Gondoltam nyitok egy topicot, hátha több pénz jut a modellezésre, ha nem kell a kéményen kieregetni a tízezreket...
Olvasgattam, számolgattam, utánna jártam az alapanyagoknak, mi-hol és mennyi, mekkora, stbstbstb...
Realizáltam a dolgokat, és arra jutottam, hogy nem sok vesztenivalóm van... déli fekvés, a fizika meg fizika...
Maximalizáltam a méreteket gazdasági alapon, így kaptam gyakorlatilag ~6m2 felületet ami az elkészüléstől gyakorlatilag elkezdi visszatermelni az árát úgy, hogy nincs több ráfordítás...
A műhelyemben nincs fűtés, így elég kínkeserves a téli munkálkodás... Gyakorlatilag 2-3 nap munka és lehet élvezni a munkánk gyümölcsét... persze ha be van szerezve minden hozzá csak akkor...
és egy kis képregény:

Hozzávalók 6m2-re... 588 sörösdoboz, meg miegymás... kellett dolgozni érte... akarom mondani inni

Kicsit fordult a kocka... mivel nincs akkora helyem ahol előre el tudtam volna készíteni a kollektorokat, így a helyén építettem... még üresen...

az egyik kölség csökkentő tényező... DIY - nem kell szigetelni és töredéke a normál csövekhez képest... és csak 1 sor magasságú téglát kell megbabrálni miatta...

Az egyik legnehezebb feladat... majdnem 3óra/lyuk... össz 4db... 60cm-es falban...

Becsületes neve: Bekéne Tóni...

Betótam...

szellőztetés megoldva...

Másik kemény feladat... 56db lyuk fúrása viszonylag precízen, kis oldalfal vastagsággal...
NE használjunk GAGYI szerszámot!!!!!!!!!!!! mert csak a pénzünket viszi és az idegeinket öli!!!
Megérte az árát!!!!

hmm... az öreg csak szeretne ekkorát!

Hiti-bá is így kezdte

már magától szárad...

félkészen... vagyis már majdnem készen...

Külsőleg 95%-ban kész... már csak esztétikai munkálatok vannak rajta... az éleket lekerekíteni és lefesteni a habot...

Az első mosoly

reggel 8 óra... vezérlés híján egyenlőre levakdugózva a csövek... nap nem süt, és mégis elkezdett kiolvadni a kollektor ! YESSSS!

Megjöttek lassan a motyók... esti beszerelés után csak pislogtam...

Első nap, hogy áll a rendszer és a nap is süt... első kép...

hmm ígéretes...

3 percel később...

A komplett űrközpont...

És ez fogadott a mai nap...

Lehet gondolkodni, inni, gyűjteni. Remélem megmozdítottam bennetek valamit

Pacsi