ahogy néztem nem árulnak,vagy 100 ezer feletti áron.Tetszik hogy olyan nagy.Meg általában csak t rex tipus van ami nagyon drága.Ezekből nincs valami olcsóbb 60-70 ért?:)persze rtf kéne. :)
Spektrum dx6i
TT Mini Titan e325 se

Nem elérhető smithbandi

• Jedi mester
« Válasz #139 Dátum: 2011. Március 21. - 20:14:28 »
hát 500-as tuti nem lesz,túl drága nekem,az majd legközelebb:)Már tudom mi lesz a köv helim:)
Spektrum dx6i
TT Mini Titan e325 se

Nem elérhető smithbandi

• Jedi mester
« Válasz #140 Dátum: 2011. Március 21. - 20:34:31 »
motyi neked hbk 3-ad van.A copter x 450 jobb tőle?érdemes azt megvenni?az mondjuk full fém és karbon,amit néztem.De láttam vevő és táv nélkül olyat ami neked is van sok alkatrésszel 30 ér.Vagy copter x 450 lesz és majd veszek hozzá távot és vevőt.vagy valami hasonló 450-es.Müanyagot már nem nagyon akarok venni inkább fém és karbon párosítás:)csak ugye abban az árban azokhoz nincs semmi,az elektronikán kívűl.Alkatrész ilyenek.a műanyagokhoz pedig van sok minden.
Gondolkodtam külföldről rendeljek e helit.450-est.kb egy ár lenne.Azokhoz van töltő is minden.Csak nem tudom azok hogy vannak beállítva menyi gond lenne még utána velük.
például ezt néztem egész jónak:
http://viewitem.eim.ebay.hu/24G-CARBON-6CH-3D-RC-Helicopter-Align-Trex-450-V3-RTF/220743544641/item
ez olyan 51k míg ideér vámmal mindennel.és töltö vevő ás táv is van hozzá.                                                                                      51000ft

Ha pedig megveszem a coptert 34-ér ahoz kell még vevő és táv.az olyan 13-14k.körülbelül 47-50 re jön ki mire hozzám ér.
http://forum.rcmodell.hu/index.php/topic,85726.0.html                                                                                                                             50000ft

vagy van 30 ér hbk 3 sok alkatrésszel,őersze vevő ás táv nélkül.az is olyan 47 re jön ki mire ideér.
http://forum.rcmodell.hu/index.php/topic,83922.0.html                                                                                                                             47000ft

vagy mondjuk egy rtf heli ez 40-ért.Belt cp v2
http://forum.rcmodell.hu/index.php/topic,82927.0.html                                                                                                                             40000ft

Bocs a sok olvasni valóért:)
Spektrum dx6i
TT Mini Titan e325 se

motyi96

• Vendég
« Válasz #141 Dátum: 2011. Március 21. - 21:11:15 »
Nem tudom mennyivel jobb a Copterx, de mivel a HBK 400-as a Copterxek amiket néztél pedig 450-esek, a meretkülönbség miatt a Copterx stabilabb, vezethetőbb, a HBK pedig izgágább, fürgébb heli. A 450-essel könnyebb megtanulni mivel stabilabb, de ha a HBK-val megtanulsz, akkor utána szinte mindennel menni fog (azt mondják ;D).
A műanyag alkatrészeknek az az előnyük (főleg a rotoragyban) a fémmel szemben, hogy vagy törik, vagy nem, de nem hajlik, viszont a fém elhajolhat, és amikor látod hogy remeg a gép, nehéz megtalálni a hibás alkatrészt. Viszont a fém szebb. :)
Attól hogy RTF egy gép még természetesen be kell állítgatni, én elkövettem annak idején azt a hibát hogy nem látta az első repülés előtt szakember, meg is lett az eredménye. (http://www.youtube.com/watch?v=_4LJYsmcfr4)

Nem tudok Neked tanácsolni a választás tekintetében, próbálj meg olvasgatni sok helyen, és amiket leírtam gondold át, ezek fényében dönts. :) Döntsd el, hogy hamar meg akarsz tanulni helizni drágábban (merthogy a 450-eshez eleve drágább az alkatrész, és törni úgyis fogod), vagy lassabban, de olcsóbban. Én az utóbbit választottam egy évvel ezelőtt, a múltkori videón látszik meddig jutottam ennyi idő alatt. Persze attól is függ, hogy mennyi startot repülsz egy évben (én nem rendszerezve járok, amikor van időm és az időjárás is megfelelő akkor megyek).
Tavaly mikor vettem a helit még nem voltak ilyen jó lehetőségek sajnos, mostmár elég jó árban vannak a helik használtan rengeteg alkatrésszel, akkor még ez nem volt így.
Távok is vannak használtan, azokat nézegeted?

Nem elérhető smithbandi

• Jedi mester
« Válasz #142 Dátum: 2011. Március 21. - 21:26:12 »
csak egy félét néztem ami a vaterán van.azt írták elég gyenge minőség,de kezdésnek nem rosz.amugy azt is halotam hogy érdmes rtf-et venni mert avval csak repülni kell,míg ha külön veszed a távot ,helit stb akkor kezdőként esélytelen beállítani a dolgokat.nem tudom.
Spektrum dx6i
TT Mini Titan e325 se

Libisszosz

• Vendég
« Válasz #143 Dátum: 2011. Március 21. - 22:38:18 »
Hello! most olvasgattam hogy elvileg neked volt egy Revell The Big one helid! Remélem tudsz segíteni nekem pont ma érkezett a postán egy ilyen csak annyi vele a gond hogy nem megy! feltöltöttem irányítóban benne a 8 zsír új elem bekapcsolom és semmi se kép se hang! elekzdem felfelé húzni a kart az irányítón de a heli meg sem mozdul! Valami tipp esetleg hogy mi lehet a baj vagy mit csinálok esetleg rosszul??? előre is köszi a választ!

