Szerző Téma: Gasztro RC  (Megtekintve 858 alkalommal)

Nem elérhető gzax

  • Jedi Mester Moderátor
  • Jedi mester
  • *****
  • Hozzászólások: 4779
  • Noszmüller Gábor Madocsa & Paks ;-)
Gasztro RC
« Dátum: 2013. Január 22. - 11:29:29 »
Üdv mindenkinek.
Gondolom köztetek is jó páran szeretnek főzőcskézni. Persze csak ha éppen valamiért nem lehet kimenni a reptérre,pályára, stb.

Gondoltam itt megoszthatnánk egymással a kedvenc receptjeinket!
A levél szolgáltatómnál is van ilyen lehetőség és nagyon jó recepteket lehet találni.
A sajátjaimat ide linkelem. Ha van nektek is kedvenc kajátok írjátok le a receptjét

Pörkölt ízű !
Kopasztészta 1
Kopasztészta 2
Bakonyi borjúhere nokedlivel
Brassói ahogy szeretem
Csülkös Bableves Update 100
Csülök pékné módra
Kovász

Üdv:Noszmüller  Gábor  +36 20/345-10-74
Spectrum DX7

Nem elérhető csancsi

  • Jedi
  • ****
  • Hozzászólások: 487
    • Best-Autórent
Re:Gasztro RC
« Válasz #1 Dátum: 2013. Január 22. - 11:58:54 »
Nekem 3 kedvenc kajám van:
-reggeli,
-ebéd,
-vacsora  ;)
20/943-6455

Nem elérhető gzax

  • Jedi Mester Moderátor
  • Jedi mester
  • *****
  • Hozzászólások: 4779
  • Noszmüller Gábor Madocsa & Paks ;-)
Re:Gasztro RC
« Válasz #2 Dátum: 2013. Január 22. - 12:09:43 »
Nos a fent linkeltek közük bármelyiket eheted akármelyik alkalomra...  ;D ;D ;D

Üdv:Noszmüller  Gábor  +36 20/345-10-74
Spectrum DX7

Nem elérhető gzax

  • Jedi Mester Moderátor
  • Jedi mester
  • *****
  • Hozzászólások: 4779
  • Noszmüller Gábor Madocsa & Paks ;-)
Re:Gasztro RC
« Válasz #3 Dátum: 2013. Január 22. - 12:13:28 »
Almás palacsinta

   
Hozzávalók 4 főre
» 2 db tojás
» 1 csipet só
» cukor
» 1/5-2 bögre liszt
» csapott teáskanál szódabikarbóna
» 1/2 l tej
» olaj vagy zsír a sütéshez.
» fahéj
» 4 db savanykás alma


Elkészítés:

A 4 almát meghámozom és lereszelem, majd megszórom fahéjjal. kb : 1 teáskanálnyival és elkeverem.
Ezután elkészítem a palacsinta tésztát a többi motyóból amit eddig nem használtunk ;-) , sűrű puding állagúra.
Ezután kinyomkodom az almát és a palacsinta tésztához keverem.
Sütésnél a teflonos sütőben is bátran tegyünk a tészta alá 1 teáskanál zsiradékot.


Tálalás: Fahéjas cukorral.

Megjegyzés / tipp:

Azért kell sűrűbbre hagyni a tésztát mert a kinyomkodott alma leve hígítani fogja a tésztát és egyébként is sűrűbbnek kell lennie a hagyományos palacsintatésztától.
Sütésnél bátran használjuk a tészta igazgatására a merőkanál fenekét. Ugyanis a rázogatás nem biztos hogy célravezető lesz.
Ha jól csináljuk kb: fél cm vastag palacsinták keletkeznek.

Tipp: A kicsavart almaléből remek almapuding szerű tölteléket készíthetünk:
Tegyük a levet egy serpenyőbe és adjunk hozzá fél dl citromlevet, cukrot ízlés szerint és egy teáskanál őrölt fahéjt.
Forraljuk össze és közben egy kávés csészébe tegyünk 2 e.kanál keményítőt amit kevés hideg vízzel az ujjunkkal elkeverünk simára. Öntsük hozzá a forrásban lévő öntethez és keverjük el. Ha jól csináltuk akkor egy hígabb pudingszerű öntetet kapunk. Ha sűrűre sikerült hígítsuk egy kis vízzel és forraljuk össze.
A félbe vagy háromszögbe hajtott palacsintákba töltjük. És fahéjas cukorral meghintjük

Üdv:Noszmüller  Gábor  +36 20/345-10-74
Spectrum DX7

Nem elérhető csancsi

  • Jedi
  • ****
  • Hozzászólások: 487
    • Best-Autórent
Re:Gasztro RC
« Válasz #4 Dátum: 2013. Január 22. - 19:42:42 »
Almás palacsinta banánból! Kis fahéjas porcukor a tetejére, és nyalhatod az ujjaidat.
20/943-6455

Nem elérhető vadász

  • Jedi mester
  • *****
  • Hozzászólások: 1077
  • Lakhely:Kengyel
Re:Gasztro RC
« Válasz #5 Dátum: 2018. December 02. - 13:20:36 »
Közeleg a Karácsony!! Akkor beigli
HOZZÁVALÓK
A tésztához:
40 dkg liszt
2 db tojás sárgája
3 dkg élesztő
1 marék cukor
csipet só
10 dkg vaj
1 evőkanál étolaj
A töltelékhez:
15 dkg darált mák
10 dkg porcukor
1 db alma (lereszelve)
15 dkg darált dió
10 dkg kristálycukor
1/2 db alma
1 marék mazsola.
1 db tojás a kenéshez

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tejet a cukorral meglangyosítjuk, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk. Egy tálba beleszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a két tojás sárgáját, a csipet sót, és beleöntjük a felfuttatott élesztőt.
A vajat langyosra felmelegítjük és hozzáadjuk az olajat is, majd apránként, a dagasztás közben, a tésztához adagoljuk. A tésztát addig dagasztjuk amíg elválik a kezünktől, és a tál oldalától is. A tészta tetejét meghintjük liszttel, letakarjuk, és 30 percig meleg helyen kelesztjük.
Amíg kel a tésztánk addig elkészítjük a töltelékeket. A mákot és a diót összekeverjük a cukorral, és a reszelt almával.
A megkelt a tésztát kiborítjuk a tálból, újra összegyúrjuk, kicsit pihentetetjük, majd ketté osztjuk. Kinyújtjuk a tésztánkat fél centi vastagságúra, és az egyiket megszórjuk a mákos töltelékkel, a két végét behajtjuk, majd feltekerjük a tésztát, és belerakjuk a tepsibe. A  tészta másik felét megszórjuk a diós töltelékkel, a tetejére mazsolát szórunk,és szintén feltekerjük,és tepsiibe tesszük. Majd újra 30 perces kelesztés követ kezik.
Ha megkeltek bejglieink, akkor a felvert tojással duplán megkenjük a tetejüket, majd hústűvel megszurkáljuk, hogy ne repedjenek ki, és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, kb. 25-30 percre. Ha megsült, kivesszük a tepsiből, és egy rácsra tesszük hűlni, és csak langyosan szeleteljük fel!
Canary sport-40, Curare, Park Master, Ultron, Yak-54, S-bach, GS Racing, Phoenix 2000, Zephyr