Gratulálok az elhatározáshoz Krisztián.
Örömmel olvastam ezt a hírt.
Igaz néhány éve én a versenyzést szüneteltetem, de közeleg a visszatérés.
Szeretnék megosztani egy kis történelmet is Veletek.
Dr Benyó Zoltán volt, aki a kategóriát életre keltette 1993 ban Magyarországon a kazincbarcikai Gyermekek háza segítségével és az ott működő szakkör segítségével, ami Nagypál Feri vezetésével működött.
A Borsod Kupa országos ranglista versenyt már akkor is a miskolci repülőtéren kellett lebonyolítani a helyigénye miatt.
Ez előtt az F3B kategória volt népszerű, amiről Árvai Emil tudna sok érdekességet mesélni.
Ebbe a játékba jómagam kb 1994 ben csöppentem bele Benyó Zoli biztatására.
Az előzményeket én is hallomásból Zolitól, Emiltől, Feritől és Varga Zolitól tudom.
Azonban miután bekapcsolódtam a versenybe, hamar részese lettem a rendezésnek is.
Zoli rendezői munkáját segítve 2-3 éven át gyűltek a tapasztalataim, majd miután neki az orvosi munkája miatt kevesebb ideje lett megkért a rendezési feladatok átvételére. Ő továbbra is a legfontosabb technikai szervező volt, ( sorsolás, főbírói feladatok, külföldi versenyzők, stb) nekem főleg a körülmények megszervezése volta feladatom. Legyen hol versenyezni, legyen a helyszínen minden technikai kellék, ember, bíró, kaja, kupák, oklevelek, versenyzőknek szállás, ropi, kóla jó hangulat. Kávé. Egy átmeneti időben a Borsod kupa helyszín Sajószentpéterre költözött, mivel a versenyt anyagilag támogató kazincbarcikai művelődési központ kérését is figyelembe kellett venni. Ebben az időben miskolci vállalkozó és versenyző barátunk, Köteles Béla kezdeményezésére indult egy új verseny. Ez volt a Miskolc kupa. Akkoriban volt évente talán 9 verseny. Nyáron szinte minden második hétvégén versenyre mentünk. Sajószentpéter és Miskolcon kívül Kecskemét, Kiskunfélegyháza, Nagykáta, Kecskéd, Szeged adtak otthont ezeknek a versenyeknek majd talán 2000-től Nyíregyházán is beindult egy nagyon lelkes csapat a Páskay Feri vezetésével. Megterhelő volt a sok versenyre utazás a versenyzőknek is és a szervezőknek is és egy szegedi országos bajnokságon folytatott szakág értekezleten az a döntés született, hogy kevesebb, de kétnapos színvonalas versenyek legyenek.
Ekkor megegyeztünk abban is, hogy a jövőben a Borsod kupa és a Miskolc kupa szervezői közösen Miskolcon, Miskolc kupa néven rendezik a versenyeket. Pontosan már nem tudom, de 2003 - 2004 körül anyagi okok miatt született egy olyan elképzelés miszerint Miskolc és Gödöllő felváltva rendeznének versenyt az év elején. (április vége körül) A gödöllői rendezés Török Laci profi szervezésében elindult. (A Laciék ötlete volt, hogy nem kellenek bírók, mindenkinek a saját segítője mér. Csak két-három kontrol bíró van kint a starton aki ellenőriz.
Senki nem tudja mikor kinek a startját ellenőrzik így mindenki korrektül írja be az időket.
Így nem kell 12 bíró. Persze ha van az a jobb.)
Miután akkor már 11 rendezvény lebonyolításán voltunk túl, talán egy kicsit el is fáradtunk és anyagi támogatásunk is leapadt, a Miskolci F3J versenyek véget értek.
Számomra nem csak a rendezés de a versenyzés hosszú szünete következett.
2008-as gödöllői verseny volt az utolsó, amin részt tudtam venni.
A 2013 az én számításom szerint 1993 hoz képest kerek évfordulónak tűnik.
A 2013 viszont már nekem is biztató és talán nem lesz akadálya, hogy mint versenyző újra starthoz álljak.
Szívesen megosztom a tapasztalataimat is mint régi rendező és szerintem Benyó Zolit feltétlen keressétek meg. Ő most is elég aktív úgy tudom. Sajnos régen találkoztunk. (Remélem egy új találkozó vele is összejön már hamarosan.) Továbbá Páskay Ferit ajánlanám. Talán ő sem zárkózik el. Nagyon színvonalas versenyeket rendeztek Nyíregyházán több alkalommal és ő most is nagyon aktív.
Amit leírtam talán egy-két időpontban van kis pontatlanság. Ezekért elnézést.
Az időpontok kicsit összefolynak. Magam is meglepődtem, gyorsan elrepült 20 év.
Az új rendezőknek talán kis segítség kihez miben lehet fordulni a régi játékosok közül.
Még egyszer gratulálok. Találkozunk a starton.
Üdvözlettel
Miklós