Nem elérhető smithbandi

• Jedi mester
« Válasz #144 Dátum: 2011. Március 21. - 22:47:58 »
távot bekapcsoltad,de a helit is?az nem volt egyértelmű.Lent a csatlakozó a piros be van dugva?és be van ON-ra kapcsolva?Világítanak a ledek a helin?Ha a távirányítót bekapcsolod világít a visszajelző led hogy be van kapcsolva?ha igen és húzod fel a bal kart akkor visszajeleznek a ledek középen?
Ha mind a kettő müködik,úgy kell bekapcsolni a gépet úgy szinkronizál a gép ás a táv ha először a távot kapcsolod be.Szóval először bekapcsolod a távot vársz 2-3 másodpercet,majd a helit.
Remélem nem írok túl nagy badarságokat:)Én is még kezdő vagyok ehez a témához.Mindent amit tudok itt tudtam meg ezen a fórumon.És persze tapasztalom itthon a repülést.Ha bármi kérdésed van nyugodtan kérdezz itt sok hozzá értő ember van és segít,és én is ha tudok.
jah és én is így kezdtem pontosan mint Te.Megvoltam ijedve,semmit sem tudtam mit hogy kell:)De idővel megtanulod és jó lesz.
Spektrum dx6i
TT Mini Titan e325 se

Libisszosz

• Vendég
« Válasz #145 Dátum: 2011. Március 21. - 23:03:29 »
Igen be van dugva a helin a kábel, világít a helin az összes led az irányítón is világít középen a piros led és amikor elkezdem felfelé húzni a kart akkor elkezd felfelé menni a led előszőr zöld aztán narancs majd piros színbe de a heli süket! meg sem mozdul!

Nem elérhető smithbandi

• Jedi mester
« Válasz #146 Dátum: 2011. Március 21. - 23:05:32 »
a heli teljesen fel van töltve?nekem akkor van ilyen ha levan merülve a helikopter.Tölteni ugy kell hogy OFF-ra kapcsolod és töltöd.Mikor zöldre vált leszeded.Ne töltsd úgy,hogy On-on van mert a feszültség átmegy a belső elektronikába is és kicsinálhatja őket.
Ja ás gondolom az antenna rajta van.Próbáld meg kihúzni teljesen hátha csak jelet nem kap.Bár nekem összetolva is vette 20-30 méterről.
Ha felvan töltve a heli is és akkor se megy plusz a távtól is átmegy a jel,akkor nekem se sok ötletem van.Kábel lehet megtörve,esetleg kilazulva,de nem hiszem.
Nézd meg a képeket amiket csináltam amugy neked is ilyen a helid?
https://picasaweb.google.com/smithbandi/Helikopter#
Spektrum dx6i
TT Mini Titan e325 se

Libisszosz

• Vendég
« Válasz #147 Dátum: 2011. Március 21. - 23:09:05 »
és úgy töltöm hogy be van dugva a kis piros kábel vagy ki van húzva?? mert én kihúzva töltöttem! BEdugva kell? :D remélem emrt akkor megvan oldva! mondd hogy csak dugjam be és menni fog! :D

Nem elérhető smithbandi

• Jedi mester
« Válasz #148 Dátum: 2011. Március 21. - 23:11:54 »
én a pirost nem szoktam kihúzni csak OFF-ra kikapcsolni,de töltöttem már úgy is hogy kihúztam,és utána vissza és jó volt.A töltőn csak a piros világít mikor rádugod és ha feltölt akkor a zöld is ugye?
A piros az csak arra van hogy az aksiból átviszi a feszültséget az elektronikára.Az se baj ha kihúzva töltöd mert csak az aksit kell tölteni az meg a másik fehér végű vezeték.
egyébként a töltés kb 2-3 óra.Inkább hagyd rajta addig hogy teljesen feltöltse.utána próbáld.ha utána se jó akkor tovább gondolkodunk.
Spektrum dx6i
TT Mini Titan e325 se

Libisszosz

• Vendég
« Válasz #149 Dátum: 2011. Március 21. - 23:18:19 »
Na lehet megvan a gond! a töltőn világít a zöld akkor is ha csak be van dugva a konnektorba és nincs rákötve a heli! :S akkor lehet ez a baj? egyébként elég könnyű a töltő mintha üres lenne! amúgy miskolci vagy? mert én igen! és amúgy a válasz ugyanolyan a helim igen! most töltöm kicsit úgy hogy be van dugva a piros kábel a kopterbe hátha.....de neked amikor bedugtad a töltőt a konnektorba akkor csak a piros világított???? mert akkor lehet tényleg az a baj..... offra van kapcsolva!!

ma már töltőn volt 2 óra 40 percet amúgy 13 tól 16 ig kb! szóval elvileg fel van töltve!